Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Απίστευτο! καίνε ελεύθερα σκουπίδια στο ΒΙΟΠΑ της Άμφισσας...;;;

Απίστευτο κι όμως αληθινό!!



 Καταγγελίες οδήγησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Άμφισσας στο ΒΙΟΠΑ της πόλης, μετά από τόνους καπνού και έντονη δυσοσμία από το κάψιμο απορριμμάτων.

 Η υπηρεσία έστειλε αμέσως όχημα προς εξακρίβωση με την απόλυτη βεβαιότητα πως οι ΡΟΜΑ έκαναν πάλι το θαύμα τους...

 Αλλά, φεύ!!!

 Δεν ήταν οι αθίγγανοι που έκαιγαν τα σκουπίδια μέσα στο ΒΙΟΠΑ αλλά κάποιος πιο επίσημος φορέας... ακούστηκε πως ήταν ο...Δήμος!!!

 Είναι δυνατόν;;;

Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο και δεν το αντιλαμβανόμαστε;

  Είμαστε πολύ περίεργοι να δούμε την μήνυση της Πυροσβεστικής, τι περιγράφει στην αυτοψία  και τί θα αναφέρει...

 Εσείς κ. Μαντζώρο, εσείς κ. δήμαρχε, γνωρίζετε τίποτα;...

36 σχόλια:

  1. Επειδή κι εμένα με προβλημάτισε ο καπνός, ρώτησα φίλο Δημοτικό Σύμβουλο και μου είπε ότι εκεί, καίγονται όλα τα κλαδιά που μαζεύονται από καθαρισμούς και κοπή κλαδιών δημόσιων ή ιδιωτικών χώρων! Λογικό το βλέπω αν και θα μπορούσε να γίνει μια απλή "κομποστοποίηση" στο ίδιο σημείο, με τη δημιουργία χώματος κατάλληλου για τα παρτέρια των δημόσιων χώρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΚΑΙΝΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΒΙΟΠΑ? ΠΡΩΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ ΣΕ ΒΙΟΠΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ ΓΕΝΙΚΑ Η ΚΑΥΣΗ. ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ?

      Διαγραφή
    2. Φίλε "ανώνυμε", δεν έγραψα ότιο καίνε "σκουπίδια", αλλά κλαδιά δένδρων! Κάτι που κάνουμε όλοι στα κτήματα μας!

      Διαγραφή
    3. ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ ΣΑΛΩΝΙΤΗ ΤΟ ΒΙΟΠΑ ΝΑ ΚΑΙΝΕ ΚΛΑΡΙΑ ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ? ΙΣΧΥΕΙ Ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΕΔΩ. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΚΛΑΡΙΑ ,Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΠΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΙΚΟΙ ΓΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ .Ο ΝΙΚΟΛΟΣ ΓΙΑ ΤΙ ΛΕΕΙ? ΤΩΡΑ ΔΕ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ

      Διαγραφή
    4. δΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΛΟΓΙΚΟ ;

      Διαγραφή
    5. Πες μου τον φιλο σου να σου πω ποιος εισαι .Παλια λαικη παροιμια .Παει γαντι ; μπορει αν ξεραμε και τον φιλο.

      Διαγραφή
    6. Αγαπητέ μου εξάδερφε Σαλωνίτη.
      Εγώ πήγα στην πυροσβεστική για να διαμαρτυρηθώ για το απαράδεκτο φαινόμενο η πόλη μας να έχει πνιγεί στον καπνό λες και ζούμε δίπλα σε κάποια χωματερή.
      Πίστεψα στην αρχή ότι έκαιγαν οι ρομά όπως συνηθίζουν άλλωστε πλαστικά για να πάρουν το μέταλλο. Όμως επειδή ήθελα να βεβαιωθώ πήγα στον χώρο καύσης και με έκπληξη διαπίστωσα ότι η φωτιά έκαιγε σε περιφραγμένο χώρο. Δεν ήταν όμως όπως λες απλά κλαδιά που επιτρέπεται η καύση τους. Ήταν μαζί με τα κλαδιά και σκουπίδια και μεγάλες πλαστικές σακούλες απορριμμάτων. Και ερωτώ, θα έκαιγαν αυτά τα σκουπίδια την ώρα που γινόταν το συνέδριο για το κάστρο; Τελειώνω λέγοντας ότι ο αέρας που αναπνέουμε πρέπει να είναι μακριά από πολιτικές πεποιθήσεις.
      Με σεβασμό προς εσένα και όλους τους συμπολίτες μας
      Αργύρης Δεδούσης

      Διαγραφή
    7. Αργύρη ίσως πήγαμε σε διαφορετικό χρόνο γιατί η φωτιά έκαιγε για ώρες!Πλαστικά δεν είδα! Πάντως φαίνεται ότι το να σχολιάζει κανείς επώνυμα θέλει τόλμη που κάποιοι δεν την έχουν!

      Διαγραφή
    8. Με την άδειά σας, ο εξάδελφός σας δεν σχολιάζει, καταγγέλλει επώνυμα. Και δεν τον συγχαίρουμε, απλά. Τον ευχαριστούμε! Εκτός των αυτονόητων, για την αγάπη στην πόλη του...

      Διαγραφή
    9. Με τη δική σας άδεια, τρεις μέρες μετά το συμβάν για σχόλιο μου φαίνεται παρά για καταγγελία!Γιατί τώρα, μόνο οι στάχτες υπάρχουν!

      Διαγραφή
  2. Σε όλους τους εξυπνάκηδες που ρωτάνε άσχετα πράγματα, έχω μια ερώτηση να κάνω;
    Είναι παράνομη η καύση κλαριών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατι στηριζεις τον δικο σου? σου εταξε οπερα στην αμφισσα βαγγελη?

      Διαγραφή
  3. Παιδιά, έχετε μεγάλο πρόβλημα με το Φουσέκη!Να το κοιτάξετε σε κανέναν καλό γιατρό, πριν είναι αργά!Εδώ, πάντως μιλάμε για τα κλαριά που καίγανε προχθές στην Άμφισσα και που εσφαλμένα το "ρεπορτάζ" ανέφερε ότι καίνε σκουπίδια!Περιμένω ακόμα απάντηση για το αν είναι παράνομο το κάψιμο των κλαριών!
    Όχι Κώστα δε μου έταξε Όπερα στην Άμφισσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια στο καρφι και μια στο πεταλο. Την μια βδομαδα τα ριχνουμε στο Φουσεκη και στο συστημα του και την αλλη κανουμε το στηριγμα και τον υποστηρικτη. Ελα ομως που ο Σεγδιτσωτης ειναι γατα (ετσι πιστευω ) και δεν κανει το λαθος των προηγουμενων εκλογων ως προς το ψηφοδελτιο του , αυτο το λαθος βεβαια το διορθωσαν οι ψηφοφοροι που δεν τσιμπησαν . Τωρα θα μου πειτε αν και οι αλλοι που βγηκαν ειναι καλυτεροι ; δεν ξερω θα φανει στο χειροκροτημα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε, για το κάψιμο των κλαριών δε μας είπες! Είναι νόμιμο ή όχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν παράγοντας ρωτάς ή σαν φίλος του δήμαρχου που δεν τολμάει να πει κάποιος τη γνώμη του και βγαίνεις σαν το στοιχιό να τον καλύψεις;;;;τι να σκεπάσεις;;;εσύ το λές ότι είναι κλαριά!!!!!!!! εγώ λέω ότι είναι σκουπίδια και πα΄νε να κάνουνε και νέα χωματερή στην Άμφισσα και να κάψουνε ότι ελιές απόμειναν. Είναι και παράνομο και μπαίνει και πρόστιμο. Δε σου το είπε το παιδί; Και εντελώς απαγορευτικό όταν πρόκειται για βιομηχανική ζώνη. Και το ξέρεις αλλά προκαλείς θέμα για να του πουλάς εκδούλευση. Τέτοια ξεφτίλα

      Διαγραφή
  6. Ανακούφιση στίς αγορές έφερε η παρέμβαση του γκουρού των αγορώv
    Δον Καμήλο Ελ Σαλόν,ο οποίος με προχθεσινό του μήνυμα καθησύχασε
    το επενδυτικό κοινό.
    Μετά τον καπνό στο ΒΙΟΠΑ Παρνασσίδας τα χρηματιστήρια έκαναν βουτιά σε όλο τον κόσμο,αλλα η πυροσβεστική παρέμβαση του γκουρού ο οποίος χαρακτήρισε ως λογική την εξέλιξη αυτή επανέφερε τις αισιόδοξες τάσεις στη παγκόσμια χρηματιστηριακή αγορά.

    πηγη:parnassidamarket.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξεφτίλα και μάλιστα μεγάλη, είναι το να κάνεις προσωπικές επιθέσεις ανώνυμα! Πάντως με συγκίνησε το ενδιαφέρον σου για την Άμφισσα! Το θέμα είναι απλό, ακόμα και για σένα!Καίγανε κλαριά των οποίων το κάψιμο επιτρέπεται συγκεκριμένη εποχή (βάλε κάποιον να πάρει την Π.Υ.και να ρωτήσει γιατί εσένα δε σου κόβει από ό,τι κατάλαβα)!Εσύ κόλλα στο Φουσέκη η ζωή σε προσπερνάει και όταν το καταλάβεις θα είναι αργά! Απορώ με το διαχειριστεί του μπλόγκ γιατί δε βγαίνει να πει ότι έκανε λάθος που έγραψε για σκουπίδια και να μαζέψει τους άσχετους που θυμούνται ότι ζωή υπάρχει κάθε προεκλογική περίοδο! Άντε να σας δω τώρα που τα βρήκε ο δικός σας με το Φουσέκη τι θα λέτε σε λίγους Μήνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Σαλωνίτη,
      δεν κατανοώ το πνεύμα σας, αλλά πάλι ενδέχεται να μην είναι εύκολη υπόθεση. Με ποιο ακριβώς σκεπτικό θα πρέπει να ισχυριστούμε ότι δεν καίγονται σκουπίδια στο ΒΙΟΠΑ της Άμφισσας; Βλέπετε, δεν έχουμε διαβεβαίωση από την Πυροσβεστική ούτε και από τον...δράστη, δηλαδή την δημοτική αρχή. Εφόσον υπάρξει πιστοποίηση της έρευνας και διαβεβαίωση ότι καίγονται κλαδιά και χόρτα στον χώρο του ΒΙΟτεχνικού ΠΑρκου, τότε θα περάσουμε στο επόμενο βήμα...
      Προς το παρόν, εάν έχετε την καλωσύνη, μας ενημερώνετε για τον ρόλο σας στην υπόθεση; Και ακόμη για την ενημέρωση που έχετε, την οποία απαιτείτε να ασπαστούμε και να δεχθούμε;
      Ειλικρινά, αγαπητέ Σαλωνίτη, η φιλοσοφική σας προσέγγιση στα κοινά μας ενθαρρύνει να ελπίζουμε ότι η κατηγορουμένη από εσάς προεκλογική περίοδος ίσως και να αποτελεί προσφιλή σας ανάμνηση;

      Διαγραφή
  8. Αγαπητή Fokida TV, ίσως έπρεπε να έχετε καταλάβει΄ότι προσωπικές αιχμές δε με πτοούν! Το γεγονός ότι δεν εκλέχθηκα στις προηγούμενες εκλογές, φαίνεται ότι επηρέασε περισσότερου κάποιους άλλους όχι όμως εμένα! Δεν πιστεύ να θεωρείς ότι αφού δεν έχω εκλεγεί, δεν έχω και δικαίωμα να παίρνω μέρος σε δημόσιους διαλόγους; Έκτός και αν κάτι τέτοιο απαγορεύεται όταν διαφωνώ με τη γνώμη σου ή την άποψη κάποιων ανώνυμων σχολιαστών σου!
    Ο ρόλος μου στην υπόθεση είναι ο ρόλος ενός απλού πολίτη που από περιέργεια, την ίδια με τη δική σου, βλέποντας καπνό, αναζήτησε τη φωτιά! Ρώτησα και έμαθα ότι καίνε ό, τι κλαδιά κόβουν από τα δημόσια δένδρα και ό,τι μαζεύουν από τα σπίτια! Έχω εκεί κοντά κτήμα και πήγα να επιβεβαιώσω ότι καίνε κλαδιά και όχι σκουπίδια κάτι το οποίο ουδέποτε έχει συμβεί από οποιαδήποτε Δημοτική αρχή! Γνωρίζουμε, επίσης όλοι (;) ότι από την 1η Νοεμβρίου μέχρι 30ή Απριλίου, κάψιμο κλαδιών δεν απαγορεύεται! Το ερώτημα είναι τι ζόρι τραβάτε και ασχολείσθε με έναν πολίτη που θέλει να ψάχνεται, κάτι που δεν κάνεις εσύ αγαπητή Fokida; Η συζήτηση δε θα γινόταν, αν εσύ έψαχνες καλύτερα και περισσότερο!
    Διαμήνυσε και στα φιλαράκια τους "σχολιαστές" σου ότι η έλλειψη επιχειρημάτων δε διορθώνεται με προσωπικέ και αγενείς αιχμές! Ανοιχτό διάλογο κάνουμε και ελπίζω εποικοδομητικό για όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Σαλωνίτη, όπως βλέπετε ο εξάδελφός σας επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του μπλογκ.Καλόπιστα, μήπως εσείς τελικά θα έπρεπε να ανασκευάσετε; Παρόλα αυτά είναι συγκινητική η υπερασπιστική σας γραμμή και επίσης καλόπιστα θα έλεγα ότι σας αξίζει μία γενναία ανταμοιβή για τον κόπο.

      Διαγραφή
    2. Όπως απάντησα και στον Αργύρη, όταν πήγα εγώ δεν έκαιγαν σκουπίδια αλλά κλαδιά!Υπήρχαν όμως παραδίπλα πλαστικές σακούλες με φύλλα που μαζεύουν από τους δημόσιους χώρους! Όχι με σκουπίδια μέσα! Πιθανόν κάποιος να τα πέταξε στη φωτιά μαζί με τις σακούλες!

      Διαγραφή
    3. Ποια από τις δύο μαρτυρίες περιγράφει στην έκθεσή της η Πυροσβεστική; Κατατέθηκε αναφορά ή καλύτερα μήνυση για τον περιφραγμένο χώρο καύσης εντός του ΒΙΟΠΑ; Καλύτερα αυτά να ζητηθούν εγγράφως, ώστε να διαπιστωθεί και η νομιμότητα της νέας εμπνευσμένης δραστηριότητας της δημοτικής αρχής την οποία ποιος δημοτικός σύμβουλος σας αποκάλυψε, είπαμε;

      Διαγραφή
    4. Γιατί δε ζητάς τα στοιχεία εσύ; Δημοσιογράφος είσαι!

      Διαγραφή
    5. Αυτό λέω. Από εσάς μόνο το όνομα του Δημοτικού Συμβούλου που σας ενημέρωσε ζητήσαμε!

      Διαγραφή
  9. Όταν βγαίνει ένας συμπολίτης μας σαν τον κ. Αργύρη Δεδούση , ο οποίος ίσως για πρώτη φορά εμφανίζεται σε ιστότοπο, για να καταθέσει κάτι που ο ίδιος διαπίστωσε μεταβαίνοντας επι τόπου , με τη σοβαρότητα αλλά και την ειλικρίνεια που τον διακρίνει και μερικοί συνεχίζουν να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα , για να διορθωθούμε σα λαός, έχουμε δρόμο ακόμη.
    Περισσότερη βαρύτητα έχει το γεγονός ότι ένας επιχειρηματίας , ένας επιστήμονας ή απλά ένας πολίτης , που δεν έχει κανένα προσωπικό λόγο , αφήνει το καναπέ του , έστω για λίγο, έστω για ένα μικρό ή μεγάλο κοινωνικό θέμα και παίρνει πρωτοβουλία και ίσως το επαναλάβει και αύριο και κοντά σε αυτόν θα βγούν και άλλοι, να λύσουμε , ότι λύσουμε , απο τα προβλήματα που μας κατατρώνε όλους και κανείς απο τους διοικούντες δεν μας λύνει, αυτό έχει τη μεγαλύτερη αξία καί όχι ή παρουσία του κ. Παπούλια , ο οποίος, ανάλογα με τη φάση των σχέσεών του με τον κ. Φουσέκη τον δικαιολογεί ή τον κριτικάρει.
    Δεν έχουμε σαν κοινωνία και σαν πόλη άλλα περιθώρια. Είναι ώρα να αλλάξει το σάπιο πολιτικό σύστημα και οι άθλιοι εκφραστές του. Για να γίνει αυτό πρέπει να εμφανισθούν στο προσκήνιο νέοι άνθρωποι , τίμιοι , με όρεξη για προσφορά και αγάπη στο τόπο. Η κοινωνία σύσσωμη θα τους αγκαλιάσει , γιατί ήδη περιμένει απο αυτούς τη πρώτη κίνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΑΛΩΝΙΤΗ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΦΟΥΣΕΚΗ. ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΟΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ξεροκεφαλια ανθρωπων ,που με το ζορι επιμενουν να μεταφερουν αποψεις η και πληροφοριες αλλων και να θελουν να τις επιβαλλουν δεν εχει ματαξαναγινει σ αυτο τον ερημο ντουνια.Να υπαρχει τετοια απορριψη ¨¨επι τη εμφανισ稨και να συνεχιζει καποιος τις ¨¨επωνυμες¨¨σωνει και καλα βαθυστοχαστες αναλυσεις και αποψεις χρειαζετε πολυ κουραγιο η πολυ .....(βαζει οτι θελει ο καθεις).Για αλλη μια φορα εκλεψε τις εντυπωσεις και καταφερε να ασχολουμαστε με αυτον , τελικα ειναι μεγαλη τεχνη και αυτο και θα πρεπει να το αναγνωρισουμε εμεις οι αχαριστοι ανωνυμοι μουζικοι και κυριως ας το αναγνωρισει επιτελους ο Φουσεκης και ας του δωσει κατι να ασχολειτε π.χ γενικη γραμματεια που ειναι και εμμισθη θεση ¨η εστω μια απλη θεση συμβουλου .Ελεος πια ποσο αλλο να αντεξουμε τοση αμπελοφιλοσοφια εμεις οι ταλαιπωροι ανωνυμοι θνητοι .Το βαρος της επωνυμιας καμια φορα ειναι μεγαλυτερο απο το βαρος ενος καπελου πανω σε ενα μουστακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και οι σύμβουλοι είναι έμμισθοι και μάλιστα αδρά. Η τελευταία πρόταση έγραψε!!!!!

      Διαγραφή
  12. Αν κατάλαβα καλά, όλοι έχετε το δικαίωμα της κριτικής εκτός από αυτούς που διαφωνούν μαζί σας! Μόλις κάποιος που διαφωνεί με επιχειρήματα μαζί σας γράψει την άποψη του, πέφτετε όλοι επάνω του να τον κατασπαράξετε και τον κατηγορείτε και από πάνω ότι ... αποπροσανατολίζει το θέμα! Αντί να κάνετε μια βόλτα στην Άμφισσα και να δείτε τι ακριβώς συνέβη αρπάζετε την ευκαιρία και αρχίζετε τις ανοησίες επί των οποίων μάλιστα δε δέχεστε και κριτική! Μην κουράζεστε! Ο καθένας έχει το δικαίωμα της κριτικής, αν το θέλει και αυτό δε μπορεί να του το στερήσει κανείς! Καλή εβδομάδα να έχετε, μέχρι το επόμενο θέμα που θα έχει ενδιαφέρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΝΑΣΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΕ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. σαλωνίτη σε πρέπει να βρεις άλλο ψευδώνυμο αφού δεν σου αρέσει το δικό σου όνομα (γιατί σαλωνίτες είμαστε όλοι και δεν πρέπει να μπερδευόμαστε !).
    περιμένουμε τώρα να δούμε πότε θα ξαναγράψεις. Αργείς λίγο αλλά όταν γράψεις γίνεται ο χαμός...έχει πολύ πλάκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όπα ρε αλάνι ρήτορα εσύ

      Διαγραφή
    2. ΤΙ ΕΓΙΝΕ? ΔΕ ΜΑΣ ΒΓΗΚΕ Η ΗΡΩΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΣΑΛΩΝΙΤΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΦΟΡΕΣΑΝ ΣΤΡΑΒΑ ΤΟ ΚΑΠΕΛΑΚΙ?

      Διαγραφή