Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΣΟΚ!!! μήνυση στον Άρειο Πάγο για το κάψιμο του Δελφικού Τοπίου κατά των τοπικών φορέων και ζητούν έρευνα για την δικαιοσύνη...!!!



Σταθάς και Μέγκος! 

Πολίτες στο προσκήνιο:





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  19-11-2013


ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

Φίλοι & φίλες
Την Τετάρτη 13-11-2013 η δημοτική μας κίνηση "ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ" εκπροσωπούμενη από τον δημοτικό σύμβουλο της  Π. Μέγκος, μαζί με τον βουλευτή Βοιωτίας Ι. Σταθά, κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Με την μηνυτήρια αναφορά:
Ζητήσαμε ξεκάθαρα, να γίνει λεπτομερής έλεγχος και να ελεγχθούν όλοι οι υπεύθυνοι για την καταστροφή του παραδοσιακού ελαιώνα από την πυρκαγιά του Αυγούστου.
Εστιάσαμε στις ευθύνες της εργολαβικής εταιρείας και του προσωπικού της που έκαναν εργασίες, στους υπεύθυνους του Ελληνικού Δημοσίου που είχαν την επίβλεψη του έργου και την ευθύνη της ασφάλειας και προστασίας του ελαιώνα που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και στους υπεύθυνους της επέμβασης για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.
        Ζητάμε να ελεγχθούν οι τοπικοί φορείς που είχαν την υποχρέωση υλοποίησης των προγραμμάτων λήψης μέτρων πυρασφάλειας και προστασίας του ιστορικού πολιτιστικού μνημείου, και να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες που τους αναλογούν.
Επισημαίνουμε ότι μέχρι σήμερα, ευθύνες έχουν αποδοθεί μόνο σε αλλοδαπό εργάτη της κατασκευαστικής εταιρείας, ο οποίος και κατηγορείται αποσπασματικά και άσχετα από το έργο και τους εργοδότες του.
Για όλα τα παραπάνω «…ζητάμε την νέα έρευνα της υπόθεσης προς πάσα κατεύθυνση και την απόδοση ευθυνών όπου αυτές υπάρχουν…Ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη…  την αναμένουν οι ελαιοπαραγωγοί αλλά και η νέα γενιά της πατρίδας μας που έχασε ένα πολιτιστικό αγαθό τον ιστορικότερο ελαιώνα της Ελλάδας, κάτω απ' τον ιερότατο τόπο των Δελφών,…» τον οποίο στην μακραίωνή του διαδρομή, ακόμη και οι κατακτητές θαύμασαν, σεβάστηκαν, περιέσωσαν και δεν έκαψαν…

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ….

6 σχόλια:

  1. ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώτα πες αλεύρι. Αμ κάποτε θα πιανόντουσαν τα πιτσουνάκια που κυνηγάνε μέσα στο λόγγο οι κυνηγοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι λες τωρα !θα γινει ερευνα για δικαστικες ευθυνες στο χειρισμο της υποθεσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ. ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ Κ. ΣΤΑΘΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το "ΣΟΚ!!!" του τίτλου δεν κατάλαβα ποιο είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κ ΤΣΑΚΙΡΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΞΩ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΓΕΩΤΡΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή