Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Πολίτες στο Προσκήνιο: οι αγρότες δεν πρόκειται να αποζημιωθούν και οι «εκλεκτοί της περιοχής» κινδυνεύουν να βρεθούν προ δικαστικών ευθυνών για το κάψιμο του Δελφικού Τοπίου!!!...

Η παρωδία του δημοτικού Συμβουλίου Δελφών...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  20-9-2013

 

 Φίλες και φίλοι
 Με έκπληξη διαβάσαμε την «απόφαση» του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης 12-9-2013 σχετική με την ανάταξη του ελαιώνα.
Έκπληξη η οποία στην συνέχεια έγινε σκεπτικισμός για την ευκολία παραποίησης λεχθέντων, αλλά ΚΥΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ της συζήτησης.
Ευτυχώς υπάρχουν αναρτημένα στο διαδίκτυο σε βίντεο τα κυριότερα σημεία των ομιλιών όπου φαίνεται πεντακάθαρα και η πλήρης υποβάθμιση της όλης διαδικασίας τόσο από την πλειοψηφούσα δημαρχιακή παράταξη όσο και από την αντιπολίτευση.
   Για την  ιστορία να αναφέρουμε ότι η συνεδρίαση ξεκίνησε με σημαντική χρονική καθυστέρηση, καθώς δεν υπήρχε απαρτία. Η απαρτία έγινε κυριολεκτικά στο όριο για να αποχωρήσουν πολύ γρήγορα και πάντως πριν από οποιαδήποτε ψηφοφορία τουλάχιστον 5 δημοτικοί σύμβουλοι.
   Φυσικά στο «αναιμικό»  συμβούλιο, ο δήμαρχος δεν έκανε καμία αναφορά για το ποιος αναλαμβάνει τις ευθύνες αντιμετώπισης και του τρόπου διαχείρισης της κατάστασης την ώρα της φωτιάς. Η «ολοκληρωμένη» πρόταση που παρουσιάστηκε για την αποκατάσταση του καμένου Ελαιώνα, είναι σε συνάρτηση φυσικά με την «ανακάλυψη» των σχετικών επιδοματικών Ευρωπαϊκών πακέτων και πάλι. Αναφέρθηκε ο κος δήμαρχος σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κου Ν. Χουντή προς την αρμόδια επιτροπή της Ε.Ε. για την «Αποκατάσταση Γεωργικού Παραγωγικού Δυναμικού……» και στην απάντηση που πήρε.
    Η απάντηση που δίνει στις 7/8/2013 ο κος Cioloson της επιτροπής είναι σαφέστατη  ότι  σύμφωνα με το Μέτρο 1.2.6 του άρθρου 117 του Κανονισμού, δεν προβλέπονται χρήματα για αποκαταστάσεις τέτοιου είδους ζημιών. Απλά ο κος δήμαρχος αρκέστηκε να αναφέρει ή όσα ήξερε ή αυτά που ήθελε από αυτά που γνώριζε.  
   Στην περίπτωση που ο «Κολόμβος» των πληγέντων Ελαιοπαραγωγών δεν τα καταφέρει, τότε η προσπάθεια σταματά εδώ.     
   Στο τέλος του Δ.Σ. έμειναν μόλις 17 δημοτικοί σύμβουλοι και άρα ηθικά δεν νομιμοποιείται, κανείς δήμαρχος και κανείς Πρόεδρος η προεδρεύων της συνεδρίασης, να μιλά για απόφαση παραβλέποντας γεγονότα και καταστάσεις και ξεχνώντας ακόμα ότι στην πρόσκληση της συνεδρίασης  έλεγε συζήτηση σχετικά με τις ενέργειες ……και όχι λήψη απόφασης.
   Προκαλούμε τον κ Αραπόπουλο που προήδρευε να πάρει θέση, να μιλήσει για την “ψηφοφορία” και το αποτέλεσμα σαν υπεύθυνος της συνεδρίασης.
    Όσο για την θέση που διατύπωσε ο εκπρόσωπος μας Παν. Μέγκος επαναλαμβάνουμε μπορεί όποιος θέλει να την γνωρίσει αφού αναρτήθηκε – όπως σχεδόν κάθε φορά στο διαδίκτυο.
   Καταλαβαίνουμε την αγωνία των συγκυβερνώντων παρατάξεων  εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου να καθυστερήσουν και να εμποδίσουν κάθε αγωνιστική κατεύθυνση που οι πληγέντες παραγωγοί αναγκαστικά θα πάρουν.
   Αυτό διότι και οι κυβερνώντες δεν πρόκειται πραγματικά να αποζημιώσουν τους παθόντες, αλλά επιπλέον κινδυνεύουν οι «εκλεκτοί της περιοχής» να βρεθούν υπό καθεστώς ομηρίας εφόσον αναζητηθούν δικαστικά οι διαχρονικές ευθύνες  τους.
   Προς το παρόν έχουν κρατήσει τον ρόλο του τεθλιμμένου συγγενή των αγροτών και υποδέχονται τους επίσημους της πολιτείας, ( βλέπε ολιγόλεπτη  επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στην περιοχή με επικεφαλής τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ) περιφέροντάς τους στα καμένα για να ακούσουν από τα χείλη του νέες εξαγγελίες (συλλυπητήρια).



ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ….

14 σχόλια:

  1. ποιοι κυβερνάνε αυτό τον τόπο ? αυτοί είναι αιρετοί ? απίστευτο !!!
    τώρα που πλησιάζουν εκλογές και κανονίζουν οι ίδιοι μεταξύ τους σε ποιο πόστο θα κατεβεί ο κάθε ένας και πως θα βοηθηθούν μεταξύ τους, πρέπει να τους ξαναψηφίσουμε για να συνεχίσουν να κάνουν αυτοί και οι παρατρεχάμενοι τις δουλειές τους όπως όλοι γνωρίζουμε και ο τόπος να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΣΙΠΡΑΙΟΙ,ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΓΕΜΙΣΕ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΒΡΩΜΑ,ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΨΙΕΣ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ??
    Ή ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ...ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΟΥΜΕ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΣΙΠΡΑΙΟΙ,ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΓΕΜΙΣΕ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΒΡΩΜΑ,ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΨΙΕΣ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ??
    Ή ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ...ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΟΥΜΕ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 多分逮捕または壊れて、袋となっているから成る大量のいくつかの異なる極小できます材料の部分になって窒息の危険性、とcetera。サドルがダブルアップとして偉大な荷物キャリア.ショルダー バッグ レディース

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ρε εσείς πολίτες στο προσκήνιο δεν αλλάζετε όνομα καλύτερα να λέγεστε βανδωρος στο παρασκήνιο καλυτερα !!!! έπεται και συνέχεια σύντομα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε Τάκη Μέγκο αληθεύει ότι μέλος της παράταξής σας ή της κίνησης σας πως τη λέτε, έχει σχέση με παράνομες δραστηριότητες μέσα στο δελφικό τοπίο και στον παραδοσιακό ελαιώνα της Άμμφισσας; και μετά το παίζετε και αγρότες;;;;;;;;;;;;;;;;;!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για πες μας ποιος ειναι αυτος ρε φιλε και τι ειδους παρανομες δραστηριοτητες εχει να μαθενουμε και εμεις που δεν ξερουμε?????

      Διαγραφή
  7. MA AFOY O IDIOS O MEGGOS EXEI PARANOMES DRASTHRIOTHTES TI PSAXNOYME NA BROYME TORA BRE RAGIADES???????!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για πες μας τι είδους παράνομες δραστηριότητες έχει ?????

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμε της 24 Σεπτεμβρίου 2013 - 2:58 π.μ., μάλλον κοιμόσουν όταν έγραφες το σχόλιό σου, γιατί δεν αναφέρεται από τα παραπάνω ότι ο κ. MEGGOS έχει παράνομη δραστηριότητα. Για την καλύτερη ενημέρωσή σου μάθε ότι εν λόγω κύριος δεν έχει Ουδεμία Δραστηριότητα μέσα στον Αρχέγονο Ελαιώνα της Αμφίσσης. Αντιθέτως παλεύει μαζί με την κίνηση ''Πολίτες Στο Προσκήνιο'' που εκπροσωπεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών, να παραμείνει ο Ελαιώνας Παραδοσιακός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΣΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ ΜΕΓΓΟΣ ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ; ΠΩΣ ΒΓΑΖΕΙ ΛΕΦΤΑ; ΑΦΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΠΩΣ ΤΑ ΠΡΟΛΑΒΕΝΕΙ ΟΛΑ; ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΧΟΥΝ ΜΠΑΤΗΡΗΣΕΙ, ΑΥΤΟΣ ΤΙ ΡΟΛΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΞΕΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ, ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΕΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΧΟΡΤΑΙΝΟΥΝ ΜΕ..ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς αποφυγή παρεξήγησης, ρώτησα αν μέσα στην παράταξη του Μέγκου υπάρχει κάποιο μέλος που έχει παρανομίες μέσα στο δελφικό τοπίο. Ποτέ δεν είπα ότι ο ίδιος έχει. Και αυτό το πρόσωπο έχει σχέση με τους αγρότες; ψάξτο κ. Μέγκο. Δεν πρέπει να καλύπτεις τα μέλη αν ειναι αλήθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή