Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Απλώνεται νοτιοανατολικά η σεισμική δραστηριότητα...



  Συνεζίζεται με ανησυχητικούς ρυθμούς η σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή της Λωκρίδας και της Εύβοιας,  με διασπορά των εστιών σε όλη την ευρύτερη περιοχή ενεργοποιώντας προφανώς το ρήγμα προς Αθήνα...

  Στην  περιοχή του Κορινθιακού οι πλησιέστεροι στην κεντρική Φωκίδα σεισμοί είναι κοντά στην περιοχή της Ερατεινής και του Αιγίου. Μικροσεισμοί  υποθαλάσσιοι, που ωστόσο η συχνότητά τους προβληματίζει. Στην περιοχή της Επταλόφου μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει άλλο σεισμό. Οι δονήσεις ωστόσο είναι αισθητές στην ευρύτερη περιοχή. 
    Από το κέντρο του φαινομένου όπου πολλαπλασιάζονται οι εστίες,  η συχνότητα και η ακτίνα των δονήσεων φτάνει μεταξύ Ορχομενού και Αλίαρτου στο Κάστρο, ενώ  έχουν ήδη αναφερθεί  υλικές ζημιές στα σπίτια της ευρύτερης περιοχής... 


Το zougla,gr γράφει:

Οι κάτοικοι στο Ρεγγίνι είναι ανάστατοι. Η διπλή σεισμική δόνηση ταρακούνησε την περιοχή, επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Καμένων Βούρλων, Ταξιάρχης Φακίρης, υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν και νέες ζημιές σε σπίτια, αλλά και στην εκκλησία του χωριού. 

Δεκάδες πολίτες εξέφρασαν την επιθυμία να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχείο στα Καμένα Βούρλα,ενώ πολλοί θα περάσουν τη νύχτα σε σπίτια συγγενικών προσώπων, αναμένοντας νεώτερη ενημέρωση από τις αρχές.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου