Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Η απάντηση του Νοσοκομείου στην καταγγελία των νεφροπαθών: υπεύθυνος λειτουργίας της Μονάδας είναι ο Διευθυντής της Παθολογικής κλινικής...


ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
(ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ)
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

           
        Προς ενημέρωση του αναγνωστικού σας κοινού, επισημαίνουμε τα εξής:

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού αποτελεί αναπόσπαστο και λειτουργικό τμήμα του Παθολογικού Τομέα του Γ.Ν. Άμφισσας. Λόγω συνεχόμενων αναρρωτικών αδειών της Διευθύντριας της Μονάδας Νεφρού και έως της συνταξιοδότησής της, ή της απόσπασης ή μετακίνησης Νεφρολόγου από άλλο Νοσοκομείο, το Συμβούλιο Διοίκησης με Αποφάσεις του έχει ορίσει υπεύθυνο λειτουργίας της Μονάδας τον Διευθυντή της Παθολογικής κλινικής.

Υπάρχει πλήρης καθημερινή κάλυψη του προγράμματος εφημέρευσης καθώς και του πρωϊνού  ιατρείου από τον Διευθυντή της παθολογικής κλινικής ο οποίος έχει ολοκληρώσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην αιμοκάθαρση του Νεφρολογικού ιατρείου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, δύο ιατρούς Γενικής ιατρικής οι οποίοι έχουν προσφέρει για μεγάλο χρονικό διάστημα τις ιατρικές τους υπηρεσίες στη Μονάδα -όπως δηλαδή γινόταν και πριν- και κάποιες ημέρες του μήνα μετακινείται από το όμορο νοσοκομείο της Λειβαδιάς, Νεφρολόγος.

 Ο κ. Σταφιδάς, οφείλει ως Πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν. Φωκίδας,
 ( ο οποίος είναι απών από τα προβλήματα της Μονάδας τον τελευταίο χρόνο) να περιορίζεται αποκλειστικά στο ρόλο του, να διεκδικεί και προασπίζει τα δίκαια αιτήματα των μελών του συλλόγου του.  Το “όψιμο” ενδιαφέρον του επικεντρώνεται στο να ασκεί κακοηθέστατη κριτική και να υπαινίσσεται σωρεία παράνομων πράξεων κατά την άσκηση του έργου της Διοίκησης. 
 Όμως για Αποφάσεις και διοικητικές πράξεις που ελήφθησαν πριν είκοσι (20) μήνες, ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης έχει αποφανθεί και γνωμοδοτήσει για τη νομιμότητα και εγκυρότητα αυτών. Το περιερχόμενο της σχετικής γνωμοδότησης του Επιθεωρητή το γνωρίζουν πολύ καλά οι αποδέκτες αυτής. 

Επίσης ο κ. Σταφιδάς, ως  Πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν. Φωκίδας, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η Διοίκηση και διαμέσου του Προέδρου του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν. Βοιωτίας, είχε διαβιβάσει επιστολή-γνωστοποίησης του επείγοντος προβλήματος της Μ.Τ.Ν. στον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Νεφροπαθών, ο οποίος έχει ήδη πραγματοποιήσει συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας και έχει ήδη ενημερώσει του αρμόδιους για το υφιστάμενο πρόβλημα του Νεφρού του Γ.Ν. Άμφισσας.

Τέλος η Διοίκηση και το σύνολο των Συλλογικών Οργάνων του Νοσοκομείου μας, με σειρά διοικητικών εγγράφων και συνεργασιών σε επίπεδο 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας όσο και σε Κεντρικό επιτελικό επίπεδο Υπουργείου Υγείας, έχει ενημερώσει και έχει αναλάβει πρωτοβουλίες και θεωρεί άμεσης και επιτακτικής ανάγκης την εξεύρεση μόνιμης λύσης με απόσπαση ή μετακίνηση ιατρού Νεφρολόγου από άλλο Νοσοκομείο για την επιστημονική εποπτεία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γ.Ν. Άμφισσας. 

3 σχόλια:

  1. ετσι συνεχισε τα ψεμματα!!! δεν λες για τισ καταγγελιες ασθενων ενυπογραφες κατά του προσταμενου που διορισες, για αναφορες τις πρωην διευθυντριας για επικινδυνες καταστασεις στην μοναδα. για το πρωτακουστο να υπογραφουν οι ασθενεις με ευθυνη δικη τουσ να μπαινουν αιμοκαθαρση!!! αυτα τα ειπες λαμογιο στον κ. Ρακιντζη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η διοίκηση το καλό που της θέλω και μιλάω γιατί είμαι νεφροπαθης της μονάδας αυτής,καλά θα κάνει να ενισχύσει την μονάδα με ΝΕΦΡΟΛΟΓΟΥΣ και να αφήσει τους ΠΑΘΟΛΟΓΟΥΣ στην δική τους κλινική. Αν χρειαστεί να επέμβει ΑΜΕΣΑ γιατρός σε ασθενή της ΜΤΝ και ταυτόχρονα έχει επείγον περιστατικό στα Επείγοντα ποιον να αφήσει θα πεθάνει και ποιον θα σώσει? Και ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για οτιδήποτε κακό συμβεί? Και κάτι τελευταίο. ΠΟΣΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΚΑΛΎΨΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΡΗΜΟΣ Ο ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΙΛΑΤΕ??? ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΙΣΧΟΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ!!! ΝΤΡΟΠΗ ΣΠΗΛΩΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑΣ. ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΙΧΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ? ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή