Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Επικεφαλής κλιμακίου στο Αγρίνιο η Α. Μανδρέκα για τον προσυνεδριακό διάλογο της Ν.Δ....

  Ενόψει του Προσυνεδρίου της Πάτρας,  δύο κλιμάκια αποτελούμενα από βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκαν την Αιτωλοακαρνανία.
  Στο Αγρίνιο βρέθηκε η βουλευτής Φωκίδας Ασπασία Μανδρέκα η οποία τόνισε ότι η χώρα βαδίζει σε σωστή κατεύθυνση και το σκοπός αυτών των εξορμήσεων είναι να καταγραφούν τα προβλήματα της κοινωνίαΕνόψει του προσυνεδρίου της Πάτρας, αλλά και του συνεδρίου του κόμματος στην Αθήνα που θα λάβει χώρα στις 28-29 και 30 Ιουνίου, κλιμάκια από βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας βρίσκονται σήμερα σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι.
Στο Αγρίνιο η βουλευτής Φωκίδας Ασπασία Μανδρέκα, ο αναπληρωτής γραμματέας οργανωτικού Λ. Ζωγράφος, ο τομεάρχης οργανωτικού νομού Αιτωλοακαρνανίας Κ. Λιανός, μαζί με τον επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας και πολιτευτή Αιτωλοακαρνανίας  Γιώργο Παπαναστασίου και την κυρία Έλενα Μάτζιου-Κοτρολού, μέλος της πολιτικής επιτροπής του κόμματος και πολιτευτή του νομού μας, πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων με τοπικούς φορείς για τα προβλήματα και τα όσα απασχολούν τον κάθε φορέα ξεχωριστά.
Συγκεκριμένα το κλιμάκιο της Ν.Δ συαντήθηκε με εκπροσώπους φορέων και συλλόγων όπως οι  Νέοι Αγρότες Αιτωλοακαρνανίας, η Ένωση Ξενοδόχων του Νομού, το Επιμελητήριο, το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, η ΕΑΣ Αγρινίου, το παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού Αγρινίου, ο Ιατρικός και ο Οδοντιατρικός Σύλλογο Αγρινίου, ο Εμπορικός Σύλλογο Αγρινίου, η Β’ ΕΛΜΕ, ο  Σύλλογος Τσιγγάνων Αγρινίου, ο  Ερασιτέχνης Παναιτωλικός, ο σύλλογος ιδιοκτητών Ταξί Αγρινίου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου, ο  ΓΟΕΒ και ο ΤΟΕΒ  Αγρινιου  αλλά και ο πολιτιστικός σύλλογος Θέρμου, ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιείται συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ακαρνανίας  κ. Ανδρέα  Αποστολόπουλο.
Σε δηλώσεις της, η επικεφαλής του κλιμακίου κ. Μανδρέκα, ανάφερε πως σκοπός αυτών των συναντήσεων είναι να «ανοιχθεί» το κόμμα προς τον κόσμο και την κοινωνία, επισκεπτόμενο κάθε γωνιά της Ελλάδας. «Στόχος μας είναι να καταγράψουμε τα προβλήματα και να ακούσουμε κυρίως τον πολίτη, ο οποίος εκφράζεται κυρίως σε αυτή τη διαδικασία, μέσα από τους φορείς, τους εκπροσώπους των πολιτών. Καταγράφουμε τα προβλήματα, τα αιτήματα και τις απόψεις των φορέων και θα τα μεταφέρουμε στο συνέδριο όπου και θα πάρουμε κάποιες σχετικές αποφάσεις και θα διαμορφώσουμε τη πολιτική μας ως κόμμα και ο μέλος της τρικομματικής αυτής κυβέρνησης. Αυτό που κάνουμε αποτελεί αδήριτη ανάγκη για τη χώρα που διέρχεται βαθιά οικονομική πολιτική και κοινωνική κρίση, να αλλάξει. Κυρίως να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να αλλάξει και η δομή του κομματικού φορέα της Ν.Δ. Έτσι προχωρούμε προς; Το συνέδριο με ανοιχτά τα αυτιά και τα μάτι προς την κοινωνία και θα προχωρήσουμε μάλιστα και στην αλλαγή του καταστατικού μας ενώ και η ίδια είμαι μέλος της επιτροπής που θα αναλάβει την αλλαγή του καταστατικού. Ως χώρα δεν έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο, αλλά τα μεγέθη δείχνουν ότι σταθεροποιούμαστε, βλέπουμε το «φως στο τούνελ» και μας επιτρέπεται για πρώτη φορά να είμαστε αισιόδοξοι».
Η ίδια τόνισε πως η παραμονή της χώρας στο Ευρώ είναι αδιαμφισβήτητη και πως η Ελλάδα έχει κατακτήσει τους έως τώρα στόχους. «Θα πρέπει να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή και όλα εκείνα τα αίτια που μας οδήγησαν σε αυτή τη κρίση. Κάτι ακόμα που σηματοδοτεί μια αισιοδοξία, είναι πως τους τελευταίους δύο μήνες έχουμε περισσότερες προσλήψεις απ ότι απολύσεις, χωρίς βέβαια να εξωραΐζουμε καταστάσεις, καθώς το ποσοστό της ανεργίας επιμένει στο 27%. Ο κόσμος πρέπει να κάνει λίγη υπομονή ακόμα, αλλά πραγματικά οι προβλέψεις είναι ότι από το πρώτο εξάμηνο του ’14 θα δούμε τις πρώτες ηλιαχτίδες ανάπτυξης».
Σχετικά με τις αντιδράσεις για τον αντιρατσιστικό νόμο, απάντησε πως το νομοθετικό πλαίσιο που υφίσταται από το 1979, ενδεχομένως χρειάζεται κάποιες τροποποιήσεις και συμπληρώσεις. «Για τον λόγο αυτό κατάθεσε τη δική της πρόταση που συμπληρώνει και τροποποιεί το υπάρχων ήδη πλαίσιο, καλύπτοντας όλες τις περιπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση η Ν.Δ και εγώ προσωπικά, καταδικάζουμε κάθε μορφή ρατσιστικής βίας και αυτό το κάνουμε σε κάθε ευκαιρία, ελπίζοντας να μην υπάρχουν πολλές τέτοιες ευκαιρίες», σχολίασε η ίδια, ενώ τόνισε πως διαφωνίες πάνω στον σχετικό νόμο, δεν μπορούν να διαταράξουν τη συνοχή της τρικομματικής κυβέρνηση.
agrinionews




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου