Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Προσοχή! Εάν δεν θέλετε να είστε υποχρεωτικός δωρητής οργάνων, διαβάστε το!


Προσοχή: Η πολιτεία ουδέποτε μέχρι σήμερα, με καμία ενημερωτική εκστρατεία δεν έδωσε στον Έλληνα πολίτη να καταλάβει ξεκάθαρα ότι είναι δωρητής οργάνων χωρίς να ερωτηθεί και ότι για να πάψει να είναι, θα πρέπει να υποβάλει το αίτημά του εγγράφως στον ΕΟΜ.      
Για όποιον  επιθυμεί να γίνει Αρνητής Δωρεάς και Μεταμόσχευσης Οργάνων, ακολουθεί υπόδειγμα της Υπεύθυνης Δήλωσης το οποίο θα πρέπει να συμπληρωθεί και να κατατεθεί στον Ε.Ο.Μ., είτε ταχυδρομικά, είτε με φαξ,  εφόσον έχει βεβαιωθεί το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή (Κ.Ε.Π ή αστυνομικό τμήμα). Η δήλωση άρνησης πρωτοκολλείται και καταχωρείται σε σχετικό αρχείο από τον Ε.Ο.Μ. Όσοι πολίτες έχουν εγγραφεί ή θα εγγραφούν στο αρχείο Αρνήσεων από την 1η Ιουνίου 2013 (έναρξη ισχύος του σχετικού άρθρου) θα λάβουν ταχυδρομικώς σχετικές βεβαιώσεις από τον Ε.Ο.Μ.
Τα ανήλικα τέκνα συμπεριλαμβάνονται στην υπεύθυνη δήλωση του ενός γονέα, με τα ονόματά τους και την ημερομηνία γέννησής τους.
Οι δηλώσεις θα πρέπει να αποστέλλονται στην κατωτέρω διεύθυνση:
Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων
Τμήμα Προώθησης Δωρεάς Ιστών & Οργάνων
Αν. Τσόχα 5, 11521 Αθήνα
Φαξ : 210 7255066
Να σημειωθεί ότι, η δήλωση άρνησης δωρεάς οργάνων μετά θάνατον, δεν έχει συγκεκριμένη προθεσμία υποβολής, και μπορεί να κατατεθεί και μετά την 1η Ιουνίου 2013, όπου θα αρχίσει η ισχύς του άρθρου 9, του νόμου 3984 (ΦΕΚ 150/27-6-2011) περί ‘Εικαζόμενης Συναίνεσης’.
koinwnia

7 σχόλια:

  1. Παραπληροφόρηση στο φουλ η "Κοινωνία"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός με το θέμα αλλά ένας φίλος μου γιατρός μου είπε ότι μόνο αν ο ασθενής είναι ζωντανός μπορούν να πάρουν τα όργανα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έλεος πια !Kάποιος που είναι εγκεφαλικά νεκρός και δεν αντιδρά σε κανένα ερέθισμα- κάτι που επιβεβαιώνεται από γιατρούς όχι μία μόνο φορά-δεν νομίζω ότι μπορεί να είναι ζωντανός.΄Αν είναι σίγουρο ότι κλείνοντας τα μηχανήματα της εντατικής που είναι συνδεδεμένος τελειώνει η ζωή του τότε γιατί να μην βοηθήσει συνανθρώπους του να ζήσουν;Διαβάστε όλες τις απόψεις- ρωτήστε γιατρούς που ασχολούνται μέσα στις εντατικές με τον άνθρωπο και μετά βγάλτε αποφάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΛΕΕΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ.
    - ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΗ ΑΡΝΗΣΗΣ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ. ΑΝ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΕΙ ΟΧΙ, ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ!
    - ΑΝ ΠΑΛΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΗ ΑΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΕΙ ΝΑΙ, ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ αναγνώστη, θα δεχόμουν ευχαρίστως την αγένειά σου εάν ήσουν ειδήμων. Από τα γραφόμενά σου γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχει σημαντικό έλειμμα στην ενημέρωσή σου τόσο ως προς το νέο νομικό πλαίσιο που ξεκινά αύριο όσο και ως προς την διαδικασία της λήψης των οργάνων, τα οποία δεν μπορούν να ληφθούν από νεκρό οργανισμό.

      Διαγραφή
  6. Η πράξη της δωρεάς οργάνων είναι σίγουρα ότι καλύτερο μπορεί να προσφέρει ένας άνθρωπος στον συνάνθρωπο του. Στην θεωρία καλό είναι που όλοι μας είμαστε δωρητές, ΑΛΛΑ υπό κάποιες προϋποθέσεις .

    ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ :

    -Όταν ο ανθρώπινος πόνος δεν γίνεται εμπόριο από τους φαρμακέμπορους και τα τσιράκια τους γιατρούς.
    _Όταν οι εφημερίδες, κανάλια δημοσιεύουν τα ονόματα γιατρών που παρανομούν.
    _Όταν ο ιατρικός σύλλογος διαγράφει και δημοσιεύει στα ΜΜΕ και στην ιστοσελίδα τα ονόματα γιατρών που παρανομούν.
    _Όταν το φακελάκι στα δημόσια νοσοκομεία δεν πάει σύννεφο. Και μη τολμήσει να γράψει κανείς το αντίθετο.
    _Όταν πίσω από το ιατρικό απόρρητο δεν γίνεται επιλογή εύπορων ασθενών για μοσχεύματα.
    _Όταν στις μεταμοσχεύεις δεν μπουν ιδιωτικές κλινικές, που ζητούν απροκάλυπτα να πουλήσεις ότι έχει και δεν έχεις για να σώσεις το παιδί σου.
    _Όταν πίσω από τις λίστες αναμονής για μεταμοσχεύεις , κάθε ιδιώτης, θα μπορεί πίσω από το ιατρικό απόρρητο, να ελέγξει τι παίζει με την επιλογή ασθενών για μόσχευμα.
    _Όταν επιφανείς Έλληνες και ξένοι δεν βρίσκουν το ίδιο γρήγορα με τους ασήμαντος μόσχευμα.
    _Όταν μεγαλογιατροί με εισόδημα πάνω από 30.000 ευρώ το χρόνο, βίλες σε νησιά, πανάκριβα αυτοκίνητα και σκάφη, διώκονται από τον ιατρικό σύλλογο. (Αφού το ιατρικό επάγγελμα είναι λειτούργημα και δεν έχει σκοπό την κερδοσκοπία. Αλώστε έχουν ορκιστεί για αυτό και παραβαίνουν τον όρκο του).
    _Όταν συγκεκριμένα ευγενή ταμεία καλοβολεμένων δημοσίων υπάλληλων δεν τους παρέχουν ιατρική κάλυψη ιδιωτικών κλινικών.
    _Όταν τα δημόσια νοσοκομεία δεν απαγορεύουν στις κάμερες των ΜΜΕ να ελέγξουν, και καλά λόγω ιατρικού απόρρητου.

    Γενικά πίσω από τα απόρρητα - Νομικά, Στρατιωτικά, Ιατρικά, Δημοσιογραφικά, ανοίγονται δρόμοι για παιχνίδια κάτω από το τραπέζι.

    Όταν κάποιος χρειάζεται μόσχευμα δεν είναι επιλογή του να πάει με το σταυρό στο χέρι, να το βρει. Είναι ανθρώπινο αντανακλαστικό να πουλήσει ότι έχει και δεν έχει, να λαδώσει τους πάντες, για να έχει προτεραιότητα και να σώζει την ζωή την δική του, ή του παιδιού του.

    Ο γιατρός θα είναι αδέκαστος ή θα κοιτάξει την χλιδή και την ζωή χαρισάμενη της οικογένειας του;

    Όσοι πιστεύετε πως μόνο σπάνιες μεμονωμένες περιπτώσεις γιατρών με την παρέιτσα τους θα θησαυρίσουν πάνω στο πτώμα σας, ΜΗ αρνηθείτε να είστε δωρητές.

    ΕΓΩ πιστεύω πως όλοι πρέπει να είμαστε δωρητές και ας είναι σάπιο το σύστημα. Είναι σημαντικό να σώσουμε μια ζωή ενός αγνώστου και ας τύχει να είναι πιο πονηρούλης, καπάτσος και φραγκάτος από τους άλλους φουκαράδες.
    Αλλά κάπου με χαλάει, που κάποιοι ενδεχομένως , να πιουν στην υγεία του κορόιδου (του πτώματος δηλαδή).


    ΑπάντησηΔιαγραφή