Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Eκπαιδευτικό σεμινάριο για το προσωπικό του ΦΔΕΔ Παρνασσού...



ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

Ταχ.Δ/νση : ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ
Ταχ. Κωδ. : 35002       
Τηλ /Fax .: 2234350118                                                                
E-mail: fdparnas@yahoo.gr
Πληροφορίες : Δέσποινα Μερτζανίδου
                         Δρ. Βιολόγος

         
           Αμφίκλεια, 25.04.2013
           Αριθμ. Πρωτ.: 243



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Παρακολούθηση εκπαιδευτικού σεμιναρίου από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού

Το επιστημονικό προσωπικό και οι φύλακες του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού (ΦΔΕΔ) Παρνασσού παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκπαιδευτικό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο Κοτύχι Στροφυλιάς μεταξύ 13-21 Απριλίου και αφορούσε την επιστημονική παρακολούθηση ειδών και τύπων οικοτόπων.

Το σεμινάριο, του οποίου ο πλήρης τίτλος ήταν «Εκπαιδευτικό σεμινάριο σε θέματα επιστημονικής παρακολούθησης ειδών και τύπων οικοτόπων: Ενιαία προσέγγιση στη μεθοδολογία συγκέντρωσης δεδομένων στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Οδηγιών 92/43/ΕΟΚ & 79/409/ΕΟΚ» διοργανώθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού Περιβαλλοντικών Δράσεων (Ε.Υ.Σ.ΠΕ.Δ.) του ΥΠΕΚΑ, με πρωτοβουλία των Προέδρων των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών. Στο σεμινάριο συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους Φορείς Διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στην αναγνώριση, καταγραφή και παρακολούθηση των ειδών χλωρίδας, των οικοτόπων, καθώς επίσης και τριών ομάδων ζώων (ασπόνδυλα, ερπετά και αμφίβια).





  Η διοργάνωση του σεμιναρίου κρίθηκε ιδιαίτερα επιτυχής και ήδη προγραμματίζεται ο δεύτερος κύκλος επιμόρφωσης, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στην Κερκίνη. Οι δυο κύκλοι σεμιναρίων θα βοηθήσουν σημαντικά το επιστημονικό προσωπικό των Φορέων Διαχείρισης στην επιστημονική παρακολούθηση των περιοχών ευθύνης τους. 
 Η επιστημονική παρακολούθηση του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού αποτελεί ένα από τα κύρια έργα του ΦΔΕΔ Παρνασσού και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη» που διαχειρίζεται το ΥΠΕΚΑ.



Για το Δ.Σ. του ΦΔΕΔ Παρνασσού

Η Πρόεδρος
Θέκλα Κ. Τσιτσώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου