Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Γ. Ιωσηφίδης: Αυτά που λένε περί ελέγχων είναι φτηνές δικαιολογίες! Η εταιρεία ελέγχει θεσμούς και μηχανισμούς...


Δήλωση των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων της
΄΄Λαϊκής Συπείρωσης΄΄


  Η κατάθεσή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών αδικείται με μια αναφορά 5 αράδων μιας και η ουσία μας είναι συνοπτικά: 
 - Ο βωξίτης όσο εκμεταλλεύεται από ιδιώτη, που έχει μόνο σκοπό την κερδοφορία του και μάλιστα σε περίοδο κρίσης, θα αποτελεί προϊόν που θα καταδυναστεύσει τη ζωή του λαού και την περιοχή. Ήδη η S&B δείχνει τα δόντια της στους εργαζόμενους για μείωση του κόστους. Έχει πάρει αδειοδοτήσεις για όλα τα κοιτάσματα που δήλωσε (ακόμη και εκείνων που απαγορεύτηκε η εκμετάλλευσή τους απ΄ το Στ.Ε). Ελέγχει θεσμούς και μηχανισμούς και αυτό έγινε φανερό και καθαρό (για τον κάθε κακόπιστο) το τελευταίο διάστημα.
Ως εκ τούτου η θέση μας, η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης, ότι ο ορυκτός πλούτος είναι λαϊκή περιουσία και ως τέτοια πρέπει να την εκμεταλλεύεται ο λαός με τα μέσα παραγωγής (εργαλεία-μηχανήματα-εργοστάσια) στα χέρια του, έτσι ώστε τα όποια οφέλη της εκμετάλλευσης να γυρνάνε πάλι στο λαό, με έμφαση στις θέσεις εργασίας, στην υγεία, παιδεία, περιβάλλον κ.λ.π.
Σε όποια άλλη περίπτωση (όπως λένε οι παρατάξεις της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝασπισμού) ο εκμεταλλευτής σε καμία περίπτωση δε θα σεβαστεί "το περιβάλλον", τους εργαζόμενους, τους κατοίκους της περιοχής. Αυτά που λένε περί ελέγχων και μηχανισμών είναι φτηνές δικαιολογίες προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συνέχεια της εκμετάλλευσης απ΄την S&B (είτε μπει αυτή απ΄την πόρτα είτε απ΄το παράθυρο). Η ρήση ή με το κεφάλαιο ή με το λαό είναι επίκαιρη όσο ποτέ!!!
Ένα προσεκτικό διάβασμα ή άκουσμα δηλώσεων των παρατάξεων θα πείσει τον οποιονδήποτε περί αυτού !!!

Στην τοποθέτησή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο κάναμε αναφορά στο ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο. Νομίζουμε ότι και ως ερώτημα αυτό έχει απαντηθεί εδώ και καιρό. Είτε προ ΕΟΚ, είτε μετά Μάαστριχτ-ΕΕ, το κεφάλαιο με τους πολιτικούς του υπαλλήλους (εντός η εκτός κυβέρνησης) κάνει τη δουλειά του. 
 Ο λαός, οι Καστελλιώτες, να διεκδικήσουμε τη μόνη συμφέρουσα λύση για τον τόπο και το λαό. 

3 σχόλια:

  1. ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΤΟΠΙΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ!!!ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ.ΤΙ ΞΟΔΕΥΤΕ Η ΝΑΣΑ?ΕΔΩ ΝΑ ΕΡΘΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. επειδη λοιπόν είναι "φτηνές δικαιολογίες" οι κκ Ιωσηφίδης και Τσελές δεν ψήφισαν κατά των επιφανειακών εξορύξεων προφανώς για να ευχαριστήσουν τον διευθυντή της εταιρείας εξορύξεων που παρακολουθούσε την συνεδρίαση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι μόνο δεν ψήφισαν ( ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΌΝΟ ΑΥΤΟΙ ),
    αλλά ζήτησαν να αποσύρω και την πρότασή μου !!! κατά των επιφανειακών εξορύξεων ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΦΩΚΙΔΑ.
    Χωρίς άλλο σχόλιο...

    ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΑΓΚΗΣ
    Δημοτικός Σύμβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή