Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Φιλοζωϊκή ομάδα Ιτέας: καμία δημόσια δέσμευση δεν υλοποιήθηκε ποτέ για τα αδέσποτα!!!...

*  θα διαθέτουμε χρόνο, χρήμα και πόνο υπηρετώντας τα δημιουργήματα του Θεού... Πείτε το ανηθικότητα!!!

Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε και τα καταγγελτικά μηνύματα για το περιστατικό της εναπόθεσης του θανατωμένου αδέσποτου στην Δημαρχία Ιτέας, η ομάδα φιλόζωων της πόλης απαντά στους επικριτές...





Ο πολιτισμός ενός λαού φαίνεται από τον τρόπο που συμπεριφέρεται στα ζώα.

  Επειδή πολλά ακούγονται και σχολιάζονται με αφορμή τα αδέσποτα ζώα και τη δράση των ζωόφιλων της Ιτέας, ως ομάδα, θα επιχειρήσουμε να απαντήσουμε κι αν θέλετε σκεφτείτε.

 - Το πρώτο ερώτημα που γεννιέται είναι "Τι είναι ηθικό"; Γιατί καποιοι μας προσάπτουν "ανηθικότητα" και "αποτρόπαιες πράξεις".

 Είναι ηθικό να υιοθετούμε ένα κουτάβι κι όταν το βαρεθούμε να το πετάμε στο δρόμο, μόνο και μόνο γιατί μεγάλωσε και δεν είναι αρκετά χαριτωμένο πια;
  Να το υιοθετούμε χωρίς να αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την συντήρηση και την υγεία του;
  Και να το πετάμε στο δρόμο όπου γεννοβολάει, υποσιτίζεται και αρρωσταίνει; Όπου βασανίζεται από σαδιστές, μικρούς και μεγάλους και καταλήγει αυτό και οι απόγονοί  να βρίσκουν φρικτό θάνατο από φόλα ή κάτω από τις ρόδες αυτοκινήτων ή μηχανών που κινούνται πολύ πάνω από το επιτρεπόμενο όριο;

  Οι ζωόφιλοι δεν έχουμε καμία διάθεση αντιπολιτευτική, γιατί αυτό που προέχει για εμάς είναι η ζωή. Απόδειξη του ισχυρισμού μας είναι οι πολλαπλές πρωτοβουλίες να επικοινωνήσουμε και να συνεργαστούμε με τον Δήμο στην επίλυση του θέματος των αδέσποτων. 
 Και μάλιστα με τόσο πιεστικό τρόπο που αναγκάστηκαν να μας καλέσουν τελικά στον Κυριακοπούλειο και να δεσμευτούν (βλέπε παλαιότερες αναρτήσεις σε τοπικά blogs).

  Μόνο που καμία δέσμευση δεν υλοποιήθηκε.

  Η πρόσφατη ενέργεια απόθεσης του τελευταίου θύματος, του πασίγνωστου και ιδιαίτερα αγαπητού στα παιδιά "Φώτη", στην είσοδο του δημαρχείου, είναι αποτέλεσμα αγανάκτησης, απελπισίας και ύστατη προσπάθεια υπενθύμισης της υποχρέωσης και των δεσμέυσεων του δήμου, όσο κι αν κάποιοι θέλουν να το βλέπουν ως αντιπολιτευτική πράξη, κρίνοντας από τα δικά τους κίνητρα και τρόπο σκέψης.

 Σε αυτό είμαστε κάθετοι και ξεκάθαροι.
  Είναι, επίσης, εντελώς ανόητο έως φαιδρό το να συγκρίνονται από κατοίκους σε "τραγικότητα" ως εξίσου αποτρόπαιας πράξης η δολοφονία, με ένα απλό μήνυμα υπενθύμισης.
  Αν το νεκρό ζώο είχε μείνει στην είσοδο της πολυκατοικίας που βρέθηκε, θα είχε δείξει ο Δήμος την ίδια άμεση αντίδραση στην αποκομιδή του ή θα σάπιζε ακόμη σε παρακείμενο κάδο; Τι θα είχαν τότε να σχολιάσουν οι επικριτικοί σχολιαστές μας;

  Η ευρωπαϊκή σας ευαισθησία, φίλοι επικριτές, εξαντλείται στο θέμα των ακαθαρσιών, τις οποίες τα μέλη της ομάδας μαζεύουν όπου τις βρουν, πράγμα που δεν κάνουν κάποιοι ιδιοκτήτες ακριβοπληρωμένων σκύλων και καλά θα κάνουν να τους επιβληθούν πρόστιμα. 
 Παρεμπιπτόντως, μήπως σας λέει κάτι για την "ευαισθησία" μας ως λαός ότι στην Ευρώπη δεν υπάρχουν αδέσποτα; Μήπως μπορείτε να απαντήσετε στο ερώτημα αλλοδαπών τουριστών, γιατί οι Έλληνες εγκαταλείπουμε τα ζώα στους δρόμους;
  Το αίσθημα αλληλεγγύης κι ανθρωπιάς μας δεν εξαντλείται στα ζώα όπως, αναφέρθηκε σε κάποιο σχόλιο. Κάποιοι άνθρωποι στηρίζουν από το υστέρημά τους κι ανθρώπους, για το οποίο δεν θα σας δώσουμε αναφορά. Όσοι ξέρουν-ξέρουν. Οι λοιποί δεν μας αφορούν.

Τα αδέσποτα της πόλης είναι εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμένα και μακάρι να είχαμε την οικονομική ικανότητα να τα στειρώσουμε. 
 Μηνύσεις υποβλήθηκαν και θα διαθέτουμε χρόνο, χρήμα και πόνο υπηρετώντας τα δημιουργήματα του Θεού.

Ονομάστε το αυτό ανηθικότητα και κατηγορείστε μας.


Η ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΙΤΕΑΣ
  

7 σχόλια:

  1. Θα πρέπει να εξαιρεθεί από τις αιτιάσεις για αθέτηση δεσμεύσεων ο Αντιδήμαρχος Στάθης Μαντζώρος που προσπαθεί να τηρεί τις δεσμεύσεις που αφορούν τον ίδιο και μάλιστα η ομάδα της Ιτέας το είχε επισημάνει στέλνοντας κείμενο με τίτλο "Φως στο τούνελ για τα αδέσποτα",που ενώ είχε σταλεί σε διάφορα τοπικά blogs , μόνο το fokida tv ανέρτησε το κείμενο. Εδώ όμως έχει προκύψει ένα άλλο θέμα με αφορμή την παραπάνω ανάρτηση, το ποιος απολαμβάνει αυτή τη στήριξη του Αντιδημάρχου,πάντως δεν είναι τα αδέσποτα κι η ομάδα φιλόζωων της Ιτέας,η Άμφισσα και τα αδέσποτά της απολαμβάνει τη βοήθεια και κάποιος άλλος φταίει που η βοήθεια δε φτάνει στην Ιτέα...


    Η ομάδα φιλόζωων Ιτέας


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. υπάρχουν δύο περιπτώσεις ,η διαμάχη Ιτιας -Δεσφίνας για το δημαρχιλίκι και η διαμάχη δημάρχου -Ιτιας για τον καλλικράτη .Σκυλοκαυγάς.........τα ζώα τι φταίνε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικα επρεπε να θανατωθουν πεντε αδεσποτα στην Ιτεα,για να φανερωθει για ακομη μια φορα η ανικανοτητα των τοπικων μας αρχοντων και η καταντια της Ιτιας.Ζουμε σε τριτοκοσμικη πολη!!! <>!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ηταν αδικο να αφησετε το ατυχο σκυλι στα σκαλια του δημαρχειου
    δεν μπορει ο οποιοσδηποτε να πηγαινει στα σκαλια του οποιουδηποτε και να απονεμει δικαιοσυνη καταδικαζοντας εμμεσως οποιον ειναι μεσα....
    εκτος...εκτος ομως
    εαν εχετε αποδειξεις και γνωριζετε πραγματα τοτε
    με αυτα τα στοιχεια να ασχοληθει η αστυνομια και η δικαιοσυνη και να δουμε τοτε πως θα κανει τα.. τσισα του πανω του ο οποιος δολοφονος/οι και ολοι οι παρατρεχαμενοι.
    ολοι αγαπαμε τα ζωα και ολοι ποναμε για οσα γινονται αλλα θεωρω και αδικο να στοχοποιουνται με τετοιο τροπο συμπολιτες μας που ζουν αναμεσα μας,εχουν παιδια και στο μεχρι τωρα βιο τους δεν εχουν δειξει δειγματα
    τερατων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου, μπορεί να σου φαίνεται άδικο, αλλά πρόσεξε,ξαναδιάβασε τι λέει η ομάδα για την πράξη.Επίσης δεν είναι τα σκαλιά κι η πόρτα του οποιουδήποτε, να σου θυμίσω την παλιά ρήση του λαού μας "τα παράπονά σου στο δήμαρχο"...επίσης πρόσεξε στο τέλος του κειμένου που λέει για μηνύσεις, άρα η αστυνομία έχει ειδοποιηθεί.

      Διαγραφή
  5. Η δημοτική αρχή να πάει να γ......ί ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΖΕΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΜΠΟΡΑ .ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΙΠΟΤΑ . ΜΗΠΩΣ ΛΕΩ ,ΣΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΟΛΙΓΟΝ Χ....?

      Διαγραφή