Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Οι πιθανοί υποψήφιοι στη ΝΟΔΕ Φωκίδας....Σε 8 εβδομάδες οι εκλογές, ενώ ο Σαμαράς φορτσάρει για το Συνέδριο!


Σε ρυθμούς συνεδρίου μπαίνει η ΝΔ ενώ ο Πρωθυπουργός κατεβαίνει στη Συγγρού και συνεδριάζει η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος...


Τον Μάϊο οι εσωκομματικές εκλογές στα όργανα για ανάδειξη Τοπικών Οργανώσεων και Νομαρχιακών Επιτροπών...

   Υποψήφιοι για την Νομαρχιακή Επιτροπή Φωκίδας, έτσι πρόχειρα μου έρχονται κατά νου μερικοί, για παράδειγμα ο νυν Πρόεδρος Νίκος Καστανάς ο οποίος ανήλθε στην Προεδρεία μετά την παραίτηση του κ. Καπούρου. 

 Ο κ. Καστανάς εκτιμάται ότι θα επιθυμούσε την εκλογή του αν και είναι ενδεχόμενο η πλευρά Φουσέκη να θελήσει να διεκδικήσει την θέση ο πιστός 
κ. Φάκος...

 Επίσης από την περιοχή της Δωρίδας υπάρχουν δύο τουλάχιστον άτομα που θα δείξουν ενδιαφέρον, εξορκίζοντας την ήττα στις Δημοτικές Εκλογές.

 Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι πρόκειται και το γυναικείο φύλλο να συμμετέχει ουσιαστικά στις διαδικασίες επιλογής, όπως επίσης και οι εξ Αθηνών πολιτικοί παράγοντες που βρίσκονται πολύ κοντά στον Σαμαρά...

 Κι ενώ γίνεται ήδη ένα αλαλούμ με τις προτάσεις για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ (όπου τα ονόματα αποκαλύπτουν τις "τάσεις"  εντός κι εκτός Νομού), διερωτώμεθα: υπήρξε περίοδος που η Νομαρχιακή ήταν πιο "ανθηρή" πιο αποτελεσματική και πιο ισχυροποιημένη, όσο επί Στάθη Κάππου;;;...

 Το θέμα είναι ότι ο Στ. Κάππος δεν φαίνεται να επιθυμεί την εμπλοκή του με τα κομματικά όργανα, αφού ο στόχος του τα τελευταία χρόνια προσανατολίζεται στην Αυτοδιοίκηση! 

 Σημειωτέον ότι για την προεδρεία της ΝΟΔΕ ακούγονται και ονόματα που και στο παρελθόν είχαν απασχολήσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την παράταξη της ΝΔ στην Φωκίδα. Όμως οι καιροί είναι χαλεποί και απαιτούν επιδέξια χέρια για τα γάντια της όποιας κομματικής εξουσίας...

 Και φυσικά υπάρχει και η βουλευτής, η οποία θα θελήσει δικαιωματικά να έχει λόγο στα κομματικά όργανα. 

Περισσότερα ονόματα, προσεχώς...

   Σε πορεία συνεδρίου μπαίνει από σήμερα η Νέα Δημοκρατία καθώς στις 13:30 θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά, η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, ενώ θα έχει προηγηθεί η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας. Πρόκειται για την πρώτη σύγκλιση των κορυφαίων κομματικών οργάνων που θα οδηγήσουν στο 9ο συνέδριο που προγραμματίζεται να διεξαχθεί το διήμερο 22-23 Ιουνίου. Αν και έπρεπε η συγκεκριμένη κομματική διαδικασία, σύμφωνα με το καταστατικό της ΝΔ, να είχε γίνει πέρυσι το καλοκαίρι, ωστόσο οι ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό και στην οικονομία επέβαλλαν τότε την αναβολή της.

Έπειτα από τα σημερινά, θα ακολουθήσουν θεματικά προσυνέδρια σε όλη τη χώρα, καθώς στόχος είναι, όπως ανέφερε ανώτατη πηγή της ΝΔ στο newpost, να υπάρχει αμφίδρομη επικοινωνία του κόμματος με την κοινωνία και για το λόγο αυτό τα στελέχη του, θα πάνε σε κάθε περιφέρεια της Ελλάδας για ακούσουν τις τοπικές κοινωνίες και να ενημερώσουν τους πολίτες για τις θέσεις και τις προσπάθειες της ΝΔ μέσα από τον κυβερνητικό σχηματισμό.

Ο Αντώνης Σαμαράς όπως θα τονίσει και απευθυνόμενος προς τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, θεωρεί πολύ σημαντική τη σχέση του κόμματος με τους πολίτες, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο που η κοινωνική συνοχή κρέμεται από μια κλωστή. Και για αυτό όπως αναμένεται να πει η μάχη αυτή τη στιγμή, συνεχίζεται και είναι εθνική και όχι κομματική καθώς προέχει η σωτηρία της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός αναμένεται να απευθύνει για άλλη μια φορά, κάλεσμα σε όσους ασπάζονται τις ίδιες ιδέες και αξίες με το κόμμα του για τη δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού μετώπου που θα ενισχύσει την κυβερνητική προσπάθεια για προσέλκυση επενδύσεων, δημιουργία θέσεων εργασίας και προϋποθέσεων, για να μπει η χώρα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο δρόμο της ανάπτυξης και να αφήσει πίσω της την κρίση.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μιλήσει για την ανάγκη να υπάρξει υπευθυνότητα από όλους στο δύσκολο αυτό εξάμηνο για την ελληνική οικονομία και θα στρέψει τα πυρά του στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του απέναντι στις επενδύσεις και στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο  για παλινωδίες στις θέσεις του και για διγλωσσία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με τα δεδομένα αυτά, δεν ευσταθούν σε καμία περίπτωση τα σενάρια περί μετάλλαξης της ΝΔ και ίδρυσης νέου πολιτικού σχηματισμού από τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και η φημολογία για αλλαγές ψηλά στην ιεραρχία του κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν ένα μήνα είχαν ανακοινωθεί νέα στελέχη στην κομματική πυραμίδα και στις γραμματείες της ΝΔ. Αναπληρωτής του Μανώλη Κεφαλογιάννη είχε οριστεί ο Κώστας Ζωντανός, ενώ τη Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού είχε αναλάβει η Ελίζα Βόζεμπεργκ με αναπληρωτές τους Μενέλαο Δασκαλάκη και Πέτρο Μποτσαράκο.

Αλλαγές υπήρξαν και στις γραμματείες Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Αγροτικού, Οργανωτικού καιΔιεθνών Σχέσεων, ενώ στο Διαγραμματειακό και στην Κινητοποίηση τοποθετήθηκε ο Αλέκος Κόκκαλης. Στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί ο πρόεδρος και η σύνθεση της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου και στη συνέχεια θα καθορισθούν οι διαδικασίες των προσυνεδριακών συνδιασκέψεων, που θα πραγματοποιηθούν στις μεγάλες πόλεις και στις οποίες θα μιλήσει ο κ. Σαμαράς. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν, πιθανότατα τον Μάιο, εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή νέων διοικητικών συμβουλίων στις Νομαρχιακές και τις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις, χωρίς όμως να έχει διευκρινιστεί το εκλογικό σώμα.

Πάνος Ρασσιάς
 newpost

16 σχόλια:

  1. Πιο πολύ απο όλους μ αρέσει ο Νικολόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ Ο ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΛΙΓΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ ΝΑΙ ΗΤΑΝ «ανθηρή» ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΕΒΓΑΖΕ ΠΕΡΑ. ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ..... ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυρία Πένυ μόνο εσύ μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά. Πως τα καταφέρνεις και ένα άρθρο του Πάνου Ρασσιά από το www.newpost.gr το εμπλουτίσεις με όλη αυτή τη καμαρίλα της φωτογραφίας σου, μόνο εσύ το ξέρεις και το ντουέτο Φουσέκης – Κάππος που υποτίθεται ότι μάχεσαι (;) για να πάνε στα αζήτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ μου αναγνώστη είσαι πολύ διορατικός! Δεν υποτίθεται. Πράγματι δεν μάχομαι κανένα. Μάχομαι μόνο καταστάσεις και πράξεις αδικίας χωρίς ποτέ κανένα όφελος και πάντα με το θάρρος της επωνυμίας μου. Και δεν μάχομαι ανθρώπους που βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Δεν θα με βρεις ποτέ ανάμεσα στους "ξυλοκόπους" που ξυλεύονται πεσούσης της δρυός . Και το λέω με το θάρρος της επωνυμίας μου αυτό! Επειδή πιστεύω ότι όλοι μας έχουμε κάνει λάθη και επειδή πιστεύω ότι ακόμη υπάρχει ανθρωπιά μέσα μας. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για το παρόν θέμα...

      Διαγραφή
  4. ΚΑΠΠΟΣ ΔΑΓΚΩΤΟ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΒΕΒΑΙΟΣ ΚΑΠΠΟΣ ΔΑΓΚΩΤΟ ΓΙΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΦΩΚΙΔΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝΕ1

      Διαγραφή
  5. Κύριε Κάππο, τώρα αγκαλιά με τον Φουσέκη, ξέχνα τις στιγμές σου τις πικρές.....
    Εσένα , δεν σε εκλέγουν οι μεγάλοι......σε εκλέγουν οι ....μικρές !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η χαντζηχοντρός ή πάλλας ορε!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ξεχασαμε κ τον μασουρα!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΦΑΚΟΣ ΘΑ ΣΒΥΝΕΙ ΤΙΣ ΚΟΝΤΡΕΣ .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΩΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ, ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΙΚΡΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ!
    ΤΙ ΧΑΝΤΖΗΧΟΝΤΡΟΣ, ΤΙ ΦΑΚΟΣ, ΤΙ ΚΑΠΠΟΣ.....
    ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΩΧΕΣ...Ή ΚΟΜΠΛΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ...ΑΛΛΟΙΩΣ ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μήπως λεω μηπως τα νεα ονοματα είναι Θανάσης , ης και Θανασάκης ;;;;;;;

      Διαγραφή
  10. ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ , ΟΧΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΑΝ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΥ ,ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΘΕΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΜΑΡΙΛΑΣ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ . ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΜΠΛΑΚΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΜΑΡΙΛΑΣ....
    ΚΑΙ Η ΚΑΜΑΡΙΛΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ,
    ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΘΑΝΑΝ ΟΙ ΚΑΔΡΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ....
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΓΝΟΟΥΝ ΟΜΩΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΌΤΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙ....ΟΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η καλή φίλη Γ. Καπαρέλη - με την ευκαιρία συγχαρητήρια για τα της εκδήλωσης - μας έστειλε την ανακοίνωση του Σαμαρά για τις εκλογές ΝΟΔΕ: "Οι εκλογές στις ΝΟΔΕ –κάνω την πρόταση- να διεξαχθούν μετά το Συνέδριο, αφού ολοκληρωθούν οι συζητήσεις και για την αναδιοργάνωση του κόμματος και για τις καταστατικές αλλαγές”.
    Πράγματι Ο Σαμαράς έκανε την πρόταση ενώ παράλληλα, προσέξτε τί αναφέρει: "Ξεκινάμε από τώρα. Όχι μόνο για τις γνωστές συγκεντρώσεις. Σας είπα. Προτάσεις, ποιότητα, κουβέντα, συζήτηση σε βάθος για κάθε ξεχωριστή περιοχή παντού".
    Νομίζω ότι είναι σαφές το τί επιδιώκει και ποιο δρόμο επέλεξε γι αυτό! Οι ΝΟΔΕ θα αλλάξουν καταστατικά μέσα από το Συνέδριο, θα γίνει μία ΝΟΔΕ ανά Δήμο! και μετά θα υπάρχουν οι Περιφερειακές Επιτροπές. Αλλά από το 2015!...προς το παρόν, είναι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι ξεκινά η προεκλογική διεκδίκηση για τις προεδρίες των Δημοτικών ΝΟΔΕ. Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή