Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Το πριν και το μετά για τον Σχίτσα...

 1. Άσχετο  
Δημοτικό άσμα:
        9.30 μμ

 "..η θειά μ΄η Αλεξούδα
τρία προικιά φορεί...
μέχρι να βγάλ'  το ένα 
τα δυό τα καταργεί..."


 2.  Άσχετο 
Δημοτικό άσμα:
        9.40 μμ 

"..η θειά μ΄η Αλεξούδα
τρία βραχιόλια  φορεί...
μέχρι να βγάλ'  το ένα 
τα δυό τ'άχει  καταπιεί..."







1.  Άμφισσα, 6 Φεβρουαρίου 2013
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 *...Διαπιστώθηκε από τις υπηρεσίες της Π.Ε. Φωκίδας (Δ/νση Ανάπτυξης,  Δ/νση Δημ. Υγείας και  Τμήμα Περιβάλλοντος), οι οποίες συμμετέχουν και στο ΚΕΠΠΕ, πέραν της αναμφισβήτητης διαπίστωσης ότι κατά κύριο λόγο η ρύπανση στο χείμαρρο  «Σκίτσα», προέρχεται από τον αγωγό ακαθάρτων της Δ.Κ. Άμφισσας  Δήμου Δελφών και δευτερευόντως από την επιχείρηση...



2.  Άμφισσα, 7 Φεβρουαρίου 2013
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 ** ... Η ρύπανση προέρχεται από ελαιουργικά απόβλητα και όχι από τα επεξεργασμένα λύματα του βιολογικού καθαρισμού της Δημοτικής Ενότητας Άμφισσας...
                                          ...                ...                      ...


                             Οι περί αις ο λόγος ανακοινώσεις: 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                       Άμφισσα, 6 Φεβρουαρίου 2013

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ                                          

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Για το θέμα των αποβλήτων στο χείμαρρο «Σκίτσα» η Π.Ε. Φωκίδας, μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, συγκάλεσε το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας  Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ) την 1-2-2013 όπως προβλέπει ο Νόμος και ενεργοποίησε τη διαδικασία του άρ. 30 του Ν. 1650/86.

Είχε προηγηθεί έκθεση αυτοψίας από τις υπηρεσίες της Π.Ε. Φωκίδας  (Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας και  Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας) και με το αρ. πρωτ. 2414/24/18-1-2013 έγγραφο του Τμήματος Περιβάλλοντος ενημερώθηκε ο Δήμος Δελφών για τα αποτελέσματα της έκθεσης αυτοψίας και επισημάνθηκαν οι ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί ο Δήμος Δελφών.

Διαπιστώθηκε από τις υπηρεσίες της Π.Ε. Φωκίδας (Δ/νση Ανάπτυξης,  Δ/νση Δημ. Υγείας και  Τμήμα Περιβάλλοντος), οι οποίες συμμετέχουν και στο ΚΕΠΠΕ, πέραν της αναμφισβήτητης διαπίστωσης ότι κατά κύριο λόγο η ρύπανση στο χείμαρρο  «Σκίτσα», προέρχεται από τον αγωγό ακαθάρτων της Δ.Κ. Άμφισσας  Δήμου Δελφών και δευτερευόντως από την επιχείρηση  «Π. Κατσαγούνου και Ε. Μπίτου Ο.Ε.». Προτίθενται δε, μετά από εντολή της κας Αντιπεριφερειάρχη να διερευνήσουν άμεσα όλες τις επιμέρους εγκρίσεις και προϋποθέσεις λειτουργίας των επιχειρήσεων ελαιών. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι αυτές λειτουργούν χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, θα εφαρμοστούν τα δέοντα.

           

       Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

   ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                       Άμφισσα, 7 Φεβρουαρίου 2013

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ                                           
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Ελαιουργικά απόβλητα στο χείμαρρο Σκίτσα

Σε συνέχεια του από 06/02/2013 Δελτίου Τύπου, σχετικά με τη ρύπανση του χειμάρρου «Σκίτσα» κρίνουμε σκόπιμο να διευκρινίσουμε τα παρακάτω:

         i.            Η ρύπανση προέρχεται από ελαιουργικά απόβλητα και όχι από τα επεξεργασμένα λύματα του βιολογικού καθαρισμού της Δημοτικής Ενότητας Άμφισσας

       ii.            Τα ελαιουργικά απόβλητα που ρυπαίνουν το χείμαρρο, προέρχονται από ελαιοκομικές επιχειρήσεις μέσω ενός παντοροϊκού αγωγού ο οποίος παρακάμπτει το βιολογικό καθαρισμό και καταλήγει απευθείας στο χείμαρρο «Σκίτσα». Η διάθεση των παραπάνω αποβλήτων λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο πάνω από 3 δεκαετίες.

Ήδη πάρθηκαν άμεσα μέτρα, με αποτέλεσμα το φαινόμενο να ελαχιστοποιηθεί τις επόμενες μέρες.


           

 Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ


 ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ





6 σχόλια:

  1. είναι η "ΣΚΙΤΣΑ" και όχι ο "ΣΧΙΤΣΑΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βεβαίως, να το αλλάξω αμέσως! Περιμένετε να βγάλω νέα ανακοίνωση!!!...

      Διαγραφή
  2. ΕΓΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ, ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΠΑΝΤΟΡΟΪΚΟ, ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΣΚΙΤΣΑ.
    ΜΗΠΩΣ ΕΓΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΛΑΘΟΣ ΚΥΡΙΑ ΤΣΑΚΙΡΗ?
    ΜΗΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ, ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ, ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γιατί αγαπητή μου να μπούμε στον κόπο αφού τα εξηγείτε εσείς τόσο χαριτωμένα;

      Άλλωστε που διαβάσατε κάποια διαφωνία ή ένσταση;; Εμείς απλά υποστηρίζουμε και δημοσιεύουμε τις ανακοινώσεις...

      Τώρα μάλιστα που σας αντελήφθησαν και οι Υπηρεσίες (Δ/νση Ανάπτυξης, Δ/νση Δημ. Υγείας και Τμήμα Περιβάλλοντος), οι οποίες συμμετέχουν και στο ΚΕΠΠΕ, είναι φανερό ότι πρόκειται για δεύτερο αγωγό! Ακαθάρτων κι αυτός, μάλλον...εκτός από παντοροϊκός!

      Διαγραφή
  3. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟ ΘΑ ΛΥΝΟΤΑΝ ΑΜΕΣΩΣ. ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΜΟΛΥΝΣΗς ΟΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΟΛΥΝΘΕΙ ΤΟΣΟ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΓΥΜΝΟ ΜΑΤΙ .ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΙΝ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ.
    ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΣΤΑ ΒΡΑΧΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΕ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΟΠΡΑΝΑ. ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΠΛΟΙΟ ,ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΕΙΧΕ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ? Η ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ? ΕΝΑΣ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΟΠΩΣ Η ΙΤΕΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ? ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ? ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΦΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εγω και ολοι οι...ασχετοι του θεματος δεν καταλαβαμε πως ελαχιστοποιηθηκε το προβλημα... η κ. Γαζη θα ειναι magic woman φαινεται γιατι ενα προβλημα 10ετιων το ελυσε με μια κινηση...που αφου δεν εξηγει το πως προφανως εχει ''αλλες'' ικανοτητες. ελπιζω τουλαχιστον η μαγεια της να μην ειναι και μαυρη γιατι το καλοκαιρι βγαινοντας απ το μπανιο θα εχουμε μαυρισει απ τα λυμματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή