Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ενώ ο Βαϊδερπός πάει να την "βγάλει" φτηνά, κλείνουν υποχρεωτικά οι ΧΑΔΑ στην Φωκίδα. Μας διαφεύγει κάτι...;


 Το είπε και το έκανε η Γ. Γ.  ΥΠΕΚΑ! 
Κλείνει και αποκαθιστά όλους τους ΧΑΔΑ και κατ' επέκταση και στην πολύπαθη  Φωκίδα. Είμαστε τώρα για πρόστιμα;...

 Τουτέστιν ο Βαϊδερπός όπως σας έχουμε ήδη ανακοινώσει θα κλείσει. Το κατά πόσο θα αποκατασταθεί όμως, θα το δούμε...  γιατί ο εργολάβος ούτε εντολή έχει πάρει ακόμη από τον Δήμο, ούτε προβλέπεται να κάνει δενδροφύτευση.

Απλά επιχωμάτωση των σκουπιδιών και μιά ...σήτα του είπαν να βάλει! 

Άγνωστοι οι λόγοι γι αυτή την εξαίρεση η οποία επιβεβαιώνεται από το χαμηλό κόστος των εργασιών που ανέρχονται σε 24, 5 περίπου χιλιάδες ευρώ, όπως είχαμε αποκαλύψει σε έγγραφο. 

 Θα μπορούσαμε να αιτιολογήσουμε το πράγμα εάν είχε για παράδειγμα εισπραχθεί ένα ποσό της τάξεως των 250 χιλιάδων ευρώ π.χ.  στο παρελθόν για αποκατάσταση του "επίσημου ΧΑΔΑ"   και είχε "απορροφηθεί" κατά  κάποιο τρόπο... 
 Αλλά πώς είναι δυνατό; 

 Φυσικά θα πρέπει να ενημερωθεί η κ. Ευαγγελίδου...




* Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013 στο γραφείο της Γενικής Γραμματέως του ΥΠΕΚΑ κ. Μάρως Ευαγγελίδου σύσκεψη φορέων με θέμα τη Παύση λειτουργίας και αποκατάσταση ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

 Στη συνάντηση συμμετείχαν, ως εκπρόσωπος της αιρετής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού κ. Ηλίας Σανίδας, ο Δήμαρχος Θήβας κ. Σπυρίδων Νικολάου, ο Αντιδήμαρχος Χαλκίδας κ. Βασίλειος Καθαροσπόρης, ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Νικόλαος Μανώλης, ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου κ. Δημήτριος Θωμάς και εκπρόσωπος του Δήμου Λεβαδέων.

 Το Υ.ΠΕ.Κ.Α. θα αναλάβει πρωτοβουλία στη κατεύθυνση της προσωρινής εξεύρεσης αποδεκτών των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (Α.Σ.Α.) για τους Ο.Τ.Α. που διατηρούν ενεργούς Χ.Α.Δ.Α., ώστε να κλείσουν οριστικά οι τελευταίοι και να αποκατασταθούν στο σύνολο τους, σε όλη τη Περιφέρεια. Οι ΦΟ.Δ.Σ.Α. και οι Ο.Τ.Α. θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειες τους, ώστε να χρηματοδοτηθούν και να υλοποιηθούν τα απαραίτητα έργα για την οριστική επίλυση της διαχείρισης των Α.Σ.Α. εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ.

2 σχόλια:

  1. σχετικα με τον βαιδερπο καλο θα ηταν πενυ μου να υπαρξει μια καθυσηχαστικη ενημερωση απο την περιφερεια η τον δημο σχετικα με το αν μπορει να ειναι πιθανη μια μολυνση του υδροφορου οριζοντα γιατι αν μια στο εκατομμυριο υπαρχει τετοιος κινδυνος τοτε μπορει αυτος ο κινδυνος πιθανα να φτανει και στη θαλασσα και τοτε ..μαυρο φιδι που μας εχει ηδη φαει...
    ξερεις αν εχει γινει καποιος ελεγχος σχετικα και αν υπαρχει καποιος τετοιος κινδυνος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου αναγνώστη,
      υπάρχουν δημοσιευμένοι έλεγχοι στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΚΟΕ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ) από τον ίδιο τον πρόεδρο, καθηγητή κ.Χριστοδουλάκη, ο οποίος είχε διεξάγει επιστημονικούς ελέγχους στην περιοχή μετά από πρόσκληση της εφημερίδας ΦΩΚΙΣ και του τηλεοπτικού σταθμού ΛΕΠΑΝΤΟ.
      Αφορμή ήταν ημερίδα επιστημόνων του γενικού χημείου του Κράτους στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας, όπου διαπιστώθηκε(είναι καταγεγραμμένα τα πάντα) ότι η περιοχή των 4 κεντρικών δήμων, κυρίως Άμφισσας, Ιτέα, Γαλαξειδίου, Δελφών, έχουν βεβαρυμένη ατμόσφαιρα από ρύπους με τιμές ΒΑΡΕΙΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ!! χωρίς να έχουν λειτουργούσες βιομηχανίες!
      Οι θαλάσσιες δειγματοληψίες δε, ήταν με πολύ ήπιους όρους, δραματικές. Άλλωστε υπάρχει καταγεγραμμένη ομιλία του πρώην Νομάρχη και νυν δημάρχου Δελφών, ο οποίος πολύ ειλικρινά είπε από βήματος ότι: "Ο Βαϊδερπός, είναι η κόλαση του Δάντη! εκτός της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, επικοινωνεί απ΄ευθείας με την θάλασσα προκαλώντας τραγική οικολογική επιβάρυνση..."κλπ.

      Ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ που επικοινώνησε μαζί μας όταν ξεκινήσαμε την νομική προσέγγιση του ΒαΪδερπού, είπε ότι όλη η υπόθεση λύνεται αμέσως με μία Εισαγγελική εντολή ή αίτημα το οικείου Δικηγορικού Συλλόγου να διαταχθούν έλεγχοι από τον επιστημονικό φορέα.Τίποτα περισσότερο!!!

      Αλλά....

      Όσο για την αποκατάσταση του Βαϊδερπού, που ποτέ δεν έγινε και δεν προβλέπεται να γίνει όπως πρέπει-σύμφωνα με τον εργολάβο και τις εντολές που ακόμη περιμένει- έχουμε κι ένα ακόμη έγγραφο στα χέρια μας.

      Παράλληλα όμως είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε και κάτι ακόμη για την διάθεση των ελαιοκομικών αποβλήτων, που τα τελευταία χρόνια εισπνέουμε ως κοκτέηλ διοξίνης και μεθανίου από τον Βαϊδερπό ή τα γευόμαστε λουόμενοι αναμεμειγμένα με αστικά λύματα σύμφωνα με επίσημα έγγραφα των υπηρεσιών της Περιφέρειας, μέσω του Σκίτσα...

      Διαγραφή