Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Επί πόσα Χριστούγεννα θα σφάζουν οι Φωκείς στα…πουρνάρια;;; Τι γίνεται με τα σφαγεία της Άμφισσας;



    Τι γίνεται με τα δημοτικά σφαγεία Άμφισσας; Λειτουργούν;

 Εκείνη η Έγκριση της Προμελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη λειτουργία του Δημοτικού Σφαγείου Άμφισσας από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο που βρίσκεται;

  Προεκλογικά είχε βγει ένα δελτίο τύπου από την πρώην βουλευτή όπου αναφερόταν ότι: «Το Δημοτικό Σφαγείο Άμφισσας κατασκευάστηκε στην αρχή της δεκαετίας του 1970 και παρά τις επανειλημμένες έρευνες που έχουν γίνει στην Πολεοδομία, δεν βρέθηκε η Οικοδομική Άδεια.
 Σύμφωνα με τη σχετική Οδηγία απαιτείται η αδειοδότηση της εγκατάστασης και γι’ αυτό συντάχθηκε η μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων η οποία και απεστάλη στο Υπ. Πολιτισμού με το διαβιβαστικό υπ’ αριθμ. Φ 25/4213 – 06/10/2008 της Ι’ Εφορείας Δελφών.
  Το διαβιβαστικό αυτό περιέχει και εισήγηση της Προϊσταμένης της Ι’ Εφορείας και είναι θετικό ως προς την αποδοχή. Επισημαίνεται ότι οι εγκαταστάσεις κατασκευάστηκαν πριν την καθιέρωση των ζωνών προστασίας του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών. Η περιοχή που βρίσκονται οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις περιλαμβάνεται μέσα στα όρια της Ζώνης προστασίας Β΄ και ειδικότερα στην περιοχή 1Β του αρχαιολογικού Χώρου Δελφών και του ευρύτερου δελφικού τοπίου  σύμφωνα με τις Υ.Α. ΥΠ.ΠΟ/ΑΡΧ/ Α1/ Φ10/ 13624/725/27-03-1991-ΦΕΚ 259/Β/ 1991και ΥΠΠΟ/ ΑΡΧ/ Α1/Φ10/ 25153/1266/04-06-1991.

   Σύμφωνα με την αρ.πρ.Υ.Α.ΥΠΠΟ/ΑΡΧ/ Α1/Φ43/16921/835ΦΕΚ 141/ 19. 04. 07 για την αναοριοθέτηση του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου Δελφών και ευρύτερου Δελφικού Τοπίου  δεν  έχει μεταβληθεί ο χαρακτηρισμός της  προαναφερόμενης περιοχής.
  Η περιοχή που βρίσκονται τα δημοτικά σφαγεία δεν είναι ορατή από την περιοχή των Δελφών και δεν προκαλεί γενικότερα αισθητική όχληση και βλάβη στο ευρύτερο περιβάλλον των ζωνών προστασίας του ευρύτερου Δελφικού Τοπίου.
   Οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις του Δημοτικού σφαγείου Άμφισσας γειτνιάζουν με την περιοχή "Άγιος Χαράλαμπος" όπου έχει θεσμοθετηθεί το ΒΙΟ.ΠΑ Άμφισσας, με το σύγχρονο νεκροταφείο της πόλης, με τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Άμφισσας και με συνεργείο αυτοκινήτων.
Σημειώνεται δε πως η προαναφερθείσα μελέτη δεν προβλέπει την κατασκευή νέου έργου, παρά μόνο την αδειοδότηση λειτουργίας των Σφαγείων.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός :

Ποιες είναι οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν από την πλευρά του Υπουργείου Πολιτισμού σε σχέση με την αντιμετώπιση των θεμάτων που προκύπτουν για έργα δημόσιου συμφέροντος τα οποία κατασκευάσθηκαν είτε χωρίς άδεια από το Υπουργείο Πολιτισμού είτε κατασκευάσθηκαν σε χρόνο πριν την θεσμοθέτηση των ζωνών προστασίας του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών ;
 Πότε θα καταθέσει το Υπουργείο Πολιτισμού τη σχετική νομοθετική  πρόταση;¨.

*Ερωτάται λοιπόν και από μας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος: Επί πόσα Χριστούγεννα θα σφάζουν οι Φωκείς στα…πουρνάρια;;;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου