Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Αγωνία για τους δημοτικούς υπαλλήλους στο Δ. Δελφών....

Με ανάλγητη επιμονή συνεχίζουν τα όργανα της τρόϊκας να ηχούν πολεμικά για τους εργαζόμενους  των ΟΤΑ από τους οποίους δεν θα εξαιρεθούν οι δημοτικοί υπάλληλοι της Φωκίδας. 

Ενημερωθήκαμε από ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι επίκεινται απώλειες στον δήμο Δελφών της τάξεως των 22 ατόμων περίπου! 

Πιστεύουμε ότι αυτό είναι θέμα όλων μας και οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό των δημοτικών υπαλλήλων! Άλλωστε η έλλειψη προσωπικού συνεπάγεται την χαμηλή παροχή υπηρεσιών αρχής γενομένης από την καθαριότητα....

Στο μεταξύ ανάστατοι οι υπάλληλοι του Δήμου Δελφών προχωρούν σε κινητοποιήσεις  ενώ η ΠΟΕ ΟΤΑ είναι αποφασισμένη για κλιμάκωση:




Πηγή:www.capital.gr
-----------------------





Για εκβιασμό και ανθρωποφαγία κατηγορεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ την κυβέρνηση και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά τη χθεσινή εγκύκλιο με την οποία διευκρινίζεται ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα όλοι οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανεξαρτήτως εάν εμπίπτουν ή όχι στις εξαιρέσεις του νόμου, εφόσον δεν αποστέλλονται στοιχεία από τις δ/νσεις προσωπικού.

«Κανένας εκβιασμός και καμία απειλή δεν θα προκαλέσει ρήγμα στο ενωτικό και αγωνιστικό μέτωπο των εργαζομένων», σημειώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ και δηλώνει αποφασισμένη να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της για να μην υπάρξει καμία απόλυση. «Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνουν ότι πλέον δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και η τελευταία απέλπιδα προσπάθεια της συγκυβέρνησης θα πέσει στο κενό, γιατί απλά εμείς αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα στη δουλειά και στην αξιοπρέπειά μας, ενώ η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση για τους δανειστές και τους δυνάστες του λαού μας», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Εξάλλου, συνεχίζονται οι καταλήψεις δημοτικών κτιρίων και δημαρχείων σε όλη τη χώρα, ενώ μέχρι αύριο αναμένεται να αποσταλούν οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των κατά τόπους Ενώσεων, προκειμένου το μεσημέρι να συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ και να λάβει αποφάσεις για νέες κινητοποιήσεις. Νωρίτερα, αύριο, ΠΟΕ-ΟΤΑ και Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής θα διαδηλώσουν στις 11 το πρωί έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στη διαδήλωση, στη χθεσινή Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Αττικής αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστές αύριο, Παρασκευή, όλες τις υπηρεσίες των δήμων, εκτός από τους παιδικούς σταθμούς, από τις 10 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου.

Πηγή:
Πηγή:www.capital.gr
http://www.capital.gr/News.asp?id=1673001


----------------------------------------------------------------------------------













Ανακοίνωση των εργαζομένων του Δήμου Δελφών για τις απολύσεις
Δύο χρόνια μετά την εφαρμογή του μνημονίου, οι Δήμοι βρίσκονται σε πλήρες διοικητικό και οικονομικό αδιέξοδο. Οι συνεχιζόμενες περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων σε συνδυασμό με την μείωση του προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης , χωρίς την αντικατάστασή του εξαιτίας της απαγόρευσης προσλήψεων, έχουν αποδιοργανώσει τις υπηρεσίες και την λειτουργία των Δήμων εις βάρος των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους Δημότες.

Παράλληλα δε, οι Δήμοι καλούνται από 1/1/2013 να ασκήσουν 200 νέες αρμοδιότητες οι οποίες για να υλοποιηθούν απαιτείται και το ανάλογο επιπλέον προσωπικό πέραν της μεταβίβασης των αναγκαίων πόρων.


Από τα ανωτέρω γίνεται αντιληπτό ότι, η εφαρμογή μέτρων όπως η επιχειρούμενη απόλυση εργαζομένων, παρά τις πρόσφατες προεκλογικές και μετεκλογικές διαβεβαιώσεις, είναι απαράδεκτη και προκλητικά άδικη, θα προκαλέσει κατάρρευση των τοπικών οικονομιών και κοινωνιών θα οδηγήσει σε απελπισία νοικοκυριά που δεν θα μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν ούτε στις στοιχειώδης υποχρεώσεις τους , σε πλήρη διάλυση των υπηρεσιών και αδυναμία εκπλήρωσης του κατοχυρωμένου εκ του συντάγματος ρόλου των Δήμων.
Σας υπενθυμίζουμε δε, ότι κατά το άρθρο 102 του Συντάγματος οι Ο.Τ.Α. έχουν διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και με τον ρητό περιορισμό της κρατικής εποπτείας στον έλεγχο νομιμότητας, που « δεν επιτρέπεται να εμποδίζει την πρωτοβουλία και την ελεύθερη δράση» των. Διοικητική αυτοτέλεια νοείται, ότι οι Ο.Τ.Α. με δική τους ευθύνη, με δικά τους όργανα, ελεύθερα και χωρίς να υπόκεινται στις διαταγές των οργάνων του Κράτους, ή άλλου φορέα δημόσιας εξουσίας, έχοντας δικό τους προσωπικό, λαμβάνουν και εκτελούν τις αποφάσεις στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους . Προασπιζόμαστε τη Διοικητική και Οικονομική αυτοτέλεια και λέμε όχι στην Οικονομική «Επιτροπεία» που καταργεί το αυτοδιοίκητο των Ο.Τ.Α.


Γι αυτό και σας καλούμε, σύμφωνα και με πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., να μην γίνετε συμμέτοχοι σε αυτήν την διαδικασία και να μην αποστείλετε στοιχεία για άμεση ή έμμεση απόλυση κανενός εργαζομένου των Δήμων Δελφών και Δωρίδος, διότι θεωρούμε ότι κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει . Η έλλειψη έστω και ενός εργαζομένου από τις υπηρεσίες των Δήμων που ήδη λειτουργούν με ελλιπές προσωπικό, θα οδηγήσει σε αδυναμία λειτουργίας τους και τυχόν διαβίβαση εκ μέρους σας στοιχείων για απόλυση έστω και ενός εργαζομένου , θα είναι «casus belli» για τους υπόλοιπους εργαζόμενους λόγω της έντονης δυσαρέσκειας που θα προκληθεί.


Μην συμμετέχετε και γίνεστε συνένοχοι, μην στερείτε από τους εργαζόμενους την ελπίδα για τη ζωή!!!



Για το Διοικητικό Συμβούλιο



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σπυρίδων Λύτρας                                      Νικόλαος Δημολάς

7 σχόλια:

  1. Για τους δικηγόρους λεφτά υπάρχουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το απόλυτο θέατρο του παραλόγου. Πρόκειται για εργαζομένους που μπήκαν από το παράθυρο και επέιδή θα φύγουν από την πόρτα και όχι από το παράθυρο όπως θα έπρεπε, εμείς δημιουργούμε casus belli. Και να πω ότι καλύπτουν ανάγκες του Δήμου, πάει στο καλό. Μπαίνεις μέσα στα κτίρια των πρώην Δήμων και βλέπεις άτομα να κάθονται σε καρέκλες χωρίς γραφεία, ή σε γραφεία χωρίς υπολογιστές, έγγραφα, ό,τι δηλαδή μαρτυρά ότι κάποιος δουλεύει. Συγνώμη κύριοι, εγώ αργόσχολους δεν μπορώ πλέον να πληρώνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΣΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΤΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠ/ΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ ;
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ ΠΟΥ 22 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΧΑΜΟΣ ΟΤΑΝ ΠΑΕΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΣΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός και άψογος!Εδώ και τριάντα χρόνια μας τα έχουν πρήξει για το υπερτροφικό Δημόσιο και όταν έρχεται η ώρα να μπούνε τα πράγματα σε μια θέση θρηνούμε!Έτσι είναι τους καλούς πελάτες τους προσέχουμε γιατί με αυτούς στα πόστα του Δημοσίου κάνουμε και τα ρουσφέτια μας!
      Μια πρόταση: Όσοι βρεθούν στο Δημόσιο μετά το ΑΣΕΠ, χωρίς να έχουν μπει με αυτό έξω! Αυτόματα!

      Διαγραφή
  4. Αυτό σημαίνει ότι θα απολυθεί και η Πρώτη Κυρία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΞΕΒΡΩΜΗΣΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΗΦΙΝΕΣ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ευκολα λογια οταν μιλας απ εξω. ξεχναμε οτι το δικαιωμα στην εργασια ειναι αυτονοητο. αυτο που οι δεξιες κυβερνησεις το εκαναν εμποριο. και πως αλλιως θα εβρισκε καποιος δουλεια αφου παντου χρειαζοταν μεσον? δεν φταινε αυτοι που αναγκαστηκαν να παρακαλεσουν για τα αυτονοητα αλλα αυτοι που εφτιαξαν το συστημα . και απ αυτους δε βλεπω να ξεβρωμιζει ο τοπος. δυστυχως,μολις παρουν καμμια δεκαρα απο τα εσπα τα ιδια παντελακη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή