Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Εκρηκτική η κατάσταση στον Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Ιτέας – Κίρρας



Πριν 3 μήνες είχαμε επισημάνει σε ανάρτησή μας τον κίνδυνο για τις εξελίξεις στον Ελαιουργικό Συνεταιρισμό  Ιτέας – Κίρρας: "Δυστυχώς υπάρχει μία φήμη η οποία γίνεται αργά αλλά σταθερά βεβαιότητα: τα προβλήματα στον Ελαιουργικό Συνεταιρισμό  Ιτέας – Κίρρας δείχνουν αξεπέραστα... και δεν είναι θεσμικά ή λειτουργικά μόνον.  Είναι οικονομικά ..."
Δεν φανταζόμασταν όμως ότι η διοίκηση προκειμένου να λύσει το πρόβλημα θα το μετέφερε στις πλάτες των αγροτών - μελών της. Με ποια λογική ο κάθε αγρότης προκειμένου να είναι μέλος του  Συνεταιρισμού θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 300 € έκαστος; 
Το θέμα έχει διασπάσει τον αγροτικό κόσμο της περιοχής και ιδού το αποτελεσμα:


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΤΕΑΣ-ΚΙΡΡΑΣ»

Εμείς οι υπογράφοντες την παρούσα πρόσκληση, με την ιδιότητα μας ως Μέλη του εδρεύοντος στην Ιτέα αγροτικού συνεταιρισμού με την επωνυμία «ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΤΕΑΣ – ΚΙΡΡΑΣ», υποβάλαμε προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού την από 18 Σεπτέμβριου 2012 αίτηση μας να προβεί στη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συνεταιρισμού, για συζήτηση και λήψη απόφασης στο αναφερόμενο στην αίτηση μας θέμα, σύμφωνα με το άρθρο 20 παρ. 3α του καταστατικού του Συνεταιρισμού. Η αίτηση μας καταχωρήθηκε στον Συνεταιρισμό με αριθμό εισερχομένου πρωτοκόλλου 129/3-10-2012.
Σύμφωνα με το άρθρο 20 παρ. 3 του καταστατικού, αν το Διοικητικό Συμβούλιο δεν συγκαλέσει εντός είκοσι ημερών από την λήψη της αίτησης την αιτηθείσα Γενική Συνέλευση, αναλαμβάνουν οι αιτούντες να τη συγκαλέσουν.
Επειδή παρήλθε το χρονικό διάστημα των είκοσι ημερών και το Διοικητικό Συμβούλιο αδράνησε να συγκαλέσει την αιτηθείσα Γενική Συνέλευση, γι’ αυτό τη συγκαλούμε εμείς οι αιτούντες, ως εξής:
Καλούνται τα Μέλη του αγροτικού συνεταιρισμού με την επωνυμία «ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΤΕΑΣ – ΚΙΡΡΑΣ» σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, για συζήτηση και λήψη απόφασης στο εξής θέμα:
Ανάκληση της υπ’ αριθμόν 04/2012 απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του Συνεταιρισμού, με την οποία αποφασίσθηκε η επιβολή έκτακτης εισφοράς ποσού τριακοσίων (300) ευρώ προς όλα τα Μέλη του Συνεταιρισμού μας, για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών που έχουν προέλθει από τη χρήση προηγούμενης διαχειριστικής περιόδου …, ώστε να παύσει η απόφαση αυτή να ισχύει.
Η συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης θα γίνει την Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 17:30 (το απόγευμα), στην ισόγεια αίθουσα εκδηλώσεων του Κυριακοπούλειο Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ιτέας.
Σε περίπτωση, που κατά την ανωτέρω ημερομηνία δεν υπάρξει η προβλεπόμενη από το καταστατικό απαρτία, θα γίνει επαναληπτική έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μελών του Συνεταιρισμού, με το ίδιο θέμα συζήτησης, την Τέταρτη, 28 Νοεμβρίου 2012, ώρα 17:30, κατά την οποία θα υπάρχει απαρτία με όσα μέλη και αν παρίστανται.
Η παρούσα πρόσκληση θα τοιχοκολληθεί στο Γραφείο του Συνεταιρισμού (στην Ιτέα) και στους πινάκες ανακοινώσεων της Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας και της Δημοτικής Κοινότητας Κίρρας, σύμφωνα με όσα σχετικά προβλέπονται στο καταστατικό.

ΙΤΕΑ – ΚΙΡΡΑ, 05 Νοεμβρίου 2012
ΤΑ ΑΙΤΟΥΝΤΑ – ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ

2 σχόλια:

  1. ΤΟΣΟ ΧΟΝΤΡΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΝΕΙ ΣΗΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ. ΕΙΣΤΕ ΛΙΓΟΨΥΧΟΙ ΚΟΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδη τι έπρεπε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, να παραστεί...σύσσωμος? Πάς καλά άνθρωπέ μου? Αν διαβασεις την πρόσκληση, απευθύνεται στα μέλη του Συνεταιρισμού...όχι του ...Συριζα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή