Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Στο Νοσοκομείο Άμφισσας ο βουλευτής Βασίλης Κυριακάκης

Την ερχόμενη Παρασκευή πρόκειται να επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας Βασίλης Κυριακάκης.


Ο κ. Κυριακάκης είχε κάνει ερώτηση στην Βουλή σχετικά με την πρόθεση του Υπουργού να κλείσει το Νοσοκομείο της Άμφισσας και απάντηση δεν δόθηκε ποτέ. Ούτε άλλωστε και από την βουλευτή του Νομού μας...

Είχαν γίνει όμως κάποιες ...παρουσίες σε ευρύτερο πεδίο προσπαθώντας να διαψεύσουν τα αδιάψευστα! 

"Στη διάρκεια επερώτησης 31 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, την Παρασκευή 19-10-2012, σχετική με το Δημόσιο Σύστημα Περίθαλψης, προκλήθηκε ο αρμόδιος υπουργός δύο φορές από τον βουλευτή  Φθιώτιδας και γιατρό Βασ. Κυριακάκη με τα παρακάτω λόγια όπως τα αντιγράφουμε από τα πρακτικά:
«....Συνεχίζεται,  επίσης, η διαδικασία συγχώνευσης,  κλεισίματος νοσοκομείων, κατάργησης οργανικών κλινών και θέσεων μέσω της αλλαγής οργανισμών. Αρχίσατε με το  1ο  και  7ο ΙΚΑ,  σκέφτεστε να πάτε στο Νοσοκομείο της Πατησίων και της Παμμακαρίστου και από πληροφορίες από τον Τύπο ακούμε και για νοσοκομεία σε απομακρυσμένες και δύσβατες περιοχές,  όπως της Άμφισσας, της Λευκάδας, του Κιλκίς, της Ιεράπετρας, της Σητείας. Θέλουμε να μας πείτε πραγματικά ποια είναι τα σχέδιά σας πάνω σε αυτό..».
 Και επανέρχεται ο βουλευτής: «Θα κλείσετε, κύριε Υπουργέ, και νοσοκομεία σε απομακρυσμένες περιοχές;  Το ξαναρωτάω.  Προχθές αναφέρθηκαν στον Τύπο συγκεκριμένα νοσοκομεία, της Άμφισσας, της Καρύστου, της Λευκάδας κλπ.. Θέλουμε απαντήσεις για το αν ισχύουν αυτά….»

Παρά την επιμονή του βουλευτή κ. Κυριακάκη,  ο λαλίστατος κ. Υπουργός δεν έδωσε καμία απάντηση.
          Βέβαια η βουλευτής Φωκίδας  προκειμένου να καλυφθεί και να καλύψει τον Υπουργό καταφεύγει στη γνωστή τακτική της δήθεν παραπληροφόρησης ισχυριζόμενη αστειότητες".


Ο Βασίλης Κυριακάκης είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσκείμενος στην ΚΟΕΓεννήθηκε στη Λαμία το 1964. Eίναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Eργάζεται ως επιμελητής νευρολόγος στο Γενικό Nοσοκομείο Λαμίας. Σπούδασε Iατρική στο Πανεπιστήμιο Aθηνών και ειδικεύτηκε στη νευρολογία στο Πανεπιστημιακό Nοσοκομείο Pίου Πατρών και στο Iνστιτούτο Nευρολογίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα της δεκαετίας του ‘80 και αργότερα στο συνδικαλιστικό κίνημα των γιατρών. Tα τελευταία χρόνια διετέλεσε πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Nοσοκομειακών Γιατρών Φθιώτιδας, ενώ σήμερα είναι μέλος του ΔΣ της Ένωσης, καθώς και μέλος του ΔΣ του Iατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας (IΣΦ) και αντιπρόσωπος του IΣΦ στον Πανελλήνιο Iατρικό Σύλλογο. Παράλληλα, ανέπτυξε έντονη δράση ως απλός αγωνιστής στο κοινωνικό κίνημα της περιοχής μέσα από το Eλληνικό Kοινωνικό Φόρουμ, ενώ δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα για τα προβλήματα της πόλης Εκλέχτηκε βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές Μαΐου 2012 και επανεκλέχτηκε στις εκλογές του Ιουνίου του ίδιου έτους. Από το 2006 είναι δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Λαμίας.

1 σχόλιο:

  1. ακομη ενεργος πολιτης31 Οκτωβρίου 2012 στις 9:59 π.μ.

    Ας ξυπνησουν μερικοι τωρα πριν ειναι αργα και τρεχουμε ολοι εκ των υστερων.Το παθημα του ΤΕΙ θα μπορουσε να γινει μαθημα σε μερικους.Ο δημαρχος ας αφησει τα ταξιδια με λεφτα των δημοτων ,για οταν θα βγει στη συνταξη να παει με δικα του ,και να κατσει να ασχοληθει με τα προβληματα του τοπου.Θελει να συνδεσει το ονομα του που θα τον κυνηγαει μια ζωη με την χειροτερη περιοδο της πολης ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή