Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Οι δρόμοι του χρήματος από ποια κατεύθυνση οδηγούν στην Φωκίδα;


 Μετά την δημοσίευση της συνέντευξης του πρώην βουλευτή ΠΑΣΟΚ Φωκίδας Φώτη Αρβανίτη στην εφημερίδα μας και διαβάζοντας τα ονόματα που εκλήθησαν παράλληλα  από τον ανακριτή, δηλαδή οι:  Γιώργος Κωνσταντάτος και  Φώτης Αρβανίτης, που εμπλέκονται σε αγοραπωλησίες ακινήτων, η πρώην σύζυγος Τσοχατζόπουλου, ο Νίκος Καρατζάς και  ο άλλοτε στενός συνεργάτης του, πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας  Γιάννης Σμπώκος, ο οποίος και συνελήφθη, θυμηθήκαμε ότι είχαμε ξανακούσει για το τελευταίο  όνομα στο άρθρο – καταγγελία του Χρήστου Βανδώρου για την Μαρίνα Ιτέας.

Το συγκεκριμένο σημείο αναφέρει:   «… Έτσι η μαρίνα Μυτιλήνης με κουμπάρο τον συμπατριώτη μας κ. Κουτσολιούτσο πηγαίνει στην Τουρκία στον επιχειρηματία Ραχμί Κοτς για 40 χρόνια αντί 250.000 ευρώ τον χρόνο. Μικρή σύμπτωση που ο κ. Κοτς έχει άλλες 4 μαρίνες στα τουρκικά παράλια και σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης η Τουρκία αποκτά πλεονέκτημα.
 Μικρή σύμπτωση που ο ΣΕΒ  με προτροπή της μνημονιακής κυβέρνησης παρακάλεσε τους Τούρκους να επενδύσουν σε Ελληνικά νησιά, σε μαρίνες και ακίνητα.
 Άλλη σύμπτωση: ο συνεργάτης του Τζοχατζόπουλου κ Σμπώκος επενδύει στην μαρίνα στο Βαθύ Μεγανησιού,  άσχετα αν αναφέρεται στα περίφημα ημερολόγια του Άκη και αυτός, και το Βαθύ, και η μαρίνα….
      Ίσως, όπως ψιθυρίζεται από δημοσιογραφικά χείλη, φέρελπις επιχειρηματίας της περιοχής, που επίσης αναφέρεται στα ημερολόγια του Άκη σαν  ..Ο ΒΛΑΧΟΣ…  να είναι ο επενδυτής στην Μαρίνα Ιτέας…
 Εναλλακτικά, οι «φίλοι» εφοπλιστές των ανεξάρτητων,  μπορούν να επενδύσουν σε μαρίνες.  Άλλωστε αγαπούν την Ελλάδα τόσο πολύ ώστε είναι αποφασισμένοι να μας φιλήσουν μέχρι να σκάσουμε! Το δήλωσε ο αξιότιμος κ Ρέστης. Θα μας φορολογήσετε, όταν μας βρείτε… δηλαδή ποτέ!...»…

*  Σκέφτομαι,  από ποια πλευρά οι δρόμοι του χρήματος  οδηγούν στην Φωκίδα; 
Παραθαλάσσια; 
Ορεινότερα;;
Αριστερά ή δεξιά; 

Πάντως Δελφικά το δίχως άλλο….





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου