Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Φωκίδας, Λαμίας και Καρπενησίου....

Αύριο στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς στην Λαμία θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση του Σωματείου εργαζομένων στο ΕΚΑΒ προκειμένου να αποφασίσουν για επίσχεση εργασίας λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων...

Στην συνέλευση θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Φωκίδας, Φθιώτιδας και Ευρυτανίας.


Σε περίπτωση που προχωρήσουν σε επίσχεση αυτό σημαίνει ότι θα  περιορίσουν στο απολύτως αναγκαίο και νόμιμο το προσωπικό ασφαλείας στην εργασία τους στα πλαίσια των κινητοποιήσεων.

Συνεπώς στην Λαμία  θα υπάρχουν μόνο δυο ασθενοφόρα ανά βάρδια στη διάθεση του κοινού και αν χρειαστούν άλλες διακομιδές αυτές θα εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο Λαμίας.

Αυτό σημαίνει ότι το Κέντρο θα λειτουργεί με το 1/3 του δυναμικού του και θα εξυπηρετεί μόνο τα άκρως επείγονται περιστατικά...

 Στην Φωκίδα όμως, που υπάρχουν μόνο δύο ασθενοφόρα,  θα εφημερεύει μόνο το ένα και αυτό μόνο για τα άκρως επείγοντα περιστατικά...
αφού  το Νοσοκομείο Άμφισσας δεν διαθέτει ασθενοφόρα!

Η κινητοποίηση  γίνεται  για να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους ενώ το υπουργείο δεν υλοποίησε αυτό που τους είχε υποσχεθεί.


Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι το ενοίκιο για το ΕΚΑΒ Λαμίας ανέρχεται σε 70 χιλιάδες περίπου ευρώ τον χρόνο, σε μια επίδειξη διασπάθισης του δημοσίου χρήματος,  ενώ οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι. 



 Σαν θέμα, εκτός της πρόκλησης λόγω της παράλογης  κατάστασης,  προκαλεί έκπληξη που το ζήτημα  προκύπτει στην ιδιαίτερη πατρίδα του υφυπουργού Οικονομικών και δη υπευθύνου Εσόδων του κράτους!  

 Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η  διασπάθιση του δημοσίου χρήματος με την ανοχή του κ. Σταϊκούρα σε συνδυασμό με την διαχείριση της δ/νσης του ΕΚΑΒ Λαμίας,  έχουν φέρει σε επίπεδο διάλυσης τον φορέα στην Στερεά και έχουν οδηγήσει τους ίδιους σε απόγνωση...



Αν και έχουν υποβληθεί προτάσεις εξυγίανσης της κατάστασης, ουδέποτε  εισακούγονται οι επίμονες προσπάθειες για  λύσεις των Σωματείων που θα εξασφαλίσουν την καλή λειτουργία του φορέα. 
Χάνονται κάπου στην διαδρομή, μας είπαν, μεταξύ των γραφείων της Διοίκησης και των διαδρόμων των υπουργείων, προκειμένου να μην αλλοιωθούν οι δημοσιοσχετίστικες χειραψίες και βλέψεις...


Εμείς επικοινωνήσαμε με ΕΚΑΒίτη της περιοχής μας, τον κ, Πλουμάκη, τον οποίο ρωτήσαμε σχετικά. 
Ο κ. Θοδωρής Πλουμάκης, μας είπε ότι έχει και ο ίδιος κάνει συγκεκριμένες προτάσεις στο παρελθόν, που πιστεύει ότι θα ανακουφίσουν την κατάσταση : 
 1. να στεγαστεί το παράρτημα της Λαμίας σε δημόσιο κτήριο ώστε να παραμένουν τα  τα χρήματα της ενοικίασης στα ταμεία του Κέντρου και να πληρώνονται οι εργαζόμενοι
2. .Όπου υπάρχει  κίνηση των ασθενοφόρων προς κάλυψη μονάδων, να παραμείνει το ασθενοφόρο  στην έδρα του. 
Για παράδειγμα, το ασθενοφόρο της  Ιτέας χρειάζεται μεγάλα ποσά  μηνιαίως για να ανεβοκατεβαίνει στην Άμφισσα. Εάν παρέμενε μόνιμα το Κέντρο Υγείας Ιτέας θα υπήρχε όφελος χιλιάδων ευρώ το χρόνο... πέραν της εξοικονόμησης  σεβαστού ποσού, δεν υπάρχει αντικειμενικός λόγος για αυτό το  "πήγαινέλα", αφού κανένα κενό δεν προκύπτει στην βάρδια. 
3. Η  διασπάθιση  δημοσίου χρήματος σε τέτοιες συνθήκες είναι τουλάχιστον προκλητική.  Θα πρέπει να κατανοήσουν οι διοικούντες ότι οφείλουν τουλάχιστον να εξετάζουν και να ενημερώνουν για τα προτεινόμενα από τους εργαζόμενους. Θα είναι προς όφελος όλων.

4. Όλες οι προτάσεις μου γίνονται βάσει του Νόμου 3528/07 του Δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, άρθρο 64, παράγραφος 1. 
Αναμένουμε έμπρακτα το  αποτέλεσμα...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου