Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Αυτή την ανάπτυξη θα κάνουν στην μαρίνα; συνομοσπονδία με την Τουρκία;;;;...





Μείζον ζήτημα εθνικής ασφάλειας προκύπτει από τη μίσθωση των μαρίνων σε τουρκικές εταιρείες, καθώς εκτός από τις εγκαταστάσεις για τα σκάφη, οι Τούρκοι επιχειρηματίες θα μπορούν πλέον να διαχειρίζονται και τα ραντάρ υψηλής απόδοσης που βρίσκονται στον ίδιο χώρο και μάλιστα καθόλα νόμιμα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Τύπου της Κυριακής», η χρήση των συγκεκριμένων ραντάρ, τα οποία έχουν εμβέλεια 32 μιλίων περιφερειακά της μαρίνας, ουσιαστικά σημαίνει ότι οι Τούρκοι θα μπορούν να σκανάρουν και να χαρτογραφούν την ευρύτερη περιοχή της εγκατάστασης που ελέγχουν, με ότι αυτό συνεπάγεται όταν μιλάμε για σημεία ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, όπως π.χ. η Λέσβος (η μαρίνα της πέρασε πρόσφατα υπό τον έλεγχο τουρκικής εταιρείας).
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι από ελληνικής πλευράς πρακτικά δεν υπάρχει δυνατότητα να ελεγχθεί η χρήση των δεδομένων των ραντάρ, αφού υποτίθεται ότι τα στοιχεία αυτά χορηγούνται ελεύθερα στους κυβερνήτες των σκαφών με στόχο την ασφαλή πλοήγηση από και προς τις μαρίνες. Δεν υπάρχει δηλαδή κάποιο είδος «φίλτρου» που να ελέγχει τόσο το υλικό που παραχωρείται, όσο και το σε ποιον δίδεται.
Καταλήγοντας, το δημοσίευμα αναφέρει πως εξίσου ανησυχητικό είναι και το γεγονός ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίζεται να έχει αγαστή συνεργασία με τους ομίλους που έχουν επενδύσει ή έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις ελληνικές μαρίνες.
 defencenet


Μαρίνα  Μυτιλήνης....




Έχει παραχωρηθεί σε ιδιώτη (τουρκικό όμιλο) του οποίου προεδρεύει συμπατριώτης μας...


     ... τα χρήματα πηγαίνουν στην τρόϊκα, φυσικά...ενώ εκτός από τις εγκαταστάσεις για τα σκάφη, οι Τούρκοι επιχειρηματίες θα μπορούν πλέον να διαχειρίζονται και τα ραντάρ υψηλής απόδοσης που βρίσκονται στον ίδιο χώρο και μάλιστα καθόλα νόμιμα...



                                         Τα έχουμε πει. Δεν τα είχαμε δει. 





...η ανάπτυξη που έφερε αυτή η "διαδικασία" στην περιοχή;;;  τεράστιας "εθνικής" σημασίας ...

                                                              Δείτε! 




                                 Όταν υπάρχει εικόνα, τα λόγια είναι περιττά...






...Να η ανάπτυξη που θα έρθει στην Φωκίδα...στην μαρίνα της Ιτέας και στο αγκυροβόλιο στα Τριζόνια... αλλά επιφυλαχθείτε για τα νησιά!


“Ας τα πουλήσουμε όλα στους Τούρκους”! 

“Ας τα πουλήσουμε όλα στους Τούρκους”!
   Κατάπτυστες οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στο αμερικανικό δίκτυο CNN. Δίχως ίχνος εθνικής αξιοπρέπειας, ο κ. Στουρνάρας, είπε, την ίδια ώρα που η Τουρκία ανεβάζει τους τόνους με ευθείες παρεμβάσεις στα εσωτερικά της Ελλάδας, ότι θα μπορούσαμε να… ξεπουληθούμε στους Τούρκους!
   Είναι απίστευτο να το πιστέψει κανείς, αλλά, καθώς ο κ. Στουρνάρας έλεγε ότι 
“όταν λέμε παγκοσμιοποίηση, εννοούμε παγκοσμιοποίηση χωρίς κανένα όριο, ρωτήθηκε αν η Ελλάδα θα είχε πρόβλημα να πουλήσει τομείς της χώρας στην Τουρκία και απάντησε ότι κατά την άποψή του δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.
Ήδη πάντως, το σχέδιο του κ. Στουρνάρα (που θα μας οδηγήσει σε… συνομοσπονδία με την Τουρκία;) πάει πολύ καλά, αφού έχει παραδώσει σε τουρκικές εταιρίες, τις ελληνικές μαρίνες των Γουβιών, της Κέρκυρας και της Λευκάδας και δεν θα διστάσει να πουλήσει στους γείτονες οποιονδήποτε άλλο νευραλγικό τομέα της χώρας.
itabloid.gr

4 σχόλια:

  1. ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ.ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΛΑΖ ΣΤΟ ΜΑΙΑΜΙ! ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΟΛΥΜΠΟΥΝ ΟΣΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ! ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΜΑΝΤΡΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ!ΧΩΜΑ ΚΑΦΕΓΚΡΙ, ΠΕΤΡΙΤΣΕΣ ΣΑΝ ΑΠΟ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ, ΚΑΙ ΑΠΟΤΣΙΓΑΡΑ ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΤΑΣΑΚΙΑ. ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗΣ ΜΕ 2 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΜΜΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΜΕ ΑΜΜΟ Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΧΤΕΣ. ΤΑ 300 ΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΜΑΙΑΜΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΙΤΕΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ? ΕΝΑΝ ΕΚΣΚΑΦΕΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΣΧΗΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απ' όσο γνωρίζουμε η διαδικασία αυτή που λέτε γίνεται κάθε χρόνο στις πλαζ του δήμου. Δεν ξέρω αν και φέτος ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία πάντως κάτι έκαναν σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο. Χρήματα όμως δεν υπάρχουν. Θα συμφωνήσω μαζί σας ότι και η βούληση έχει ατονήσει. Υπάρχει πράγματι εικόνα εγκατάλειψης και θα προσθέσω και σοβαρό πρόβλημα ρύπανσης στην θάλασσα. Προσθέτουμε την αδιαφορία και την υποβάθμιση της περιοχής ηθελημένη ή λόγω ανικανότητας. Αλλά το ότι ξεπουλιέται η μαρίνα και τα Τριζόνια ίσως μαζί και οι ειδήμονες βολτάρουν, αυτό σας οδηγεί στο να παραχωρηθούν οι εγκαταστάσεις στους ημεδαπούς ή αλλοδαπούς τούρκους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΧΙ! ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΜς ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΘΙΣΕΙ ΘΕΛΕΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΜΕΡΑΚΙ? ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΑΥΤΟ ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ.ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΥΤΗΚΑ ΦΕΤΟΣ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ.ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΦΩΚΙΔΑ.ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΡΕΑΖΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΟΥΝ. ΩΣΤΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΑΣ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΥΝΑΝΤΑΩ ΣΤΑ SIGHT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μιας και δεν πειράζει να ξεπουληθούμε στους Τούρκους ας τους δώσουμε τη μαρίνα της Ιτέας για να μην ξοδεύονται να πάρουν κι άλλη στον Κορινθιακό. Με εμβέλεια 32 μιλίων τα ραντάρ τους θα σκαναρουν ουσιαστικά ολόκληρο τον κόλπο. Είναι δυνατόν να μας σώσουν άνθρωποι με τέτοιες ιδέες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή