Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστολή –κόλαφος Δρακάκη για τα Δημοτικά Ωδεία: Να αναλάβει τις ευθύνες του ο κ. Δήμαρχος!


    
   
  Ο ένας μετά τον άλλο φορείς και αυτοδιοικητικοί  παρεμβαίνουν για τα Δημοτικά Ωδεία του Δήμου Δελφών.

 Μετά την Δημοτική Παράταξη «Πολίτες στο Προσκήνιο» και τον Σύμβουλο Δημοτικής Ενότητας  Ιτέας  Θανάση Κουφάλη, επανέρχεται στο θέμα και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Δρακάκης.

                                      Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

                                 

                                       Δημοτικά Ωδεία Δήμου Δελφών

    Από πέρυσι έχω καταγγείλει επανειλημμένως δημόσια και μέσα στο Όργανο και μέσω των ΜΜΕ, την απαράδεκτη στάση της Δημοτικής Αρχής, ως και της Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής και Αντιδημάρχου Ιτέας σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των Δημοτικών Ωδείων Άμφισσας και Ιτέας.

Ο κ. Δήμαρχος –άγνωστο για ποιο λόγο- κατήργησε τα Δημοτικά Ωδεία  ως Νομικό Πρόσωπο!
Εισέπραττε τα χρήματα των γονέων όμως, μέσω της Οικονομικής Υπηρεσίας.
Χωρίς να πληρώσει ποτέ τους καθηγητές. Τους οποίους ουδέποτε ενέταξε στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου στις προβλεπόμενες θέσεις!!



Από την άλλη,  η  κ. Λαίνη, ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και Αντιδήμαρχος Ιτέας, μείωσε τα δίδακτρα του Δ. Ωδείου Ιτέας λόγω προεκλογικής δέσμευσης. Αλλά ποτέ δεν δόθηκε η συμμετοχή του Δήμου και ποτέ δεν έγιναν οι συμβάσεις με τους καθηγητές

Όλο το χρονικό αυτό διάστημα, οι γονείς πλήρωναν κανονικά. Εκτός των χρημάτων κάθε μήνα, πλήρωναν ξεχωριστά τα παιδιά και  τις εξεταστικές με ποσά καθόλου ευκαταφρόνητα. Οι καθηγητές δεν είδαν ποτέ αυτά τα χρήματα.

 Υποτίθεται ότι δεν πρόλαβαν την διαδικασία των συμβάσεων πέρυσι. Δεν ήξεραν. Φέτος που ήξεραν την διαδικασία, γιατί δεν είχαν κάνει καμία ενέργεια, μέχρι που πιέστηκαν από τον Σύλλογο Γονέων και Φίλων του Ωδείου Ιτέας;

  Και επειδή θα ισχυριστούν ότι  έκαναν αίτηση στην Περιφέρεια, καλούμε δημόσια τον κ. Δήμαρχο να πει πότε την έκανε, πότε υποβλήθηκε ο φάκελος στον Επίτροπο και ποιες αποδεδειγμένα πιεστικές ενέργειες έκανε για τις συμβάσεις των καθηγητών όλο το προηγούμενο διάστημα.

 Επίσης να εξηγήσει τι πιθανότητες υπάρχουν να πραγματοποιηθούν οι συμβάσεις των καθηγητών, μετά τους χειρισμούς του θέματος από τον Δήμο Δελφών.

Και κυρίως να απαντήσει γιατί τα χρήματα πήγαιναν στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου χωρίς κωδικό και για ποιο λόγο κατήργησε το Ωδείο ως  νομικό πρόσωπο;

Γιατί στον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας του Δήμου δεν ενέταξε τις προβλεπόμενες θέσεις καλλιτεχνικού προσωπικού;

Το πιο σημαντικό όμως από όλα είναι να απαντήσει δημόσια και άμεσα  γιατί δεν πλήρωσε τους καθηγητές, ποιο ήταν το ποσό που έδωσαν οι γονείς συνολικά και που βρίσκονται αυτά τα χρήματα;

Επειδή ακούμε ότι δεν υπάρχουν καθόλου  χρήματα στα ταμεία του Δήμου, και επειδή είναι βέβαιο ότι ο Δήμος εισέπραξε τα χρήματα των γονέων, χωρίς να πληρώνει τους καθηγητές, το θέμα,  ως δημόσια πράξη που σχετίζεται με δημόσιο χρήμα προερχόμενο μάλιστα από δημότες, έχει  όνομα.

 Είμαι υποχρεωμένος να ζητήσω διαχειριστικό έλεγχο για το συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο είναι σοβαρότατο.


Είναι τουλάχιστον λυπηρό, διότι  πέραν του αναγνωρισμένου εκπαιδευτικού χαρακτήρα του φορέα  των 160 παιδιών μόνο στην Ιτέα! , αμαυρώνει την λειτουργική εικόνα της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Δελφών, του οποίου ως Σύμβουλος, δεν επιθυμώ να γίνω μέτοχος σε αναπάντητα ερωτήματα και κυρίως σε αναίτια ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις.

   Να αναλάβει τις ευθύνες του ο κ. Δήμαρχος!


Γιώργος Δρακάκης
Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Δελφών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου