Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Πρόβλημα στην μεταφορά των μαθητών στην Φωκίδα; αρνούνται προς το παρόν τα ταξί...

Όλα της κρίσης δύσκολα στην Ελληνική πραγματικότητα και η σχολική χρονιά δεν προμηνύεται εύκολη. 

 Έχουμε πληροφορίες ότι υπάρχει δυσκολία στην συμφωνία για την μεταφορά των μαθητών και με τα λεωφορεία όπου αναζητούνται λύσεις αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Φωκίδα έγκειται στα ταξί, καθώς σύμφωνα με τον καινούργιο τύπο μεταφοράς του Υπουργείο Μεταφορών και Συγκοινωνιών, είναι ασύμφορο για τα ταξί να “χτυπήσουν” τη δημοπρασία.

 Κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τους ιδιώτες ιδιοκτήτες ταξί, το πράγμα δεν φαίνεται να ευοδώνεται μέχρι στιγμής. 
 "Είναι πολύ λίγα τα κόμιστρα που προσφέρουν για τα μαθητικά δρομολόγια φέτος", μας είπε ιδιοκτήτης ταξί "   και οι συνάδελφοι δεν πρόκειται να ανταποκριθούν στην πρόταση.  Άλλωστε, πέρα από τα καύσιμα που είναι φωτιά,  όταν πληρωνόμαστε, γίνεται  με μεγάλη καθυστέρηση ενώ  αποδίδουμε ΦΠΑ με κάθε τιμολόγιο...".

 Δύσκολα τα πράγματα και με την ΚΤΕΛ ΑΕ φέτος  που ήδη μειώνει τα δρομολόγια στην Φωκίδα  και βλέπει τα χρέη της να αυξάνουν. 

Είχαν πει πως είναι  η πρώτη χρονιά που θα αναλάβει ο καταρρέων  δήμος  την μεταφορά... ή θα συνεχίσει η περιφέρεια; υποψήφιοι και αυτή για πτώχευση...

 Εξάλλου, σ΄ ανακοίνωση της Ένωσης Περιφερειαρχών Ελλάδος αναφέρεται  «ότι ενώ είναι αντιληπτό το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα της χώρας εντούτοις οι μεγάλες περικοπές των ΚΑΠ θα οδηγήσουν τις Περιφέρειες σε ουσιαστική πτώχευση, αφού δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν όχι μόνο στις λειτουργικές τους ανάγκες αλλά σε εκπλήρωση στοιχειωδών υποχρεώσεων τους προς τους πολίτες».


Τα παιχνίδια εντυπωσιασμού συνεχίστηκαν με τον υπουργό  Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη να συσκέπτεται με όλους και να δηλώνει  ότι το θέμα λύθηκε αποπληρώνοντας μέρος των οφειλομένων στους μεταφορείς και μειώνοντας  τις κρατικές δαπάνες καταρχήν κατά 17%»...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου