Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΚΑΙ ΟΙ «ΚΡΙΝΟΝΤΕΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ…» Επιστολή Πάλλα στο ΦΩΚΙΔΑ TV


Επιστολή του Διευθυντή του Γηροκομείου Άμφισσας στο ΦΩΚΙΔΑ TV
Η μόνη απάντηση στις συνεχείς αναφορές σας και την αρθρογραφία σας για θέματα που αφορούν το Γηροκομείο Άμφισσας,
 είναι η απλή ανάγνωση του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, ο οποίος συνοψίζει τους κανόνες των συναλλακτικών υποχρεώσεων του τύπου.

ΠΡΟΟΙΜΙΟ
Ο Κώδικας Επαγγελματικής Ηθικής και Κοινωνικής Ευθύνης των δημοσιογράφων-μελών της Ε.Σ.Η.Ε.Α. έχει στόχο:
Να επαναβεβαιώσει και διασφαλίσει τον κοινωνικό ρόλο του δημοσιογράφου στις νέες συνθήκες, που διαμορφώνουν ο γιγαντισμός, το ολιγοπώλιο στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, η αυξημένη εμβέλεια και επιρροή των Μ.Μ.Ε. και η παγκοσμιοποίηση της επικοινωνίας.
Να αποθαρρύνει και να αντιστέκεται σε κάθε απόπειρα κρατικού ή άλλου επηρεασμού με τον αυτοκαθορισμό κανόνων υπεύθυνης επαγγελματικής λειτουργίας.
Να κατοχυρώσει την ελευθερία της πληροφόρησης και της έκφρασης, την αυτονομία και αξιοπρέπεια του δημοσιογράφου και να θωρακίσει την ελευθεροτυπία έπ’ αγαθώ της δημοκρατίας και της κοινωνίας.
Προς το σκοπό αυτό, οι δημοσιογράφοι αυτοδεσμεύονται να εφαρμόσουν και να περιφρουρήσουν τις ακόλουθες θεμελιώδεις αρχές:


 Άρθρο1,2,3,4,....................αναλυτική αναφορά


.....................

Άρθρο 8

Οι υποχρεώσεις των δημοσιογράφων, που απορρέουν από αυτόν τον Κώδικα, δεν συνιστούν περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης.
H παραβίαση των διατάξεων αυτού του Κώδικα, εκτός από τις περιπτώσεις που τιμωρούνται αυτοτελώς από το δίκαιο (παραβίαση ιδιωτικής ζωής, δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας κλπ.) συνιστούν πειθαρχικά παραπτώματα που επισύρουν σχετικές κυρώσεις.


...........................



Αν κάνατε τον κόπο να το διαβάσετε, είμαι σίγουρος ότι θα «φρεσκάρετε» την μνήμη σας… άλλωστε η «επανάληψη είναι η μήτηρ της μαθήσεως».
Όσο για τον υπαινιγμό σας ότι οι …Διευθυντές δεν είναι εργαζόμενοι δεν έχετε παρά να ρωτήσετε συναδέλφους, συγγενείς, φίλους, Εφορία, Τράπεζες και πιθανότατα να αναθεωρήσετε την άποψή σας !
Σας ευχαριστώ για τον κόπο και τον χρόνο που διαθέσατε για τα γραφόμενα μου ! Στην διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.


Γιάννης Νικηφ. Πάλλας. 
  Διευθυντής Γηροκομείου Άμφισσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου