Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Με αφορμή το άρθρο μας: Ο βιολογικός, η πετρελαιοκηλίδα, τα νεκρά ψάρια και το....πλαγκτόν! και με αφορμή τα σχόλιά σας, ας κάνουμε κάτι - ελάτε να συναντηθούμε όσοι νοιαζόμαστε για την υγεία μας και όσοι δεν φοβόμαστε τον...μπαμπούλα!

Με αφορμή σχόλια αγανακτισμένων αναγνωστών μας, και με την πεποίθηση ότι επικρατεί η ανησυχία για την επιβίωσή μας παρά για την δυσαρέσκεια των υπαιτίων, ακολουθούμε την παραίνεση των αναγνωστών μας και ζητάμε την συμπαράστασή σας προκειμένου να δημιουργήσουμε μια κίνηση παρεμβατικού χαρακτήρα. Περιμένουμε την συμμετοχή σας έστω και με ανώνυμα μηνύματα. Αυτό για αρχή...και να ξέρετε: δεν υπάρχει τίποτα που να σταματά τον άνθρωπο που έχει το δίκιο με το μέρος του! 

Το άρθρο: 



 Αναγνώστης, μας "σφύριξε" ότι ο βιολογικός καθαρισμός διάσημου παραλιακού τουριστικού προορισμού  του δήμου Δελφών, χάλασε και τα λύματα χύνονται ανεξέλεγκτα στη θάλασσα. Επίσης επαγγελματίες της ίδιας περιοχής μας επιβεβαίωσαν ότι επικρατεί μέσα στην πόλη δυσοσμία και αφόρητη κατάσταση στα φρεάτια...κι ότι επίσης δόθηκε πολύ μεγάλο ποσό για ενοικίαση αντλίας ενώ με λιγότερα χρήματα θα μπορούσαν να γίνουν διορθωτικές επεμβάσεις. Ίσως και να μη χρειάζονταν,  αφού η αποπειρώμενη επιβλέπουσα αρχή συμπίπτει με την εγκαινιάζουσα το έργο...

Να μη γίνουμε κακοί τέτοιες μέρες, που περιμένουν να δουλέψουν οι άνθρωποι από τον τουρισμό, δεν λέμε που,  αλλά να μην κινδυνεύει και η δημόσια  υγεία! Τίποτε δε μένει κρυφό...

Επίσης ερασιτέχνης λάτρης του ψαρέματος, που σε καθημερινή βάση βγαίνει 
στα ανοιχτά από τα ξημερώματα,  πριν λίγες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή του Γαλαξιδιού  εντόπισε πετρελαιοκηλίδα και μάλιστα αρκετά εκτεταμένη, πυκνής μορφής. 



Κάλεσε την Λιμενική Αρχή και περίμενε πολλή ώρα να έρθει το Λιμενικό να δει τι συμβαίνει. Πλην όμως, ουδείς εμφανίστηκε...


Δυό μέρες αργότερα βγαίνοντας ανοιχτά, σε άλλη θαλάσσια περιοχή, είδε νεκρά ψάρια σε μια μεγάλη θαλάσσια έκταση.  Προβληματίστηκε και λυπήθηκε τόσο που είπε χαρακτηριστικά ότι "αποστράφηκε το ψάρεμα". 





Κάποιοι περίοικοι σε πιο κοντινή μας πόλη, πάει κάμποσος καιρός τώρα που βλέπουν μπρος  στο δυτικό κρηπίδωμα βρώμικα αφρίζοντα...κύματα που δεν είναι πλαγκτόν...τι είναι; 



Υπάρχουν αρχές; υπάρχει δήμος; υπάρχει αρμόδιος αντιδήμαρχος; 
Αν βρίσκονται σε  διακοπές, καλώς.  Αν επέστρεψαν, θα μας κάνουν την τιμή να ασχοληθούν;;...

4 σχόλια:

  1. ΠΛΑΖ ΒΡΑΧΑΚΙΑ 9.8.2012 ΩΡΑ 14.30 ΜΙΑ ΚΗΛΙΔΑ 25 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΚΑΦΕ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΣΑΦΩΣ ΜΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ. ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΕΩΣ ΕΞΩ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ. ΑΗΔΙΑΣΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ.ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΤΟΣΗ ΒΡΩΜΑ. ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΣΚ...
    ΛΥΠΑΜΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΤΙ ΑΦΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ. ΚΑΠΟΤΕ Η ΙΤΕΑ ΕΙΧΕ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ! ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΦΡΟΙ ΒΡΩΜΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΙ ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΑ.ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΥΝΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ. ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδη μπορει μια πολη να περιμενει να γυρισει απο διακοπες ο δημαρχος?Ειναι δεκαπενταυγουστο κανεις δεν ντρεπεται για το χαλι? Εμεις πρεπει να κανουμε μηνυση και μαλιστα τωρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ (ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ).ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΩΦΕΙΛΗ, ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ. ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΙΛΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΝ.ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΝΑ ΜΠΕΙ ΠΕΤΡΕΛΕΟ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ.ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ.(ΠΑΙΔΙΑ ΤΕΡΜΑ Η ΠΟΠΟΝΗΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΙΣΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ).ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑΜΙΣΥ ΜΗΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥΣ. ΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΑΖΟ ΝΟΥ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ.ΑΝ ΝΑΙ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝΑΖΟΥΝ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ.ΑΛΛΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ,ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΥ,ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΣΣΙΑ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΝ ΦΩΝΑΖΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΠΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ SITE NA KALESOYME AYTOYΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΛΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΜΥΝΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΑΛΛΙΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΘΕΣΗς Η ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑΥΤΟ ΒΡΩΜΑΜΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΜΟΝΟ ΠΙΣΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή