Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Απάντηση σε δημοσίευμα περί ακύρωσης της απαλλοτρίωσης σχετικά με το κτίριο του ΤΕΙ Άμφισσας μέσω...τρίτων!!


Επιτέλους έχουμε την απάντηση του Δήμου Δελφών για την απαλλοτρίωση στο ΤΕΙ Άμφισσας αλλά ... μέσω τρίτων!! 
 Το δελτίο τύπου  αναρτήθηκε στο Amfissapress για ...λογαριασμό μας!  Ευχαριστούμε πολύ για τον κόπο και τον χρόνο! 

Επί της ουσίας και της διαδικασίας περιμένουμε να δούμε, εφόσον "κηρύσσεται απαράδεκτη μόνο ως προς τον προσδιορισμό της  προσωρινής τιμής μονάδας" σε πόσο χρόνο θα ξαναυποβληθεί ο φάκελλος, θα εξεταστεί και θα προχωρήσει....

Και σχετικά με την απαλλοτρίωση της Περιφερειακής Άμφισσας, υπάρχει πρόβλημα ή όχι;;;

dimosdelfon_logo

  Η απόφαση του Πρωτοδικείου Άμφισσας για τον καθορισμό προσωρινής τιμής μονάδας της απαλλοτρίωσης για την διάνοιξη της δημοτικής οδού που οδηγεί στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις του Τ.Ε.Ι. Άμφισσας, εκδόθηκε στις αρχές του καλοκαιριού και τυγχάνει θετική για το Τ.Ε.Ι. Λαμίας (που κίνησε την διαδικασία), αλλά και για το Δήμο μας.

Όχι μόνο δεν ακυρώνει την απαλλοτρίωση (όπως εσφαλμένα αναφέρετε στο δημοσίευμα), αλλά και καθορίζει μια πολύ ευνοϊκή για το Δήμο και για το Τ.Ε.Ι. τιμή αποζημίωσης (σύμφωνα βέβαια και με τις ισχύουσες πραγματικές αξίες).
Ούτως ή άλλως η απαλλοτρίωση έχει κατά νόμο συντελεστεί ήδη από τον Αύγουστο του 2010, όταν ο τότε Δήμος Άμφισσας και το Τ.Ε.Ι. Λαμίας κατέβαλαν και δημοσίευσαν σε ΦΕΚ την κατάθεση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων των αποζημιώσεων (σύμφωνα με τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες) των ιδιοκτησιών που συμμετέχουν στην πράξη αναλογισμού.
Η διαδικασία της ολοκλήρωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων του Τ.Ε.Ι. προχωρά, πάντα με το Δήμο μας να επαγρυπνεί και να βοηθά σε όλα τα απαιτούμενα στάδια, ελπίζουμε δε πολύ σύντομα να είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε επίσημα την εγκατάσταση του εργολάβου και την έναρξη των εργασιών.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου