Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Αντιδρά στην ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ η ΠΟΣΤ- πρωταγωνιστεί στις κινητοποιήσεις ο πρόεδρος Σάββας Γιαννοσπύρος


Την έντονη αντίδρασή τους εξέφρασαν οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι, στην απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων για πώληση έως και του συνόλου των μετοχών των ΕΛΤΑ που κατέχει το ελληνικό δημόσιο.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ), με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει την απόφαση «ξεπούλημα» και «παγκόσμια πρωτοτυπία», επισημαίνοντας ότι ακόμη και στις μητροπόλεις του καπιταλισμού, η ταχυδρομική εξυπηρέτηση προσφέρεται από δημόσιους φορείς. «Είναι απορίας άξιον πώς στην πρωτοβουλία για την ιδιωτικοποίηση Ταχυδρομείου πρωταγωνιστεί μια χώρα, όπως η Ελλάδα, που έχει πολίτες που κατοικούν σε ένα τεράστιο ορεινό όγκο και σε εκατοντάδες νησιά. Σε αυτούς τους πολίτες ο ΕΛΤΑ παρέχει, εκτός της Ταχυδρομικής εξυπηρέτησης και Υπηρεσίες Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος (Συντάξεις, ταχυδρομικές επιταγές, εμβάσματα, Λιανική Τραπεζική κλπ)».
Η ΠΟΣΤ κατηγορεί την κυβέρνηση για αδιαφορία εν όψει των κερδοσκοπικών πρακτικών που θα εφαρμοστούν και επισημαίνει ότι «η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα το κλείσιμο Ταχυδρομικών Καταστημάτων στην περιφέρεια, στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές, τη διάλυση του πανελλαδικού δικτύου και οι πολίτες θα πληρώνουν ακριβές τιμές ως απόρροια της ανεξέλεγκτης αγοράς των ταχυδρομικών υπηρεσιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου