Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Συνέντευξη του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας Γιώργου Ιωσηφίδη για την πώληση της Αγροτικής



Η πώληση της Αγροτικής Τράπεζας έχει αναστατώσει τους πάντες. Στην αγροτική Φωκίδα τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις που εξαρτώνται με διάφορους τρόπους από τον πάλαι ποτε ισχυρό τραπεζικό φορέα είναι πολλοί. Ο αγροτικός, ο επαγγελματικός και όχι μόνο κόσμος της περιοχής μας είναι ανάστατος. Για να δούμε τι λέει το Εργατικό Κέντρο του Νομού. 







Ερώτηση: -  Κύριε Πρόεδρε, τελικά η πώληση της Τράπεζας των Ελλήνων αγροτών απεδείχθη μη αποφευκτέα. Γνωρίζετε ότι είναι ανάστατος ο αγροτικός κόσμος στην Φωκίδα…

Απάντηση: - Θεωρούμε ότι ήταν έτοιμο το σχέδιο της κατάτμησης της Αγροτικής Τράπεζας, στα πλαίσια του ξεπουλήματός,  της διότι την σπάζει στα δύο και προσφέρει δύο  κομμάτια σαν πανωπροίκια σε ιδιώτες.
Αυτή είναι η κατεύθυνση των διεθνών οργανισμών ΕΚΤ, ΔΝΤ, ΕΕ.

 Ερώτηση: -  Αυτό το σπάσιμο στα δύο τι συνέπειες θα έχει;

  Απάντηση: - Το ένα κομμάτι το λένε  Καλή και το άλλο Κακή Τράπεζα: Το καλό κομμάτι υπόσχεται ταχείς ρυθμούς κεδροφορίας και προορίζεται για ιδιωτικοποίηση και το  πιθανότερο είναι  να εξαγοραστεί από γνωστό μεγάλο Τραπεζικό Όμιλο.
Άλλωστε οι διαγκωνισμοί μεταξύ των μνηστήρων ήδη έχουν ξεκινήσει.
  Σε άλλη εταιρεία θα πάει το κακό κομμάτι, δηλαδή τα βαρίδια όπου ετοιμάζονται να στοιβάξουν τις θυγατρικές της σημερινής ΑΤΕ:
 ΔΩΔΩΝΗ
ΣΕΚΑΤ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ
ΕΛΒΙΣ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΛΙΕΙΑΣ κλπ
  Στην κακή εταιρεία θα δώσουν τα επισφαλή δάνεια ή όσα θεωρούνται χαμένα – πάμε για κατασχέσεις, με άλλα λόγια.

Ερώτηση: -  Τι επιπτώσεις θα έχει αυτό άμεσα στον τόπο μας;

Απάντηση: - Κοιτάξτε, για  παράδειγμα, με την ΣΕΚΑΤ η ΑΤΕ κατήγγειλε την δανειακή σύμβαση, προκαλώντας απολύσεις και τσακίζοντας όλη την καπνοβιομηχανική παραγωγή της χώρας. Καταλαβαίνετε ότι αυτό σημαίνει λουκέτα σε πολλά υποκαταστήματα και μαζική απόλυση εργαζομένων. Οι συνέπειες θα είναι τραγικές.

Ερώτηση: -  Τι θα κάνει το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας; Σε άλλες περιοχές οι αγρότες οργανώνουν τις αντιδράσεις τους.

   Απάντηση: - Το Εργατικό Κέντρο θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να δημιουργηθεί μέτωπο απέναντι σε αυτές τις καταστάσεις.
  Πρέπει να δείξουμε την αλληλεγγύη μας  απέναντι στους εργαζομένους  της Αγροτικής  αλλά και στους αγρότες της περιοχής μας που είναι μικρός κλήρος,  γιατί όλο αυτό συνεπάγεται τσάκισμα της αγροτικής  παραγωγής και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων συμπατριωτών μας.
  Σε αυτό το μέτωπο δεν πρέπει να μείνουν αμέτοχοι τα άλλα φτωχά λαικά στρώματα, επαγγελματίες, νεολαία,  συνταξιούχοι,  γυναίκες, κλπ.

 Ερώτηση: -  Η συναφής πολιτική παράμετρος δεν επιβάλλει τις  καθολικότερες   αντιδράσεις; Πως εκτιμάτε ότι θα εξελιχθούν τα πράγματα;

Απάντηση: - Το υπόβαθρο πρέπει να μπαίνει στη λογική ενός τέτοιου  συστήματος όπου κουμάντο κάνουν οι μεγάλοι όμιλοι του τραπεζικού κεφαλαίου. Προκοπή για τον λαό δεν πρόκειται να υπάρξει..
Θα πρέπει να βγάλει ο λαός τα συμπεράσματά του ένα και κάτι  μήνα μετά τις εκλογές. Να αντιληφθεί ότι η επαναδιαπραγμάτευση,  όποιος κι αν την πρόβαλε προεκλογικά ως φάρμακο δια πάσαν  νόσον αποδείχθηκε ότι ήταν μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους… μιας και στο δια ταύτα συμφωνούν άπαντες οι ευρωλάγνοι (ΝΔ -ΠΑΣΟΚ -ΔΗΜΑΡ -ΣΥΡΙΖΑ) στην λογική της πολιτικής της ΕΕ που καταδυναστεύει τους λαούς  της Ευρώπης.
  Αποδείχθηκε περίτρανα τούτες τις μέρες ότι ακόμη και οι λεγόμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις λέγαν  ψέματα,  μιας  και οι αριστεροί ηγέτες Ραχόις στην Ισπανία και Πρόντι στην Ιταλία πήραν ακριβώς τα ίδια μέτρα όπως αυτά στη χώρα μας χωρίς μνημόνιο και ΔΝΤ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου