Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Ανησυχία και στην Φωκίδα από την πώληση της Αγροτικής....



Ανάστατος  είναι ο αγροτικός κόσμος της Φωκίδας από την απόφαση της ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών  να προχωρήσει στην  πώληση  της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος. 
H ανακοίνωση  θορύβησε  αγρότες και ελαιοκαλλιεργητές που επισημαίνουν ότι έρχεται  καταστροφή και  κατασχέσεις. Η πώληση θέτει σε άμεσο κίνδυνο την αγροτική γη και το μέλλον των αγροτών και της αγροτικής οικονομίας με αλυσιδωτές επιπτώσεις στο επίπεδο διαβίωσης.
Η ΑΤΕ  ήταν  σημαντικό εργαλείο στήριξης της ελληνικής οικονομίας, ιδιαίτερα τη σημερινή εποχή της κρίσης που η ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής είναι η μοναδική ελπίδα. 


 Οι περισσότεροι αγρότες έχουν δανειοδοτηθεί και πληρώνονται ή συνταξιοδοτούνται μέσω της ΑΤΕ.  Τί θα συμβεί τώρα; διερωτώνται οι ελαιοπαραγωγοί της περιοχής μας.


  Επί πλέον  είναι σε εξέλιξη προγράμματα νέων αγροτών, επιδοτήσεων και αγροτικών δικτύων μέσω της Αγροτικής. Τι θα γίνει με αυτά;... 
Η ανασφάλεια στον αγροτικό κόσμο  εντείνεται από όσα διέρρευσαν για την συμφωνία. 


Από τα κόμματα το μόνο που αντέδρασε είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει: «Η τρικομματική μνημονιακή Κυβέρνηση φαίνεται ότι είχε συμφωνήσει πριν από τις εκλογές με τις Βρυξέλλες τη διάλυση των κρατικών τραπεζών ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ και Τ.Τ. Αυτόν τον στόχο εξυπηρετεί ο διαφαινόμενος κυβερνητικός σχεδιασμός για σπάσιμο της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ σε «καλό» και «κακό» κομμάτι, με την εκκαθάριση του δεύτερου και την άρον - άρον εκχώρηση του πρώτου στο ιδιωτικό τραπεζικό κεφάλαιο. Γι’ αυτό και δεν προχωρούν, ούτε καν με τους όρους που ακολουθήθηκαν για τις ιδιωτικές τράπεζες, στην ανακεφαλαιοποίησή τους.





Ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε  «βέλη» εναντίον της κυβέρνησης και για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: «Οι καταθέσεις του ελληνικού λαού, που συγκεντρώνει σε κάθε γωνιά της Ελλάδος το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και μέχρι τώρα χρησιμοποιήθηκαν προνομιακά σε χρηματοδότηση υποδομών και γενικά σε αναπτυξιακούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, θα αξιοποιηθούν κερδοσκοπικά από τους ιδιώτες τραπεζίτες, οι οποίοι θα είναι και οι μόνοι κερδισμένοι από την παραχώρηση της περιουσίας του ελληνικού λαού. Μοναδική αναπτυξιακή προοπτική είναι η ανακεφαλαιοποίηση και των κρατικών τραπεζών με ένταξη της λειτουργίας τους προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου