Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Από Δευτέρα οι αιτήσεις για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς




 

Την Δευτέρα ξεκινά καθυστερημένα φέτος η κατάθεση αιτήσεων για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις κατά τόπους διευθύνσεις εκπαίδευσης.
Ο αριθμός των προσλήψεων θα είναι κατά 10% μικρότερος φέτος.
 Ο περιφερειακός διευθυντής Ηλίας Αργυρόπουλος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για την προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς που ήδη έχει ξεκινήσει εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι στις 11 Σεπτεμβρίου όλοι οι μαθητές θα έχουν τα βιβλία στα χέρια τους μιας και ξεκίνησε από την περασμένη Τρίτη η αποστολή τους.

 

  Η εγκύκλιος για την υποβολή αιτήσεων για πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών αναμένεται να εκδοθεί ως το τέλος της εβδομάδας. Κανείς δε γνωρίζει ακόμη τον αριθμό των μόνιμων προσλήψεων στην εκπαίδευση ούτε των αναπληρωτών αφού, μέχρι στιγμής, καμιά προεργασία δεν έχει γίνει από πλευράς Υπουργείου Παιδείας γι΄ αυτό το θέμα. Ο αριθμός των προσλήψεων είναι θέμα πολιτικής απόφασης της κυβέρνησης, αφού οι πιστώσεις χορηγούνται από το Υπουργείο Οικονομικών. Υπενθυμίζω ότι πέρυσι προσλήφθηκαν 133 μόνιμοι εκπαιδευτικοί στην Π.Ε. και 11.648 αναπληρωτές (εκ των οποίων 2.000 περίπου μειωμένου ωραρίου).

    Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έγινε στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ (5-7-2012) ο Α΄ κύκλος των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ προγραμματίζεται για το τέλος Ιουλίου και ο Β΄ κύκλος για το τέλος Αυγούστου. Οι αποσπάσεις σε φορείς, Πανεπιστήμια , Δ/νσεις Π.Ε. κλπ θα προηγηθούν και να αναμένεται να ολοκληρωθούν ως τις 25 Ιουλίου. Υπενθυμίζω ότι οι αποσπάσεις αυτές δε γίνονται από το ΚΥΣΠΕ αλλά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, χωρίς, δυστυχώς, τη μοριοδότηση που ισχύει για τις άλλες αποσπάσεις παρά το γεγονός ότι στην αρμόδια επιτροπή είχαμε ζητήσει τη μοριοδότησή τους . Οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ , κατά την εκτίμησή μου θα κυμανθούν στα ίδια, περίπου, επίπεδα με τα περσινά ( πέρυσι εγκρίθηκαν και στους δύο κύκλους 5.000 αποσπάσεις σε σύνολο 6.800 αιτήσεων). 
Mpratis & lamiastar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου