Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Τουρκική πρόκληση μέσα στο λιμάνι του Πειραιά! Στην Βουλή το θέμα από την Χρυσή Αυγή


Τουρκική φρεγάτα κατέπλευσε στο Λιμάνι του Πειραιά στα πλαίσια επισκέψεως ΝΑΤΟικής δύναμης και μη σεβόμενη τους διεθνείς κανόνες δεν ανήρτησε την Ελληνική Σημαία, "εγκαινιάζοντας" τέτοιου είδους πρόκληση για πρώτη φορά.  

Επερώτηση για τον προκλητικό κατάπλου της τουρκικής φρεγάτας στο Λιμάνι του Πειραιά κατέθεσαν οι Βουλευτές Πειραιώς της Χρυσής Αυγής, Ιωάννης Λαγός και Νικόλαος Κούζηλος. 

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΠΡΟΣ
1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «ΚΑΤΑΠΛΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΡΕΓΑΤΑΣ ΣΤΟΝ ΛΙΜΕΝΑ ΠΕΙΡΑΙΑ»

Την 10η Ιουλίου 2012 έφτασαν στον Πειραιά τρία πολεμικά πλοία στα πλαίσια της εθιμοτυπικής επίσκεψης δυνάμεων του ΝΑΤΟ, όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Καθημερινή. Βάσει των διεθνών νόμων που διέπουν την ναυσιπλοΐα τα πολεμικά πλοία ξένων χωρών που φτάνουν άνευ εχθρικών διαθέσεων σε λιμάνι, οφείλουν να αναρτήσουν την σημαία της χώρας που τα φιλοξενεί.

Εκ των τριών, αυτών, πολεμικών πλοίων τα δύο που ανήκουν στην Γερμανία και την Γαλλία έχουν κανονικά αναρτήσει την Ελληνική Σημαία μαζί με την σημαία της χώρας τους. Η τρίτη φρεγάτα που είναι τουρκική δεν έχει αναρτήσει την Ελληνική Σημαία, ως όφειλε, και μάλιστα η παρατήρηση λιμενικού σχετικά με το ζήτημα έπεσε στο κενό, υπό τον φόβο δημιουργίας διπλωματικού επεισοδίου.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Σε ποιες ενέργειες προέβησαν ή προτίθενται να προβούν οι αρμόδιες λιμενικές αρχές, καθώς επίσης και κάθε άλλο αρμόδιο όργανο του Υπουργείου για την αντιμετώπιση αυτής της απαράδεκτης και προκλητικής ενέργειας των Τούρκων που ενέχει αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας.

2) Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει το Υπουργείο, προκειμένου να μην επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό στο μέλλον.

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Νικόλαος Κούζηλος
Βουλευτής Α΄Πειραιώς
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ιωάννης Λαγός
Βουλευτής Β΄Πειραιώς
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου