Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ 18/07/2012 ΣΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ZOUGLA.GR...


Σε απάντηση «καταγγελίας» του εργολάβου Δ.Ε., κ. Χαριλάου Γιαντικίδη, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα σας (zougla.gr, amfissapress.gr κ.α.,) 
σήμερα 18.07.2012, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

fousekis01
  1. Ο κ. Γιαντικίδης τολμά να δημοσιεύσει μια «καταγγελία» που όχι μόνο είναι παντελώς ατεκμηρίωτη, αλλά και πλήρως ακατανόητη.
  2. Η ίδια η άνω «καταγγελία» εκθέτει τον καταγγέλλοντα, αφού εμφανίζεται ο κύριος Γιαντικίδης να έχει αναλάβει ένα «δημόσιο έργο» εκατοντάδων χιλιάδων ή εκατομμυρίων ευρώ, που δήθεν του ανατέθηκε χωρίς ποτέ να έχει προηγηθεί εγκεκριμένη μελέτη, δημοπρασία, υπογραφή σύμβασης κλπ, δηλαδή οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις για να εκτελεστεί και το μικρότερο έργο τέτοιου είδους.
  3. Ισχυρίζεται ο κ. Γιαντικίδης ότι έλαβε προφορική εντολή από τον τότε Νομάρχη Φωκίδας, ήδη αείμνηστο Δημήτριο Ανδρίτσο, να κατασκευάσει το συγκεκριμένο δρόμο κι αυτός πρόθυμα προέβη στην εκτέλεση του έργου. Ο Δημήτριος Ανδρίτσος (Νομάρχης Φωκίδας 2003-2006) απεβίωσε στις 07.01.2007, μόλις έξι ημέρες αφού εγώ είχα αναλάβει τα καθήκοντά μου τότε ως νέος Νομάρχης Φωκίδας, και διάδοχός του στη θέση αυτή.
  4. Στη συνάντηση που μου ζήτησε και είχαμε ο κ. Γιαντικίδης την Άνοιξη του 2007, του εξήγησα ότι για τη Νομαρχία Φωκίδας δεν υπήρχε τέτοιο έργο, αφού ποτέ δεν είχε υπογραφεί σύμβαση μαζί του, ούτε είχε προηγηθεί διενέργεια δημοπρασίας κλπ, συνεπώς ήταν αδύνατο να πληρωθεί με οποιαδήποτε νόμιμη διαδικασία. Tην πλήρη απουσία οποιουδήποτε φακέλου και οποιασδήποτε γνώσης για το συγκεκριμένο έργο μου την μετέφεραν οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, από τους οποίους και ζήτησα σχετική ενημέρωση. Εν τούτοις τον παρότρυνα, εφόσον διέθετε αποδεικτικά στοιχεία, να προσφύγει δικαστικά, παρότι όπως του επισήμανα, θεωρούσα εξαιρετικά δύσκολο να αποδείξει τον ισχυρισμό του περί δήθεν προφορικής συμφωνίας με τον πρώην Νομάρχη Φωκίδας.
  5. Ουδέποτε ήρθε στην Ν.Α Φωκίδας χρηματοδότηση από οποιαδήποτε πηγή που να αφορά την αποπληρωμή του συγκεκριμένου έργου.
  6. Το άτοπο, ανυπόστατο και συκοφαντικό της «καταγγελίας» είναι τόσο προφανές, που σχεδόν αγγίζει τα όρια της γελοιότητας. Δηλαδή τι περίμενε ο εργολάβος κ. Γιαντικίδης από το νέο Νομάρχη Φωκίδας το 2007; Να πληρώσει ένα «έργο» για το οποίο δεν τηρήθηκαν ούτε οι στοιχειώδεις διαδικασίες; Να πειστεί ότι ο μακαρίτης πρώην Νομάρχης, κ. Ανδρίτσος (ένας άνθρωπος που έχαιρε μεγάλου σεβασμού στην κοινωνία της Φωκίδας) είχε αναθέσει -ελαφρά τη καρδία- ένα τέτοιο έργο, χωρίς σύμβαση;
  7. Δε μπορώ να γνωρίζω τι σκοπιμότητες εξυπηρετεί το παραπάνω δημοσίευμα, πρέπει όμως όλοι να είναι βέβαιοι ότι η περίοδος της ατιμώρητης συκοφαντίας και δυσφήμησης έχει –για εμένα προσωπικά- περάσει ανεπιστρεπτί.
  8. Τέλος να επισημάνουμε ότι για τις αναληθείς καταγγελίες του αυτές ο κ. Γιαντικίδης έχει ήδη μηνυθεί από τον κ. Νάκο στις 02/02/2010, μια που το Υπουργείο Εσωτερικών δεν χρηματοδοτεί ποτέ Νομαρχιακά Έργα και όπως ενημερωθήκαμε μετά από επικοινωνία μαζί του η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης.
Από το Γραφείο Τύπου
amfissapress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου