Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Το 2011 τα έσοδα μειώθηκαν κατά 33%, τα έξοδα μειώθηκαν κατά 46% στην περιφέρεια Στερεάς


ΛΑΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ


Η ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΟΣΜΟ 2011

  

Ο προτεινόμενος απολογισμός του 2011 απεικονίζει την πραγματικότητα που είναι θλιβερή. Αντιστοιχεί μόλις στο 42% των προβλέψεων του αντίστοιχου προϋπολογισμού. Τα έσοδα το 2010 ήταν 145 εκατομμύρια ευρώ και το 2011 μόλις 96 εκατομμύρια.
Έρχεται, όμως, χωρίς εισηγητική έκθεση και πολιτικά συμπεράσματα.
Χωρίς να εκφράζεται άποψη για την κρατική επιχορήγηση και προτάσεις για διεκδίκηση πιστώσεων ικανών να καλύψουν τις ανάγκες του λαού σε έργα και υπηρεσίες.

Φαίνεται ολοκάθαρα η μείωση της χρηματοδότησης. Μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά.

Δείχνει τις περικοπές που έγιναν και γίνονται στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση.

Αποδείχνει την μείωση των κοινωνικών δαπανών σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε και με βάση τα συμφέροντα των μονοπωλίων και της ολιγαρχίας του πλούτου. Αποδείχνει τον ταξικό – αντεργατικό χαρακτήρα των πολιτικών που διαχειρίζονται την τοπική και περιφερειακή διοίκηση.

Συμβαδίζει πλήρως με τις κεντρικές κατευθύνσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ και φυσικά των συνεχιστών τους στην διαχείριση του συστήματος, ανεξάρτητα από όσα λένε για δημαγωγικούς λόγους.

Διαμορφώθηκε με την ευθύνη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ που είχαν και έχουν την κυβερνητική ευθύνη.

Ευθύνη έχουν επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΛΑΟΣ που συμπορεύτηκαν ποικιλότροπα με το ΠΑΣΟΚ και την Ν.Δ και στο επίπεδο της τοπικής διοίκησης. Στην ΚΕΔΚΕ, στην ΕΝΑΕ και τώρα στην ΕΝΠΕ.
Τον Καταψηφίζουμε.
Θεωρούμε, όμως, σκόπιμο να κάνουμε και ορισμένες επισημάνσεις πάνω στον απολογισμό, που πιστεύουμε θα διευκολύνουν όλους μας στην εξαγωγή συμπερασμάτων:
Το 2011 τα έσοδα μειώθηκαν κατά 33%, τα έξοδα μειώθηκαν κατά 46% και το ταμειακό υπόλοιπο αυξήθηκε κατά 28 %. Αυτή η εικόνα δείχνει πόσο πειθαρχημένη και πολιτικά χειραγωγημένη ήταν η διαχείριση στις κεντρικές οδηγίες και πως το προσφερόμενο έργο στην περιοχή και τον λαό ήταν μικρότερο από ότι προγραμματιζόταν. Μικρότερο ακόμη και από τις υπάρχουσες δυνατότητες. Σε κάθε περίπτωση πίσω από τις λαϊκές ανάγκες.
Οι δαπάνες για δημόσιες επενδύσεις μειώθηκαν κατά 13 %, όταν ήταν από πριν εμφανώς ανεπαρκείς.
Οι δαπάνες για την οδοποιία μειώθηκαν κατά 20%, παρ ότι ήταν ήδη λιγοστές και οι ανάγκες σε Εύβοια, Ευρυτανία και Φωκίδα ιδιαίτερα αυξημένες.
Η Περιφέρεια χρωστάει δάνεια 26,7 εκατομμυρίων ευρώ, αφού μπόρεσε μέσα στο 2011 να πληρώσει μόνο 2,5 εκατομμύρια. Από αυτά 12,27 εκατομμύρια αντιστοιχούν στην Εύβοια, 8,8 στην Βοιωτία, 3,3 στην Ευρυτανία, 1,9 στην Φωκίδα και 275.000 ευρώ στην Φθιώτιδα.
Για προνοιακά επιδόματα προβλέπαμε 3.000.000 ευρώ και πήραμε λιγότερα κατά 350.000.
Για συγκοινωνιακά έργα πήραμε 27,5 εκατομμύρια λιγότερα από ότι υπολογίζαμε.
Για την εκπαίδευση λιγότερα κατά 15 εκατομμύρια.

 ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)
ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου