Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Συγκέντρωση για την μαρίνα αύριο στην ιτέα



  Όπως γνωρίζετε, έχει βγει σε Δημόσια διαβούλευση η ΜΑΡΙΝΑ της Ιτέας από το Λιμενικό Ταμείο

Φωκίδας.
  


Για τον λόγο αυτό, αύριο Τρίτη στις 19:30 στο ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΕΙΟ οι ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ διοργανώνουμε ανοιχτή συζήτηση. Στόχος της συζήτησης είναι να μπορέσουμε όλοι μαζί να διαμορφώσουμε άποψη και πρόταση ανταλλάσσοντας σκέψεις.
Η δημόσια διαβούλευση για την ΜΑΡΙΝΑ, έχει τελευταία ημερομηνία την 6η Ιουνίου.
Σκεφτήκαμε ως δημοτική κίνηση, διότι το θέμα είναι σοβαρό με άμεσα πολιτικές προεκτάσεις, να ανοίξουμε την συζήτηση με τον κόσμο, πριν εμείς διατυπώσουμε επίσημα τις θέσεις μας.

   Με την ευκαιρία της αναφοράς στο θέμα αυτό σας ενημερώνω σχετικά με συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Στο Δ.Σ. που έγινε στις 27-4-2012, είχαμε ως θέμα, το 17, την εκλογή Λιμενικής Επιτροπής για το Λιμενικό Ταμείο Γαλαξειδίου.
Ως προς το θέμα αυτό, η ψήφος μας ήταν αρνητική, την στιγμή που τα πρόσωπα που απαρτίζουν την επιτροπή διορίζονται από τον Δήμαρχο χωρίς να μπαίνουν και να συζητείται δημόσια ούτε ένα κριτήριο.
Στην κουβέντα που έγινε, σε ερώτησή μας αν τα μέλη της επιτροπής είναι έμμισθα, η απάντηση ήταν κατηγορηματικά όχι.
Με την ευκαιρία της συζήτησης του θέματος, ζητήσαμε από τον Πρόεδρο και στο τέλος κάναμε εκτενή ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων, για το που θα πηγαίνουν τα χρήματα από μεγάλες και μικρές Μαρίνες, Λιμένες, Οργανισμούς κλπ. Για την ενημέρωση επιμείναμε πως οι Δημοτικοί σύμβουλοι, όπως και όλοι οι πολίτες, πρέπει να γνωρίζουν που καταλήγουν τα χρήματα που υποτίθεται πως πηγαίνουν στο Δημόσιο.
Πραγματικά έγινε η ενημέρωση αυτή και όπως αναμέναμε, οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν πίστευαν σε 
αυτά που άκουγαν!



Όσα υποστηρίξαμε, πως τα χρήματα από Οργανισμούς, Λιμένες, Δρόμους, Αεροδρόμια, Μαρίνες κλπ, πηγαίνουν στο Ειδικό Ταμείο που έχει συσταθεί για να πληρώνει τους Δανειστές, τα αποδείξαμε με τα ΦΕΚ που έχουν εκδοθεί με τις σχετικές κυβερνητικές αποφάσεις. Ειδικότερα το πως θα διεκπεραιώνονται τα θέματα αυτά, δρομολογήθηκαν από τις 17 9ου του 2012, μετά την διυπουργική σύσκεψη 5 υπουργείων που έλαβε τις σχετικές αποφάσεις και δίνουν τις απαραίτητες αρμοδιότητες στον υπουργό Οικονομικών.
Τα σχετικά ΦΕΚ τα καταθέσαμε στο Προεδρείο του Δ.Σ..
Περισσότερα για το θέμα αυτό, αύριο,  στην ανοικτή συγκέντρωση στο Κυριακοπούλειο στις 7.30 το απόγευμα. 


                                                                        Μέγκος Παναγιώτης

                                                                Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης 
                                                       Δήμου Δελφών  ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ








,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συντοπίτες και συντοπίτισσες
Η δημοτική κίνηση «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» καλεί σε ανοιχτή συνάντηση-συζήτηση με θέμα: «Διαβούλευση για την δημοπράτηση της ΜΑΡΙΝΑΣ της Ιτέας». Όπως γνωρίζετε έχει «ανοίξει» το θέμα της δημόσιας συζήτησης για την δημοπράτηση της Μαρίνας της Ιτέας με καταληκτική ημερομηνία την 6η Ιουνίου του 2012. Γι αυτό τον λόγω καλούμε τους συμπολίτες μας της Ιτέας αλλά και τους συνδημότες μας του Δήμου Δελφών, σε ανοιχτή συζήτηση την Τρίτη 29/5 στην ισόγεια αίθουσα του ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΕΙΟΥ στις 7:30 το απόγευμα.


ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ….
                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου