Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012


Οι πρώτες εντυπώσεις  και οι ζυμώσεις
στο πολιτικό σκηνικό της Φωκίδας

Τελικά δεν καρποφόρησαν οι συνομιλίες μεταξύ Καμμένου - Κουτσομήχου.
Ο άλλοτε πολιτευτής της Ν.Δ. έχει αποφασίσει να αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική, βαθειά απογοητευμένος από τα «συντροφικά» μαχαιρώματα»…
 
 Αντίθετα πληροφορούμαστε  ότι ένα πολύ γνωστό όνομα  ακούγεται  τις τελευταίες ώρες  για την θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Φωκίδας. Μόνο που αυτό το πρόσωπο ενδέχεται – αν αληθεύει – να προκαλέσει παράξενους συνειρμούς και αντιδράσεις μέσα στους κόλπους των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».
Τουλάχιστον τοπικά…

 Κατά τα άλλα μουδιασμένοι είναι αρκετοί νεοδημοκράτες μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου του κόμματος.
 Δύο είναι τα στοιχεία που εντυπωσιάζουν: το πρώτο ο αποκλεισμός του δημάρχου Δελφών Νίκου Φουσέκη  από τις υποψηφιότητες, άλλωστε είναι η πρώτη φορά που ο κ. Φουσέκης  επιδιώκει χρίσμα και δεν το κερδίζει.  Στελέχη της  Συγγρού μέχρι την τελευταία στιγμή είχαν την άποψη ότι  σε όλες τις αναμετρήσεις αποδείχθηκε νικηφόρος για το κόμμα της Ν.Δ. και έκλιναν θετικά. Μόνο ένα πρόσωπο  ήταν σίγουρο για τον αποκλεισμό του από την αρχή μέχρι το τέλος…

 Το δεύτερο στοιχείο που εντυπωσιάζει είναι μια –ενδεχομένως να είναι λάθος προσωπική εκτίμηση –  αμηχανία που διακρίνεται στους υποψηφίους.
Θα περίμενε κανείς μετά από τόσο καιρό που  είχαν εξασφαλίσει το χρίσμα, να είναι σε πλήρη ετοιμότητα, να έχουν πρόγραμμα δράσης και να κάνουν μια πολιτική εκκίνηση με σιγουριά αξιοποιώντας την επίσημη ανακοίνωση.
 Αντίθετα, έχω την εντύπωση και ζητώ συγγνώμη αν πέφτω τόσο έξω, ότι  υπάρχει μία αντίδραση που χαρακτηρίζεται από έκπληξη. Σαν να μην περίμεναν να ανακοινωθούν τα ονόματά τους, τελικά… ίσως όχι αναίτια.
  Βέβαια  η Φωκίδα  ψηφίζει παραδοσιακά και άλλωστε το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού αποτελείται από ηλικιωμένους….σωστά;  Πολλές φορές ο επικοινωνιολόγος της Ν.Δ. κ. Λούλης έλεγε πως ο χειρότερος εχθρός είναι ο εαυτός μας. Οι ψυχολόγοι προσθέτουν  και ο χαρακτήρας μας…

  Για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο περιγράφεται ως  πιο ισορροπημένο και ενδεχομένως ανανεωμένο με την έννοια της  συμμετοχής  νέων  και μη πολιτευομένων προσώπων,  ένα έχουμε να επισημάνουμε:  για να επανεκλεγεί η βουλευτής  Αφροδίτη Παπαθανάση, θα πρέπει  το πανελλαδικό ποσοστό του κόμματος να έχει διαφορά πολλές μονάδες υπέρ σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας. 
 

1 σχόλιο:

  1. MATZΩΡΟΣ - ΛΑΙΝΗ - ΜΑΝΑΝΑΣ - ΤΑΓΚΑΛΗΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΣ ΠΑΣΑΔΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ "ΠΑΣΑ" ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΗΚΕ.
    ΤΩΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΦΟΥΣΕΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΕΡΣΙ ΓΙΑ ΝΑ "ΦΑΕΙ" ΤΟΝ ΜΠΟΥΓΑ.
    ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή