Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Aποφεύχθηκε πραξικόπημα Σηφουνάκη στη Βουλή


ImageΠραξικοπηματικά προσπάθησε να περάσει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης την ρύθμιση για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων των μουσουλμάνων με την καταβολή μόνο του 20% του προστίμου (για το θέμα έχει αναφερθεί το defencenet.gr) oπότε και αντέδρασε έντονα η ΚΟ του ΛΑΟΣ, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και ο προεδρεύων του Σώματος Γρηγόρης Νιώτης να διακόψει την συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση από τον κ. Σηφουνάκη φραστικής «βελτιωτικής» τροποποίησης στο νομοσχέδιο για τον νέο Οικοδομικό Κανονισμό, λίγο πριν την ψήφισή του επί του συνόλου.

Πάντως ο Ν.Σηφουνάκης προσπάθησε να περάσει προσθήκη σύμφωνα με την οποία στην ρύθμιση θα εντάσσονταν όλοι οι κάτοικοι Ξάνθης και Ροδόπης που αρχικά μόνο για τους μουσουλμάνους.

Η ένταση (ο Α.Ρουντούλης ζήτησε την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού) μεταφέρθηκε και στους διαδρόμους της Βουλής με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΛΑΟΣ Αλέξανδρο Χρυσανθακόπουλο να επιτίθεται κατά του κ. Σηφουνάκη και να τον κατηγορεί ότι πραξικοπηματικά παραβιάζεται το Σύνταγμα, καθώς απαγορεύεται οποιαδήποτε αλλαγή σε νομοσχέδιο κατά την ψήφιση του επί του συνόλου.

Ο κ.Σηφουνάκης τον κάλεσε να απαντήσει αν διαφωνεί επί της ουσίας της ρύθμισης, καθώς εντάσσει πλέον όλους τους κατοίκους και της Ροδόπης και της Ξάνθης και όχι μόνο τους μουσουλμάνους, όπως αρχικά προέβλεπε. Tελκά η ρύθμιση δεν πέρασε και το νομοσχέδιο ψηφίστηκε όπως είχε αρχικά εισαχθεί...

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου