Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Σύγχρονοι γέροντες μας προειδοποιούν


Πατήρ Σεραφείμ Δημόπουλος:

«Θα ξυπνήσουμε και δε θα έχουμε τίποτε»!
Πολύτεκνος οικογενειάρχης στις αρχές τού 2008 σε συζήτηση με τον π. Σεραφείμ τον ρώτησε:
- Γέροντα, έχω κάποιες οικονομίες. Να αρχίσω να κτίζω κάτι για τα παιδιά; Τι Να κάνω;
- Όχι, παιδί μου, Να ασχοληθείς μέ τη γη, για να ζήσεις τα παιδιά σου.
Γιατί, να, θα κοιμηθούμε ένα βράδυ και θα τα έχουμε όλα, και το πρωί θα ξυπνήσουμε και δε θα έχουμε τίποτε.
Σε συνέχεια τού διαλόγου αυτού ο π. Σεραφείμμ είχε γράψει στο βιβλίο του «Ρήματα Ζωής», πού κυκλοφόρησε το 2008, λίγο μετά το θάνατό του, τα ακόλουθα: «Όλοι διαισθανόμεθα ότι τα χρόνια της αφθονίας και τού πλούτου γρήγορα θα παρέλθουν και ο άνθρωπος θα ευρεθεί σε εποχές πόνου, πένθους, υστερήσεως και συμφορών».
Από το βιβλίο: πατήρ Σεραφείμ Δημόπουλος (1937-2008). «Ένας ασκητής μέσα στο σύγχρονο όσμο». Έκδοση Συλλόγου «Ιωάννης ο Χρυσόστομος» Λάρισα 2011.
+ + + + + + +

Ο ιερεύς Νικόλαος Κογιώνης:

«Παιδιά μου προσέξτε να μην δεχθείτε το χάραγμα»!
Απέφευγε να αναφέρεται στα μελλοντικά γεγονότα, όπως το θέμα της Κωνσταντινούπολης κ.λ.π. που περιγράφονται στα βιβλία σχετικά με τον γέροντα Παΐσιο.
Μια φορά μετά από επίμονη παράκλησή μας είπε ότι θα γίνουν αυτά τα γεγονότα, αλλά ο ίδιος δεν θα ζει τότε. Ανέφερε όμως σε ομιλίες του, ότι ζούμε σε έσχατους καιρούς, κατά τα τελευταία δε χρόνια έλεγε ότι έχουμε μπει στον αιώνα του Αντιχρίστου.
Ο κ. Απόστολος Σ., πνευματικό παιδί του πατρός που βοηθούσε στον Ναό ένα διάστηκα ως νεωκόρος, μας ανέφερε το εξής γεγονός που του έκανε μεγάλη εντύπωση.
Σε μία καθημερινή θεία λειτουργία, πού παρακολουθούσαν παιδιά του Δημοτικού, ο πατήρ κατά την διάρκεια του κηρύγματος είπε και τα έξης περίπου, αφού έδωσε ιδιαίτερη σοβαρότητα στην φωνή του:
«...Παιδάκια μου ακούστε με. Ακούστε με προσεκτικά. Σε λίγα χρόνια θα φύγω εγώ. Εσείς όμως θα δείτε τον αντίχριστο. Σας το λέει ο παππούλης. Ο παππούλης δεν θα είναι κοντά σας, εσείς όμως να
μην δεχθείτε το χάραγμα του Αντιχρίστου. Προσέξτε καλά, να μην δεχθείτε το χάραγμα και ο παππούλης θα προσεύχεται για σας από τον ουρανό...».
Από το βιβλίο: Ο ιερεύς Νικόλαος Κογιώνης (1928-2006). Μία φωτισμένη και αγιασμένη
ιεραποστολική μορφή των ημερών μας. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ. Γ έκδοση 2009.
+ + + + + + +

Από τον πατέρα Ιωάννη Καλαΐδη, προφητείες:

α) Θα την πάρουμε την Κωνσταντινούπολη.
Σε μια επίσκεψή μας στον Παππούλη και χωρίς να τον ρωτήσουμε ξαφνικά μας είπε:
«Έφθασε ο καιρός για να πάρουμε την Κωνσταντινούπολη πάλι πίσω. Θα ξαναγίνει πάλι ελληνική!», Όταν τον ρώτησα πότε θα γίνει αυτό, μου απάντησε:
«Σύντομα. Πολύ σύντομα στις μέρες μας». Τον ξαναρώτησα: «Δηλαδή πότε; Πες μας κάποια ημερομηνία». Τότε η απάντησή του ήταν: «Α! Όλα και όλα ημερομηνίες όχι, όχι. Το σχέδιο του Θεού αυτό είναι, ημερομηνίες όμως όχι». Μας είπε, επίσης, ότι πρώτα θα γίνει κάτι που θα γονατίσει την
Αμερική. Θα πάψει να είναι υπερδύναμη. Υπερδύναμη θα αναδειχθεί η Ρωσία και μετά θα συμβούν τα γεγονότα. Επίσης, μας είπε: «Όλοι εσείς που είστε εδώ (ήμασταν εννέα άτομα διαφόρων ηλικιών) θα πάτε στην Πόλη και θα είναι ελληνική. Εγώ όμως δε θα προλάβω. Θα έχω φύγει για τον ουρανό»! Σίμογλου Απ. Αλεξανδρούπολη.
β) Η Κωνσταντινούπολη ελληνική - χαστούκι στην Αμερική.
Επισκεφθήκαμε τον Παππούλη και στη συζήτηση στο Αρχονταρίκι ξαφνικά μας είπε: «Ήρθε η ώρα να πάρουμε την Πόλη. Η Κωνσταντινούπολη θα γίνει ξανά ελληνική. Δε θα την πάρουμε αλλά θα αναγκασθούν να μας τη δώσουν γιατί αυτό είναι το σχέδιο του Θεού. Εσείς θα ζήσετε για να το δείτε. Εγώ θα φύγω. Η Αμερική για τον εγωισμό και την υπερηφάνειά της θα φάει μεγάλο χαστούκι που θα την γονατίσει ... ».
Ν.Κ. Αλεξανδρούπολη
γ) Κωνσταντινούπολη - Αμερική.
Σε μια επίσκεψή μας στον Παππούλη ξαφνικά ενώ μιλούσε έλαμψε το πρόσωπό του και μας είπε: «Ήρθε η ώρα να μας δώσουν την Πόλη σύμφωνα με το σχέδιό Του». Όταν εμείς συγκλονισμένοι τον ρωτήσαμε για κάποια ημερομηνία
«Α!» μας είπε «όχι
ημερομηνίες, αλλά εσείς που είστε εδώ θα ζείτε για να το δείτε, εγώ όμως δε θα ζω!» Επίσης,
μας είπε: «Η Αμερική θα πληρώσει για τον εγωισμό της και θα τη γονατίσει ο Θεός»!
Η συντροφιά Μαρέλας Αθ. - Μαυροκέφαλος Ανέστης Αλεξανδρούπολη
Υποσημείωση: «Οι διδαχές - προφητείες έγιναν από απομαγνητοφώνηση κασετών αλλά και σημειώσεων που κρατούσαμε κατά τις συχνές επισκέψεις μας».
Από το βιβλίο για τον παπά Γιάννη από το Νεοχώρι Σιντικής Σερρών, «Πατήρ Ιωάννης Καλαΐδης» (1925-2009).
+ + + + + + +

Σημ. ΛΜΔ. Στους δύσκολους καιρούς χρειάζεται πνεύμα μετανοίας που να φανερώνεται με αλλαγή τρόπου ζωής. Να κατανοήσουμε ότι η ανηθικότητα, τα ναρκωτικά όλων των ειδών μέχρι και προγραμμάτων της τηλεόρασης, αλλά και η προσπάθεια δογματικού επηρεασμού της Ορθοδοξίας από τον υποστηρικτή της Πανθρησκείας πάπα, είναι μέρος του Μυστηρίου της Ανομίας, το οποίο οδηγεί στον Αντίχριστο.
Και ο Αντίχριστος δεν σταματιέται μόνο με φωνές και άλλων ειδών διαμαρτυρίες, παρά με τα μέσα της Εκκλησίας, που δυναμώνουν πνευματικά τους πιστούς για να τον αναγνωρίσουν και τουλάχιστον να τον περιορίσουν μακριά από αυτούς.
Δεν πρέπει να παραξενευόμαστε που οι πολιτικοί, ντόπιοι και ξένοι, ηγούνται του αντιχρίστου συστήματος που υποδουλώνει όλο και περισσότερο την Ελλάδα (με περισσότερη μανία, αλλά μετά) και τις άλλες χώρες. Αυτό γίνεται διότι ο Αντίχριστος θα είναι πολιτικό πρόσωπο, και τώρα όλοι δουλεύουν γι' αυτόν, όμως δεν θα μπορέσουν να τον εγκαταστήσουν, θα κάνουν μόνο μια πρόβα που θα αποτύχει.
Μετά έρχεται η Αναλαμπή της Ορθοδοξίας και το τέλος των θλίψεων, που θα έχουν πριν φτάσει στην κορύφωσή τους στον 3ο παγκόσμιο πόλεμο. Αν δεν υπάρξει όμως μετάνοια, θα προχωράμε στα διάφορα στάδια του κακού με απώλειες. Και οι Τούρκοι θα έρθουν πάλι για να μας προσγειώσουν στην πραγματικότητα. (Διότι ούτε Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε κάποιος άλλος διεθνής οργανισμός υπάρχει για να υπηρετεί τους λαούς). Και θα μας κάνουν κάπως να μετανοήσουμε, έστω με καθυστέρηση, για να μην μπούμε στον παγκόσμιο πόλεμο, γιατί αυτός θα καταστρέψει όποια χώρα συμμετάσχει.
Θα μπορούσαμε να αποφύγουμε τους Τούρκους αν η μετάνοιά μας άρχιζε ενωρίτερα, αλλά αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει. Εμείς αν δεν το αντιλαμβανόμαστε, ο Θεός στέλνει αγίους να μας πληροφορήσουν ότι η κατάστασή μας είναι τέτοια, που οι Τούρκοι έρχονται...
Με αυτό το μήνυμα, για να ξυπνήσουμε, η Αγία Χρυσή εμφανίστηκε τον Οκτώβριο, και λέει ότι την κυνηγάνε οι Τούρκοι! Μάλιστα σε περιοχή μακριά από τα ανατολικά σύνορά μας, που σημαίνει ότι θα έρθουν και από άλλες μεριές υποκινούμενα από αυτούς τμήματα...
Θαυμαστή εμφάνιση της Αγίας Χρυσής προειδοποιεί ότι έρχονται... οι Τούρκοι.
Η Αγία Νεομάρτυς Χρυσή καταγόταν από ένα χωριό κοντά στην Αριδαία, δίπλα στα σύνορα με τα Σκόπια. Κατά τις 10 Οκτωβρίου εφέτος εμφανίσθηκε σε μία νεωκόρο που είχε έρθει στην Αριδαία για λουτρό με ιαματικό νερό.
Έκανε ωτοστόπ στη νεωκόρο όταν αυτή με το αυτοκίνητό της έφευγε από την Αριδαία, έξω από την κωμόπολη. Της ζήτησε να μπει μέσα στο αμάξι, και όταν σταμάτησε το αυτοκίνητο αυτή μπήκε μέσα αστραπιαία. Την είδε τότε να φορά ένα ανοιχτόχρωμο λευκό μάλλον φόρεμα πολύ ωραίο αλλά παραδοσιακό. Ήταν όπως λέει η νεωκόρος εκπληκτικά όμορφη, δεν είχε δει ποτέ πιο όμορφη κοπέλα όπως είπε, και πολύ νέα. Η νεωκόρος την ρώτησε γιατί μπήκε και η Αγία απάντησε ότι ...την κυνηγούν οι Τούρκοι. Η νεωκόρος δεν φαίνεται να έδωσε πολύ σημασία. Άρχισε να ψάλλει όπως έκανε και στο ναό. Τότε η Αγία της είπε ότι έκανε καλά να ψέλνει και να συνεχίσει.
Μετά η Αγία της φανέρωσε ότι είναι νεωκόρος σε ένα ναό της περιοχής
της Βεροίας, ότι πάει Θεσσαλονίκη κλπ, αλλά αυτή δεν πήρε είδηση ακόμη τίποτα. Της λέει μόνο
σαν να πειράχτηκε, «και εσύ που μένεις»; Η Αγία της λέει εδώ σε λίγο είναι ο δρόμος που
πάει, σε μικρή απόσταση, στο σπίτι μου. Τότε η νεωκόρος που ακόμα δεν κατάλαβε τίποτα της λέει «και τότε κοπέλα μου γιατί δεν πας στο σπίτι σου;» και σταματάει στη διασταύρωση. Η Αγία βγήκε
από το αυτοκίνητο αστραπιαία πάλι και εξαφανίσθηκε, και μόνο τότε κατάλαβε ότι κάτι σημαντικό συνέβη. Μετά από λίγες μέρες όταν είδε την εικόνα της στο τέμπλο, γιατί στις 13 Οκτωβρίου γιορτάζει, τότε κατάλαβε ότι ήταν η ίδια η Αγία που της εμφανίσθηκε και την πιάσανε τα κλάματα μέσα στην εκκλησία, οπότε το πληροφορήθηκαν κι οι άλλοι. Δύο από αυτούς μας το είπαν.
Από τον βίο της Νεομάρτυρος: Η Αγία Νεομάρτυς Χρυσή γεννήθηκε στο χωριό Σλάτενα (σημερινή Χρυσή) της επαρχίας Αλμωπίας. Ο πατέρας της ήταν φτωχός και είχε τέσσερις θυγατέρες. Η Χρυσή ήταν πολύ ωραία στο σώμα και στην ψυχή. Κάποτε, ενώ βρισκόταν με άλλες γυναίκες στους αγρούς και μάζευε καυσόξυλα, την απήγαγε κάποιος Τούρκος και τη μετέφερε στο σπίτι του.
Ο Τούρκος προσπάθησε με κολακείες να την εξισλαμίσει και να την κάνει γυναίκα του. Η Χρυσή όμως αντιστάθηκε και δυναμικά απάντησε: «Εγώ τον Χριστό μόνο γνωρίζω για νυμφίο μου, που δεν θα αρνηθώ και αν ακόμα με κομματιάσεις». Οι γονείς και οι συγγενείς της Χρυσής, με εξαναγκασμό των Τούρκων, την παρακαλούσαν να ασπαστεί το μουσουλμανισμό για να σωθεί. Αλλά η μεγαλόψυχη Χρυσή τους απάντησε:
«Πατέρα πλέον έχω τον Κύριο Ιησού Χριστό, μητέρα την Κυρία Θεοτόκο, αδελφούς δε και αδελφές έχω τους Αγίους και τις Αγίες της Εκκλησίας μας».
Μπροστά λοιπόν στη σταθερότητα της Χρυσής, οι Τούρκοι απάντησαν με φρικτά βασανιστήρια. Τελικά στις 13 Οκτωβρίου 1795 κατέκοψαν το σώμα της με μαχαίρια και έτσι πανάξια έλαβε το στεφάνι του μαρτυρίου. Η Εκκλησία τιμά τη μνήμη της στις 13 Οκτωβρίου.
Η προειδοποίηση της Αγίας έχει σημασία, διότι μετά το αναμενόμενο ξαφνικό χτύπημα στη
Μέση Ανατολή, έρχονται τα Ελληνο-τουρκικά. Το αναφέραμε ήδη στο «3ΟΥΑΙ»1.
26/11/2011
Βασικά η Αγία προειδοποίησε ότι θα πάρουν εξουσία οι Τούρκοι εναντίον μας, και ο καιρός είναι κοντά, διότι δεν υπάρχει μετάνοια. Οπότε αποτραβώντας ο Θεός τη χάρη του όλο και περισσότερο, στο τέλος θα βρουν ευκαιρία να μας χτυπήσουν οι Τούρκοι. Και επειδή οι Άγιοι είναι φύλακες της
πατρίδας μας η Αγία ενώ ζει στον αόρατο και αψηλάφητο πλέον κόσμο, λέει εκ μέρους μας ότι την καταδιώκουν...
Το μήνυμα είναι ότι χωρίς μετάνοια θα πάθουν πολλά οι Έλληνες, πριν να
δοθεί, σε όσους επιζήσουν, η Πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου